Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 4, 2013

Bukit Fraser Part 2~ Hanya gambar

Akak nak habiskan cepat kisah jalan-jalan kami ke Bukit Fraser
Jom kita tengok gambar anak akak di sana...

Perjalanan yang menyeksa telahpun tamat maka episod baru bermula..
Atikah dan Dik Ya tanya apa tujuan kita datang sini!!
Ibu dia kata "kita datang sebab nak bergambar"..
Jadi terpaksalah model comelni bergambar sebab
takder benda lain nak dibuat di sini...

Kiranya inilah pekan Bukit Fraserkan..
Ada balai polis, klinik kesihatan, pejabat pos, tempat jual cenderahati,
dan banyak lagiler...
Jom layan gambar anak2 akakni ha!!!!

The throbbing heart of Fraser's Hill.
Tempat mesti bergambar kalau dah sampai sini...
Masani orang tak ramai so boleh bergambar dari berbagai sudut jam...
Stands right in the heart of the Bukit Fraser town center, it is like a must to photograph landmark on the summit. Craze after for whatever reasons, every visitor from the exhausted cyclists to the jumping children never leave without capturing a picture with this charming clock tower! I guess you too ~ sumber http://www.mywisewife.com
Cantik tak gambar kami di isni... 
Kami dari jam sebelah sini pulak... 
Yang dibelakangtu adalah pejabat pos Bukit Fraser...
Mentanglah jalan tak banyak kereta di sini mak kita suruh posing...
 Di tepi pejabat pos... cantikkan...
Inilah pekan dia yang comel lote...
Belakang adalah Puncak Inn... 
Kakak pulak bergambar di sini.. tengok kereta tu bawak basikal...
Alangkah syioknyer kalau dapat buat xtvt berbasikal di sini....
Jalan menuju ke tandas awam yang agak bersih... 
 Model ayu berposing Fraser's Hill Nature Education Centre & Birdwatching
Tapi sayang tempattu under renovation gamaknya...  
 Kalau anda kaki golf bolehler datang sini...
Fraser Hills Golf Club...
SELAMAT DATANG
KE
BUKIT FRASER..
model baju merah belang ganas berposing...

Banyak lagi gambar tapi tak larat nak letak semuanya di sini... Yang akak frustnyer bila teringat yang akak dah lupa ambil gambar kat papan tanda antara negeri Selangor dan Pahang.. Ehm masa mula sampaitu dah nampak tapi lepastu tak teringat dah... Cakap kat suami dia kata lain kali kita tidurler sana.. ehm!! nak naiktu yang tak tahan...

18 comments:

  1. kt jam tgh2 tu mmg ramai yg berposing kan. hehehe. masa saya pergi dulu, mmg ramai la yg nk amik gambar, kena tunggu turn. mmg kak, nk naik ke puncak tu yg azab. fuhhh..bayangkan je la, si bambam sampai terdiam x ckp pape dok kt car seat dia tu

    ReplyDelete
  2. pandai betul model2 akk tu bergaya... hehehe..

    ReplyDelete
  3. agak2 mana sejuk banding ngan cameron highland?

    ReplyDelete
  4. pandainya model cilik berdua tu posing.....

    ReplyDelete
  5. Tak pernah sampai lagi..apa yg menyeksakan..jalannyer cam ulau kena palu eh..sejuk ker..anak dara mmg pandai posing..kalau dpt kt anak alynn mmg payah nak soh tgk camera..

    ReplyDelete
  6. best tak ke sana..js lum smpi lg...hihi

    ReplyDelete
  7. pandainya anak anak akak posing... seronok jalan kalau macam ni, kan?

    ReplyDelete
  8. scenery kat jam tu memang faymes kan sapa2 pergi ke bukit fraser ni... hehehehe

    ReplyDelete
  9. sy ni org phg tapi blum smpai lg ke sini.

    ReplyDelete
  10. eh, jap. sy keliru.
    fraser hill ni kat bukit tinggi menuju ke karak tu kan?

    ReplyDelete
  11. wah.. pandai anak pose bergambar yer..

    ReplyDelete
  12. cantek jugak view kat bukit fraser nih.. teringin nak naik jugak~

    ReplyDelete
  13. seronok juga ye jalan2 kat sini..tak penah sampai sini lg

    ReplyDelete
  14. seronoknya anak2 dara posing...
    da lama nak ke sini.dari dulu bujang2 pun.tapi sampai skang belum kesampaian..

    enjoy nampaknya anak2 akak tu.

    ReplyDelete
  15. amboi yang baju belang tu posing..hehe

    ReplyDelete
  16. that day ada lalu sini sebab nak pergi umah SIL. ajak hubby singgah dia boleh cakap tak de apa kat atas tu.
    nyamfah tau.

    ReplyDelete
  17. cantik la...model2 pon banyak posing erk..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang