Nuffnang saya

Followers

Friday, April 5, 2013

Bukit Fraser Part 3 ~ The Paddock Fraser's Hill

Sambung lagi kisah atas Bukit Fraser kami....
Kalau pergi ke Bukit Fraser mesti singgah sini
The Paddock Fraser's Hill
Tentulah menyeronokkan kalau dapat menunggang kuda dan memanahkan..
“Ajarilah anak-anak kalian berkuda, berenang dan memanah”
(Riwayat Sahih Bukhari/Muslim)
Banyak kebaikannyakan jadi untuk memperkenalkan anak-anak
dengan kegiatan ini apa kata kita ke sini...
The Paddock offers and family frienly facility that offers horseback riding and archery.
operating hours:
Mon - Thurs & Sun: 2pm - 4.30pm
Fri: 9am - 12noon
Sat & Public Holiday: 2pm - 7pm
Bergambar di depan pintu masuk...
Cantikkan pemandangan di sini...
Terasa berada di tempat tinggi...
Kat belakangtu ler tempat kita nak pusing naik kuda... 
Tengoklah harganya.. nak merasa bolehlerkan...
Impian dik Ya kesampaian nak naik kuda..
Ingat dia nak naik sorang tapi kaki dia sampai kena naik berdua...
Rilexjer budak dua orangni tak takut langsung....
Sekejapjer rasanya dah sampai satu pusing..
Nanti mintak ayah pergi tempat yang belajar menunggang kuda...
Nak pergi ke tempat memanahni kena turun lagi...
Kalau sakit lutut tak payahler turun... 
Atikah yang dah tak ada mood nak bergambar...
Dik Ya dah kagum... akak penah ceritakan dia suka memanah..
tapi suruh dia cuba tak nak pulak sebab dia kata itu untuk orang besar...
Yang ini suami akak jer yang memanah...
Saya sakit kepalalah ibu...
Ibu dia suruh juga bergambar...
Tengoklah muka pelakon kitatu, aksi berlebih...  
Kat bawahtu orang memanah...

Posing jangan tak posing yerk.. ini tempat untuk berposing... 

19 comments:

  1. dulu pegi sini jusy amik angin amik gambar je. xde pun nak jenjalan kat situ.

    ReplyDelete
  2. Anak2 jer menunggang. Mak nya tak menunggang ker ☺☺

    Kak...saya baru nak buat n3 ^_^

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2013/04/berlaga-pipi-dengan-blogger.html

    ReplyDelete
  3. selalu juga saya datang fraser hills,kalau dpt je apartment free company mesti tak lepas peluang,mmg sesuai nak relax sbb mmg takde spend duit sgt nak shoping.seronok sejuk

    ReplyDelete
  4. ala siannya muka dan monyok sakit kepala, ibu suruh juga posing ya..hehe.

    Saya belum pernah sampai sini, bilalah nak sampai agaknya...

    ReplyDelete
  5. woo..mcm2 jgak ade aktiviti sana ek..sy pon nk sgt try memanah skali..mcm best..ikut sunnah tu..;)

    ReplyDelete
  6. wah..kak.bagusnya anak2 akak berani naik kuda.tinggi laks tu...
    biasa budak2 ni,kuda kecik berani la kan...

    =) saya tak sampai lagi sini..*sob sob*

    ReplyDelete
  7. best ni sebab cuaca pun nyaman je. kalau nak posing lelama pun boleh

    ReplyDelete
  8. bile la dpt jejak kan kaki di bukit fraser, hehehe.. tunggu twin boleh jalan, InsyaAllah.. kite jalan2 satu malaysia nooo... heheh...

    ReplyDelete
  9. Akak buat saya rasa nak terbang terus gi sana tau...bestnyaaa....

    ReplyDelete
  10. saya rasa sy xmoo dah naik bukit fraser.. jln dia pusing² lg teruk dr cameron.. pernah naik sekali jer...

    ReplyDelete
  11. Panas kakak rasa tu yg adik pening kepala. Tapi pada yg suka mestilah seronok... kalau tak pening pun mungkin adik pun join juga tu..

    ReplyDelete
  12. Bestnya..blm pernah lg ke sini...

    ReplyDelete
  13. seronoknye tgk budak2 ni naik kuda..

    ReplyDelete
  14. seronokmher naik kuda yer...hehe

    ReplyDelete
  15. Ha..ha.. nampak penat dh budak 2 orang tu hehe
    Tengok gambau ajelah CZ...dah tak yah gi lagi!

    ReplyDelete
  16. best nyer nek kuda.
    alolo nape mashammmmm je.

    ReplyDelete
  17. nak naik kuda nak naik kuda jugak...:)

    ReplyDelete
  18. aktivit berkuda yg best tu..nape dik ya sakit kepala lak tu..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang