Nuffnang saya

Followers

Tuesday, April 9, 2013

Rumah Thai

Hari ahad lepas projek kemas rumah!!!
Paling seronok anak-anak dah boleh diharapkan..
Ada bukti tau kerajinan budak yang sorangtu..
Yang seorang lagi belum masanyakan...
Mula tolong ayah kemaskan depan rumah..
Dah habis tolong ayah, tolong ibu pulak vacum...
Semangat Atikah nak tolong ibu....
Rajin tak anak ibu...
Masa kecik dulu penakut ngan vacum budakni....
Ini kerja budak sorang lagi, tengok kartun dan buat bising...
Rajinkan budakni... boleh buat menantu...
Oleh kerana rajin sangat ayah belanja makan di Rumah Thai area Taman Melati...
Kalau ikut pilihan akak nak makan di Restoran Tuan Faridah Bukit Puchong...
Tapi suami akak malas nak pergi sana sebab nak pergi ke Gombak ambil mertua...
Macam-macam nama kedai muncul tapi akhirnya sampai ler ke Rumah Thaini...
Rasa makanan di sini ikut tekak akak takler sesedap yang akak bayangkan...
Kalau makanan Thai paling penting rasa tomyam dia,
kalau tomyamnyer 'gagal' maka makanan yang lain juga gagal...
Tapi lain orang lain seleranyakan...
 Ha... ha gambar Atikah yang kelakar....
Dik Ya tak sabar nak tunggu nasi putih...
Beria-ia makan nasi putih ngan sambal belacanjer..
Tomyam kesukaan diapun tak nak di sentuhnya... 

19 comments:

  1. memang rajin sangat....nasib kecil lagi kalau tidak boleh buat menantu lah he heee....

    ReplyDelete
  2. kak.. restoran tuan faridah bukit puchong tu best ke kak? tak penah singgah ni walaupun dok area sana gak.. hehehe..
    rajinnye anak dara akak.. pandai dia ringgankan keje ibu..
    yang paling best dapat upah.. makan sedap2.. :) best..!

    ReplyDelete
  3. mmg tulah harapan si ibu bila ada anak dara=)boleh tolong2 bersih umah..hehe

    ReplyDelete
  4. dana penah mkn kt restoren tuh kak, amik tom yam kung, mmg sedap tp balik2 umah sampai esok nyer dana kene cirit hehehe...

    bgsnyer si kakak dh blh tlg mak abah mengemas kt umah, ringan lah skit kan

    ReplyDelete
  5. ade geng la bila mengemas ni..hehe..

    ReplyDelete
  6. rajinnya anak-anak tolong kemaskan rumah

    ReplyDelete
  7. lepas ni boleh tolong lagi..nanti abah belanja lagi..hehehe...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah bleh diharap tlg ibunya....bagus!

    ReplyDelete
  9. memang dah leh jadi calon menantu ni.....

    iyelah sis...
    kedai thai ni...
    haruslah tomyam dia sedap kan...
    kalo fail...alahai....
    takyah letak nama kedai thai lah hehehehehe...

    ReplyDelete
  10. memang serius dia megemas rumah..anak solehah ni :)

    ReplyDelete
  11. Bagusss...rajin, mmg boleh buat menantu...hahaha

    ReplyDelete
  12. rajin atikah kak..teringin ban berbesan tp xde anak lelaki...heheee

    ReplyDelete
  13. wah..bagus...rajin membantu ni hehehe

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...sejuk perut ko kak....anak dare semua rajin membantu....mmg patut pun dpt upah ni kak....pandai anak akak makan nasi ngan sambal belacan kalo anak lieya takut noo kalo nampak cili sikit pun heheheheheh

    Kak lieya puase ni terliur tgk kopok atas meja tu hhehehehe dasar kan?! Hahahahaah

    ReplyDelete
  15. Rajinnya... macam ni la anak dara ;D

    ReplyDelete
  16. Mmg rajin...untuk dpt ank yg rajin mcmnie...sng mama dia.. :)

    ReplyDelete
  17. Kak Zila kalau ke gombak shud try makan abdullah chan / mohammad chan ala restaurant ala chinese muslim tu sbb makanannye sedap shud try udng goreng telur masin sedap gilerrrr

    ReplyDelete
  18. bagusnya ada anak dara yg dah boleh diharap nak kemas itu ini kak... izan ni pun dah kena training anak2 bujang ni sama...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang