Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 18, 2013

Reka Zone IOI Mall Puchong

Selalu pergi IOI Mall tapi tak pernahpun pergi ke sini...
REKA  ZONE yang terletak di tingkat dua...
Kira macam hadiah harijadi untuk Atikah jugalah...
Harga tiket untuk masuk ke sini adalah RM20 (non member)
Kalau kita tinggal anak-anak sahaja konon nak bershopping
lagi mahal harga tiketnya iaitu RM30(non member) ...
Isyh mahalkan so kalau nak pergi ke sini pastikan memang
kita ada masa nak teman diaorang.
Tak berbaloi kalau bayar RM20 seorang dan main hanya satu jam..
(oppps pembetulan ::: sori ayat atasni mengelirukankawan-kawan..
maksud saya gini bayaran RM20 tu untuk sehari suntuk...
tapi kalau kita takder masa mungkin dapat main satu jam ..
rugi bayar RM20 dan dapat main satu jam sahaja...
Ada familitu masuk situ 5 jam sangat  berbaloilerkan... )
Lagi satu kalau datang sini bawalah stokin dari rumah..
Akakni bawa stokin untuk anak-anak...
Sekali dengan penjagapun kena pakai stokin...
Katanya kalau dah masuk tak boleh keluar...
Tak tauler tapi tandas untuk buang air kecil ada disediakan..
Jom tengok seronokker idak tempatni...  
Diluar Reka Zone, gambar ini masa kami dah nak balik.... 
Yangni anak akak suka main tembak-tembak... 
Seronok sesangatler budak-budaktu main bola-bolani...
Boleh membina sesuatu dengan Lego... 
Ini kolam bola di bahagian lain... main lagi...
Setiap penjuru ada orang yang tidur sebab tunggu anak main... 
Aktiviti gayutni pun disukai oleh Atikah dan Azalia..
Aktiviti 'Wall Climbing' yang mencabar...
Budak-budakni sukajer... 
Inilah tempat sambut harijadi... tengok pakej dia cam tak berbaloi...
Kita ambil gambarjer tak sambutpun kat sini..
Sudut tempat sambut harijadi..
Permaianan yang paling disukai oleh anak-anak akak..
Susah gak nak dapat kalau dah dikuasai oleh geng yang lain... 



Pintu masuk ke tempat permainan...
Bye kami dah nak balik...
Nak tanggal stokin dulu...

Kesimpulannyer tempatni bukanlah besar sangat. Jadi fikir sendirilah kalau dapat anak yang cepat jemu rasanya tak sampai sejampun dia rasa dah tak tahu nak main apa... Dengan harga bayaran masuk yang boleh tahan juga rasanya sepatutnya permainan adalah lebih menarik lagi... Tapi untuk anak-anak akak diaorang tak bosan sebab ada berdua jadi ada berkawan. Kalaupun akak nak pergi sini akak tak boleh bawa suami akak yang tak suka lama-lama.. Kalau dia pergi kursus misalnya akak boleh bawa dua orang budakni dan mainlah sampai tahap maksimum... Insyaallah..

31 comments:

  1. sekali sekala pergi mmg syok lah anak2 ye kak. lagipun bayaran masuk tu cam mahal pun ye.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah sampai lagi, nampak macam menarik. Anyway, dah pernah cuba KidZani di The Curve?

    ReplyDelete
  3. ooo...ini yg kat bangunan baru tu kan kak? blh tahan gak harga dia....

    ReplyDelete
  4. eh kak...lieya kalo tak bace entry akak ni lieya pun tak tau kak...pergi sane selalu sgt...

    ni rase nak bawak weekend ni kak...bagi budak2 ni penat belari dlm tu heheeheheh....

    ReplyDelete
  5. budak2 mmg sukalah kat sini. TQ atas ucap selamat utk adik yer

    ReplyDelete
  6. hpy bday atikah... nmpk hapy jer diorg main2 kat situ...

    ReplyDelete
  7. owh pernah gi ioi tpi tatau tempat ni.
    pernah masuk gini kat VIVA shopping mall tu.

    Hehe..saya pun kalau nak bagi anak main,tak kan tinggalkan dorang.tak percaya..mgkn anak kecik lagi kot.tapi betul cakap akak pun,tak baloi..ada ke pau extra rm10 tuk tgkkan anak kita kalau kita nak gi shopping.1 jam je lak tu...ish ish

    ReplyDelete
  8. Owh...baru tau. Dah lama tak gi IOI.

    Hubby saya pon mcm tu kak. Tak bley nak dok lama2. Saya ok jer.

    ReplyDelete
  9. myb sbb anak2 dah besar, drg nak main yg lebih mencabar, klau masih bertadika myb drg x jemu kan hehee...

    ReplyDelete
  10. Amboi happy kemain je tengok diorang ha ;D

    ReplyDelete
  11. mahalnya.. mmg takmoo masuklah kalau anak sy tu.. tgk tempat tak menarik dan kecik lglah dia takmoo ...

    ReplyDelete
  12. Anak-anak suakalah dapat main macam ini Zila sebab banyak pilihan cuma yg menunggu tu yg bosan boleh tertidur dibuatnya kalau sejam..

    ReplyDelete
  13. wahhh syoknyerr bebudak yerkk dapat main

    ReplyDelete
  14. bawak budak2 seronoklah dorang.. kalau anak buah Ros, mesti tak nak balik.. hihi seronok sangat bermain :)

    ReplyDelete
  15. seronok betul anak2 akk kan dapat main kat tempat ni.. ena tenok pun rse nak main juga.. hahahahha

    ReplyDelete
  16. bole main sepuas hati...
    seronoknya mereka...

    ReplyDelete
  17. nampak sangat dah tua okje ni sebab dah tak de anak kecik hehe...

    ReplyDelete
  18. boleh tahan jugak harga tiketnye~
    kalo bawa bb cam tak sesuai kan~ sebab bb kan cepat boring~

    ReplyDelete
  19. Agak mahal lah kalau rm20 kan? Kat Kuantan ada jugak mcm ni. Tempat nya selesa lah jugak, tapi permainan tak sebnyk yg di IOI kot. RM5 per entry.

    ReplyDelete
  20. rock climbing tu mcm best jerk, tapi macam x berbaloi kalu masz bawa anak main kat sini sbb dia cpat bosan...

    ReplyDelete
  21. mahalnya

    nasib belum ada anak hikhik

    kalau budak2 cepat bosan

    mmg tak sesuai bawa kan

    ReplyDelete
  22. so..kalo byr rm20 duduk la situ satu hari..baru puas hati..nak senang kalo nak shopping kene bawak seseo utk tgk derang bermain..yg si mak leh bershopping sewenangnya..betul kak?

    ReplyDelete
  23. nmpk sgt la sy da lama x ke IOI mall ;-)

    ReplyDelete
  24. Mmg zone games mcm ni mahal..untungla tokei..pnh sekali msk yg kat mid valkey tu..kyra dah meraung2 nk msk jgk..per entry RM45. Dahla masa tu x bwk stokin..belu lak stokin RM20..huhu...tu 1st n last terjah..huhu

    ReplyDelete
  25. seronok tgk budak2 tuu happy
    kalau bawa anak2 saya sure mereka happy juga macam nie ;)

    ReplyDelete
  26. mcm menarik games dia.. anak2 buah mesti suka.. mahal ea byran dia? yela, kite org besar.. cepat bosan.. hehe.

    ReplyDelete
  27. seronok benar dieorg dapat bermain dlm tu........ byk game menarik......

    ReplyDelete
  28. seronok memang seronok tapi kalau bawak 4 kepala naya gak rasanya... hehehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang