Nuffnang saya

Followers

Wednesday, April 17, 2013

Dividen Amanah Hartanah Bumiputera 2013

Bukan Dividen tapi Agihan Pendapatan
sebab kalau pelaburan REIT dividen dipanggil agihan pendapatan...

Pengumuman telah dibuat...
Pelaburan Hartanah Bhd. (PHB) dan Maybank Asset Management Sdn. Bhd. mengumumkan agihan pendapatan interim 3.25 sen seunit untuk Amanah Hartanah Bumiputera (AHB) bagi tempoh enam bulan berakhir 31 Mac 2013.

Pengambilalihan terbaru PHB terdiri daripada bangunan pejabat 20 tingkat yang dikenali sebagai Tower 3, Avenue 7, di Bangsar South City dengan kadar penghunian 90 peratus.
 
Jom tengok iklan yang mencetuskan fenomena...


Sejarah pembayaran dividen Agihan Pendapatan AHB

Dividen kali pertama  = 2.17% (14/04/2011) ~ hanya 4 bulan diperkenalkan Disember 2010 Dividen kali kedua     = 3.25%  (06/10/2011)
Dividen kali ketiga     = 3.25%  (09/04/2012)
Dividen kali keempat = 3.25%  (24/10/2012)
Dividen kali kelima    = 3.25%  (15/04/2013)

Agihan Pendapatan AHB akan dimasukkan terus ke akaun Maybank.. akak nampak dah masukpun masa jenguk maybank2u tadi.. Syukur atas kurniaannya... Agihan pedapatanni AHBni berlaku 2 kali setahun, sekali bulan April dan sekali lagi bulan Oktober (bulan harijadi anak akak). Apalagi jomlah pergi ke Maybank dan mulakan pelaburan anda hari ini...

12 comments:

  1. Owhhh patutler..alynn pun perasan smlm..bertambah..alhamdulillah rezeki parents..sbb parents melabur atas akaun maybank alynn..

    ReplyDelete
  2. oh ya ka..nak pergi maybank lah esok..

    ReplyDelete
  3. menarik jgk klau d byr 2 kali setahun, jm pun nk try melabur lah :-)

    ReplyDelete
  4. oh yeke kak.. baru tahu ahb nie ada dividen jugak.. rezki kak... syukur Alhamdulilah...

    ReplyDelete
  5. oh yeke kak.. baru tahu ahb nie ada dividen jugak.. rezki kak... syukur Alhamdulilah...

    ReplyDelete
  6. menarik kak... setahun dua kali.......

    ReplyDelete
  7. oh baru tau... done sedekah cuit2 nuffngx2 ari ni

    ReplyDelete
  8. menarik =) thanks sharing.saya pun baru nak kumpul2 maklumat..huhu

    ReplyDelete
  9. Sangat ketinggalan Okje ni sebab tak tahu pasal ni.... ASB ASN tau le...huhu teruknya ai!

    ReplyDelete
  10. owh yeke. wow.. sobsob.. xde wet lagi nk simpan... azam nak masuk asb lah itulah inilah.. hehe. wet tabung aji pon kejap naik kejap turun. org xkeje lagilah katakan. sobs.

    ReplyDelete
  11. oh boleh check through maybank2u ye?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang