Nuffnang saya

Followers

Tuesday, April 16, 2013

Info Wet World Shah Alam

WET WORLD SHAH ALAM Longest Water Coaster In Asia
ini yang akak dapat dari sini http://www.owg.com.my/wetworld.html
 Menurut Wikipedia Water coaster adalah 'a type of water slide with uphill sections'

Kenapa akak memilih Wet Worldni??
Akak beli tiket dari mydeal dengan harga yang lebih murah.
Tikettu dah nak tamat tempoh 30 April jadi kenalah pergi...

Lagipun dulu masa akak duk Subang selalu gak jogging kat taman tasikni...
Masatu akak takder anak lagi, selalu berangan kalau dah ada anak best gi sini...
Atikahkan lahir lepas 5 tahun lebih akak berkahwin...
Sekarangni Atikah dah 7 tahun...
Kiranya dah lama akak menyimpan impian ke sini ...
Walaupun sekarang Shah Alam dah ada I-City Water Park
tak salah juga kita ke sini sebab Wet World ni dah dibaik pulih..
Permainanpun dah bertambah dari yang dulu...
Lagipun orang tak berapa ramai  dapatlah kita berenang dengan aman....

Sebelum layan gambar Atikah dan Azalia yang banyak
moh akak cerita sikit info pasal Wet World Shah Alam ini....  

Pintu masuk ke Wet World...
Sebelum lupa nak bagitau yang makanan tak boleh bawa masuk..
Tapi masa akak masuktu dia tak periksa langsung beg akaktu...
Makanan adajer di jual kat dalam tapi macam biasalahkan....  
Senang nak jumpa sebab Wet Worldni kiranya kawasan Taman Tasik Shah Alam..
Alamat penuh Wet World Shah Alam adalah seperti di bawah...
Alamat :-
Persiaran Dato Menteri, Seksyen 2
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel: +6 03 5513 2020
Fax: +6 03 5510 7619

Papan kenyataan waktu operasi dan
bayaran masuk ke sini...
Kata penjaga tiket haritu boleh sampai pukul 6.30 petang...
Atikah pula ngam-ngam 130 cm kot idak tak pasal kena bayar ikut
bayaran orang dewasa....
Jadi janganlah ingat anak kita baru sekolah rendah,
sebab bayaran di sini mengikut ketinggian...
Waktu Operasi :-
10.00 am - 6.00 pm
Closed on Wednesdays, except during School
Holidays & Public Holidays

Bayaran Masuk  (Normal, School & Public Holidays)

(Height based)
130cm & above -
RM20       
90 - 130cm - RM16     
Below 90cm - FREE

Harga untuk Cabana dan Pelampung...
Yang Single RM10 dan deposit RM10
Pelampung Berkembar pula RM20 dan deposit RM20
Akak tak sewapun sebab suami akak tak nak turun air...
Lagipun kami pergi sekejap sahaja...
Inilah rupa cabana yang boleh disewa...
Banyak tau, memang boleh buat duit pihak pengurusanni...
Akak tak sewapun rasa cam tak berbaloi kalau datang sehari suntuk mungkin ya...
 EXPLORE THE EXCITING CARIBBEAN WORLD AT WET WORLD SHAH ALAM

Banyak juga kemudahan dan tarikan yang adakan!!!
(alamak sori gambar tak berapa nak nampak...)
Banyak juga yang akak anak beranak tak sempat nak naik...
Lagipun masa yang sekejaptu cuma dapat anak2 berendamlah...
Kalau ada peluang nak ulang balik tapi kena datang awal barulah seronok...


Rides & Attractions
1) Kiddy Pool
2) Atlantic City
3) Light House
4) Big Splash
5) Wet Games Area (Adult)
6) Upper Pool
7) Monsoon Buster Adventure
8) Blue Pool
9) NEW Super Hurricane
10) NEWThunder River
11) NEW Caribbean Rider

Boleh mendapatkan maklumat tentang Wet World dari  sini :-  http://www.owg.com.my/wetworld

15 comments:

  1. budak2 mesti suka main air kan :)

    ReplyDelete
  2. mcm2 ade kt sini kan. last year saya pergi dgn anak2, masa tu rombongan tadika kemas kakak. harga murah la sbb ikut rombongan kan. yg kena bayar cuma mak pak nye je. hehehe

    ReplyDelete
  3. Detail info akk. Pernah nak ke sini, tapi tutup.

    ReplyDelete
  4. Pilihan yg bijak kak hheheheh budak2 ni lagi suke tempat main air kalo pergi berjalan kan...so kalo pegi tempat2 mcm ni mmg enjoy laaa dieorg hehehehe....

    Lieya x penah lagi ke sini kak tp masa jaman belajar kat uitm s.alam dulu mmg selalu lalu area sini sbb suke lepak tasik ngan pakwe...eh? Hahahaha

    ReplyDelete
  5. macam-macam jugak rupanya ada kat wetland ni ya kak...tengok dari luar macam kecik jer...tak sangka pulak...saya biasa lalu jer tak pernah singgah...budak2 kat umah ni balik2 sunway lagoon....kene try jugaklah nanti gi sini...

    ReplyDelete
  6. dulu time saya pergi tak cantik lagi biasa2 jer...

    sekarang dah best macam2 ader...

    ReplyDelete
  7. macam ni bukan anak2 je suka.. mak bapak budak pun suka..hahaha..

    ReplyDelete
  8. Ada lagi wet world nie ye.... dulu masa remy student kat uitm tu selalu pi....best mandi2 kt situ

    ReplyDelete
  9. xpenah masuk. biasa lalu je xpun singgah gi tgk akuarium besar kat situ..

    ReplyDelete
  10. pernah masuk dah sekali.. tapi masa tuh x banyak sgt kemudahan dalam tuh.. boleh pergi lagi sekali nampaknye.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete
  12. Hi, my name is Amirul and I'm contacting you from Wet World Shah Alam. We would like to invite you to our event of year, happening very soon and would like to request you for your contact details such as your email address. Please contact me at amirulasyafi@owg.com.my with your details. Thank you

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang