Nuffnang saya

Followers

Wednesday, April 10, 2013

Karipap Gergasi

Karipap Gergasi Pasar Tani Bandar Kinrara
Macam-macam cara orang berniagakan...
Asal ada idea benda yang biasa jadi luar biasa..
Inilah yang kita harapkan...
Persaingan yang sihat...
Harga untuk karipap gergasi ini ialah RM2.50...
Mahal atau biasa-biasa sahaja...
Akak rasa mahal sebabnya kalau 5 karipap
harga 50sen campur2 lebih besar dan kerja lebih susah
sebab kena klim banyakkan....
Sesuka hati akakjerkan.... buatler sendiri....

UPDATE : Inti dia cam karipap yang biasatu ada daging atau ayam atau sardin.... Tuler pasal kalau der telur sebiji rasanya murahler kot... Ini biasa2jer... 
 


22 comments:

  1. pasar tani kinrara? dekat dengan giant tu ka zila?

    ReplyDelete
  2. Umang ai kak!!! Besar hah!!! Sebijik pun mengah nak abiskan ni...leh share lagi ramai2 nih heheheehehh

    ReplyDelete
  3. besarnya..tapi mahal juga kan harganya

    ReplyDelete
  4. betul..tkphm gak nape nak jd mahal sgt bila besar..hat kecik lg susah..byk kali keje kan..hahaha mcm baju budak2 jgk..lg kcik lg mahai..sbb susah tailor nak jahit..wakaka

    ReplyDelete
  5. Kawan sekolah pun ada jual ni. Dalam dia isi sayur2 ngn sosej

    ReplyDelete
  6. kt pasar mlm area rumah saya pun ada karipap gabak camni, tp lg besar dan gumuk. x pernah beli sbb tau mmg x lalu nk makan, too big too eat. hehehe

    ReplyDelete
  7. aah kan cho kalau besar senang nak kelimnya..huhu

    ReplyDelete
  8. apa isi die kak?..kalo kuantan,tp time puasa jela..inti die ayam seketui la..pastu telur rebus separuh la kt dlm..mcm2..

    ReplyDelete
  9. pernah gak beli karipap besar gini...tapi tak beraper sedap...

    ReplyDelete
  10. Intinya kentang juga ke?klu kat kpg Nurul intinya mcm inti popia tu....

    ReplyDelete
  11. wah,...mmg besar la kak..kalo sy x habis makan sorang ni

    ReplyDelete
  12. kalau kat tempat saya karipap gergasi camni RM2 jer kak...

    ReplyDelete
  13. kat sini pun ada kak. tapi harganya berbeza ikut intinya..

    ReplyDelete
  14. Saya makan karipap lori. Beso mcm ni lah. Rasa nya biasa jer.

    ReplyDelete
  15. Initinya apa, kak? Ada telur rebus sebiji ke, ketul2 daging ker...?

    ReplyDelete
  16. Tapi mesti ada juga yg membeli termasuk Zila juga kan... itulah rezeki org berniaga ni Zila.

    ReplyDelete
  17. x penah beli lagi karipap cenggini tapi kat pasar tani kat rumah ade jual jugak name dia Karipap Besar

    ReplyDelete
  18. wah habis ke makan sowang ni....

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang