Nuffnang saya

Followers

Tuesday, April 16, 2013

Pengalaman main air di Wet World Shah Alam

Macam yang akak bagitau entry sebelum ini yang akak beli tiket dari
mydeal.com dengan harga yang lebih murah dan tarikh tamat adalah hujung bulan...
Suratan atau kebetulan nak pergi ke Wet Worldni punyalah banyak cabaran...
Pertama kali tiket akak beli dari mydeal.com juga rasanya terpaksa di'burn'.
Ini adalah kerana kononnya nak gunakan pada minggu terakhir tarikh luput...
Sekali bapak akak di kampung masuk wad maka terpaksalah dibatalkan...

Kali kedua beli pulak sepatutnya kami pergi Wet Worldni masa cuti sekolah Mac...
Akak  dah ambil cuti sekali Azalia pulak demam... tak jadi lagi...
Minggu sebelum pergi akak nak datang sini tapi suami akak pulak ada kursus..
Hari yang kami jadi pergitupun dah macam tak jadi...
Sebabnya suami akak pergi hantar kereta untuk diservis...
Lepas dia baliktu dia kata lepas makan nanti kita pergilah...
Takut nanti minggu depanpun sibuk....

Walaupun rasa macam tak puas sebab pergi dah nak petang
Asalkan dapat gembirakan hati anak-anak redhajerlah...
Jom tengok gambar anak-anak akak....
Inilah kolam pertama yang menyambut ketibaan tetamu
kolam yang istimewa untuk kanak-kanak... ~ KIDDY POOL~
Kena belikan baju renang muslimah untuk Atikahler ....
Nak cari kat mana yerk??? 
Percaya tak airnya sangat cetek????
Buktinya kami boleh berbaring di situ... 
Tarikan utama kapal selamnilah...
Ada juga cendawan di sini....
Kapal selampun ada slide ok!!!
Kolam kedua yang juga mesra kanak-kanak..
Tak dalam sangat dan sangat seronok untuk berenang...
Yang belakangtu cabana untuk disewa
dan yang di atastu adalah permulaan ~ MONSOON BUSTER ADVENTURE ~
Cantik tak kat sini.. ~ BLUE POOL ~
Kolam ini juga mesra kanak-kanak, sangat cetek.. tempat selamat
cuma tak syiok bunyi bising dari benda  yang lalu atastu... 
Anak-anak akak tak tahan lama di kolam yang ini...
Atikah yang memang berani mencuba ~ CARIBBEAN RIDER~
Entah berapa kali dia main bendani...
Bestkan Cabanna kat situkan sangat strategik....
Ada cabanna 'double storey' lagi..
Dik Ya terjumpa pelampung yang tidak bertuan di dalam kolam ini..
~ WET GAMES AREA ~
Lama juga akak main kawasan ni dulu kot-kot tuan dia cari..
Puas jugalah kami main lepastu kami tinggalkan balik di sini...
Tak baikkan!! tapi pelampungtu memang tak bertuan rasanya... 
Seronok sebab hari kami pergitu tak berapa ramai orang...
Boleh tahan jugakkan kolam yang ada di sini.. ~ UPPER POOL ~ 
kolam ni untuk Azalia agak dalam nasib ada pelampung...
Seronok juga di kolam yang ini sebab sekali orang turun dari slidetu
kolamtu berombak kuat.. wow seronok..
Akak tak turun sebab pegang kamera masa ni...
Kolam yang di bawahtu memang sangatlah puas anak akak berendam...
masa kat situ akak tak bawak kamera, nanti tak pasaljekan....
Seronok tak terkatalah, turun naik slide yang ada di situ... ~ BE SPLASH ~
Kolam bawahtu ~ ATLANTIC CITY~

Wet World Shah Alamni memang comeljer tak besar sebabtu menang 'BEST SMALL WATER PARK 2011'  juga '1st GREEN WATER PARK 2011' dari Persatuan Taman Tema dan Pusat Hiburan Keluarga Malaysia.Kecil cili padini walaupun kecil tapi panas menyengat.. Boleh baca artikel bertajuk Pemilik Gelongsor Air Terpanjang Asia di Kosmo Online - Horizon http://www.kosmo.com.my/kosmo 

SIGNATURE ATTRACTIONS
(seperti ditulis di risalah)
MONSOON BUSTER ADVENTURE
CARIBBEAN RIDER
SUPER HURRICANE
THUNDER RIVER
untuk pengetahuan : akuarium besar kat depan tu dah takder lagi, masa akak pergitupun ada yang bertanya di kaunter.. kata pekerja kauntertu akuariumtu dah berpindah...
Jadi kalau ada kelapangan masa dan tiada idea nak kemana bolehlah singgah ke Wet World Shah Alamni...


28 comments:

  1. Bestnua... dah cantek wetworld ni kan... Brpa harga mydeal.com ti ye ;-)

    ReplyDelete
  2. tak pernah sampai sini. nampak menarik..

    ReplyDelete
  3. bestnya tengok anak-anak akak ni..mesti happy..anak2 sy pun suka tempat2 mcm ni

    ReplyDelete
  4. lama dah tak gi wet world shah alam.. kalau kat sini best.. banyak kolam kan.. mana2 leh main.. tunggu fiyya besar lah..

    ReplyDelete
  5. bestnye.. boleh lah ajak anak2 mandi kat wetworld lepas nih~

    ReplyDelete
  6. bestnya kak..intan pon x pernah sampai lagi…pernah pi desa water park je..sekali je…

    ReplyDelete
  7. mcm2 permainan ada kan. seronok betullah tgk anak2 happy. mmg air kt wet world tu cetek, kiranya senang utk anak2 kita nak mandi :)

    ReplyDelete
  8. nmpk mcm dah lain wet world s.alam ni..mcm cantik sgt..last kami pegi thn 2009 masa family day TM..hehe

    ReplyDelete
  9. best nampaknye tempat ni..bole pergi bawak anak2..suka dua orang budak tu ye kak...

    ReplyDelete
  10. memang mesra kanak-kanak la ye...lama tak bawa budak2 mandi wet world

    ReplyDelete
  11. sy jg akn ke sini tp tmpt lain...
    best la time org x ramai..

    ReplyDelete
  12. bestnya... xpernah lagi ke sini..

    ReplyDelete
  13. selalu lalu sini...selalu gi kedai aquarium dkt situ..cuma belum pernah masuk lagi wet world ni...nak try la beli tiket kat mydeal tu

    ReplyDelete
  14. Kalau bawa 2 Abdul ke sini...mesti suka sangat ni....

    ReplyDelete
  15. masa kerja s.alam selalu jogging dkt tasik & lalu je luar wetworld ni. Tak sangka banyak aktiviti dkt dalam sbb dr luar nampak mcm simple je...

    ReplyDelete
  16. memang nampak sangat depa enjoy main air kat situ......
    tak ramai org pulak tu....

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum ... dah byk kali lalu kat tpt nih . tapi x pernag singgah . masih tunggal , cam ni la . nak gi sesorg mmg x best ... huhuuuu

    ReplyDelete
  18. Ruginyerr..sbb apa rugi blaja bertahun kt s.a..hanya laju jer kt dpn wetworld tak pernah terlintas nak masuk..tgk dr luar cam tak menarik rupenyer tgk dr gambar2 bestnyer..bnyk kali scroll tgk pic eh biar betul..alorrr ruginyerrr

    ReplyDelete
  19. bestnyaaaa.. tak pernah lagi pergi.. berapa ye bayaran masuk kak?? lawalah tempat dia... nak masuk sunway cam mahal sgt... huuuuu

    ReplyDelete
  20. seronok tengok dierang mandi...tempatneyr pun cantik sangat...

    ReplyDelete
  21. seronoknya anak2 dapat main air...

    ReplyDelete
  22. eee... mcm banyak yg baru je kt sinun... hehehe

    ReplyDelete
  23. alahai seronoknyer... teringin nyer nk bwk aiyan ke situ nnti... mmg betul2 mesra kanak2 air cetek betul kt pool yg mule2 tuh... seronok tgk dua beradik tu kak... msti puas hati betul mereka

    ReplyDelete
  24. wah wah..ke main lagi ye anak dara dua orang ni.hehe...siap baring atas air..seronok la tu..

    bestnye jadi budak2 kan..kalau kita lah yang baring gitu..hahaha...malu!da tua tua ni

    ReplyDelete
  25. Makchaq tak pernah pi.. anak2 dah besaq2 susah nak ajak berjalan.. Hujung minggu semua nak lepak kat rumah ja..

    Nak bawak Nafisah sorang tak best la pulak...

    ReplyDelete
  26. Masa beli tic kt mydeal cmne kita nk verify kt kaunter yg kte dh byr on9?

    ReplyDelete
  27. Hi, my name is Amirul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to a splashing new event happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at amirulasyafi@owg.com.my with your details. Thank you.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang