Nuffnang saya

Followers

Friday, April 5, 2013

Bukit Fraser Last Part ~ Poskad untuk nenek

Pejabat Pos di Bukit Frassertu memang cantikkan..
Sangat klasik dan tak sibuk langsung..
Masa singgah  kedai cenderamata sebelah Pejabat Pos
 terus teringat nak beli poskad dan poskan.
Teruja budak dua orangtu, sibuk tanya macam-macam..
Tak faham diaorang kenapalah nak tulis poskad bagaikan...

Punyalah lama poskadtu nak sampai kat nenek diaorang...
Poskan pada 25/3 sampai sini 3/4 tau...
Sampaikan budak dua orangtu dah tak sabar-sabar lagi..
Sebelum poskad sampai, diaorang dah bagi tau rahsianya...
Jadi tak 'surprise' lagiler....
Bergambar dulu depan pejabat pos...
Azalia dah selamatpun poskan poskadtu...
Atikah pula nak poskan poskad dia...

Masa naik 'cable car ' di Langkawi teringin gak nak beli poskad
dan poskan dari situ... tapi sebab ramai orang terus tak jadi..
Ini idea menarikkan tiap kali berjalan kita hantarkan poskad kepada diri sendiri...
Best gak yerk....

15 comments:

  1. idea yg unik ttp menarik...xtrfikir nak buat mcm tu....hehehe....

    ReplyDelete
  2. alahaiii. cecomel :)
    tak pernah pegi. uwaaa

    ReplyDelete
  3. baca n3 ni teringat hbby akk yg suka poskan kad besday dr tmpat keje..pas tu kad sampai umah sblm tarikh besday akk..lawak la plk..

    ReplyDelete
  4. Oh, ya, buat surprise kat org tersayang ok gak. Hehe...

    ReplyDelete
  5. best nya jalan2kat sini..saya rasa macam nak berhobi kumpul poskad plak lepas ni :)

    ReplyDelete
  6. Bagus juga idea zila ni... nak buat jugak ;-)

    ReplyDelete
  7. alahai kak...dah lame dah tak buat pos2 poskad nie...nak jumpe poskad pun mcm payah jek kang sekarang heheeheh

    cantik pic tgk masukkan surat tu kak...suke lieya tgk....

    ReplyDelete
  8. dah xde yg nk antar utk kita, anta utk diri sndiri pn blh hehe.

    ReplyDelete
  9. Assalam,

    Cantik and comel2 belako

    ReplyDelete
  10. ehe..pos tuk sendiri yer..kenangan tuu

    ReplyDelete
  11. dulu waktu zaman hp tak secanggih skrg, rajin juga buat kalau ke mana-mana luar dan dalam negeri,

    ReplyDelete
  12. Menarik..pos poskad dimana kite pergi..akan jd kenang kenangan..imbas kembali zaman dolu2

    ReplyDelete
  13. aah menarik sgt idea ni cho. pernah buat dulu masa pergi australia..hihi

    ReplyDelete
  14. last day pergi FH masa umur 13 tahun.hehehe..lama sungguhkan?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang