Nuffnang saya

Followers

Monday, February 4, 2013

Belajar Menjahit Tudung

Hari yang sibuk.. sambung cerita yang ini pulak...  Tentang rancangan akak yang nak belajar mejahit tudung.. Sebenarnya akak ada masalah kalau beli tudung berawning atau tudung syriani. Kadangtu suka sangat dengan corak dia tapi tak suka dengan saiz dia. Kalau yang saiz M tu cantik tapi agak pendek sebab tak menutup dada dengan kemas. Kalau beli saiz XL lak rasa dah nak jadi ustazah (padahal baik tapi tuler... )

Akakni dulu sangat suka tudung bawal tapi sejak tudung Ariani femes rasanya ramai yang dah berubah gayakan. Sekarangni tumbuh bak cendawan pengusaha tudung dengan pelbagai jenama. Rasanya sekarangni ramai yang sukakan tudung Fareedakan.. Akakni tak kisah jenama janji menepati piawaian walaupun kadang-kadang tak lepas tapi pakailah juga..

Dulu pernah juga berhajat nak belajar tapi tak berjumpa lak dengan yang nak mengajar. Ada juga mintak "seseorang" tolong ajarkan, tapi katanya 'akak bukak tudung yang akak paling suka, ikutjer patern dia'. Ehm kalau tudungtu akak paling suka memang tak bukakler dah. Kawan akak ada yang belajar ikut internetjer bolehjer, masalahnya akaklah ni..
 
Takperlah akhirnya akak jumpa kat Bandar Kinraranijer belajar buat tudung hanya RM50, belajar sampai pandai.. Oklah.. tapi masalah masa pulak. Tapi akan ku usahakan... kainnya dah beli masajer tak sempat nak pergi.  Berikanlah akak masa itu...
Kalau dah pandai lehler buat tudung untuk Atikah dan Azaliakan..
tudung budak2 lagi seronokkan macam-macam patern bolehkan..

28 comments:

  1. Wahh pas nie boleh laa jahit tudung sendiri kan..bila dah pandai.. :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnya...nnti bila dah pandai bolehlah jahit tudung ikut citarasa sndiri....nnti boleh la akak tmpah ye......

    ReplyDelete
  3. wah.murah tu kak.rm 50 blaja sampai pandai.

    ReplyDelete
  4. haah kan... tudung budak2 seronok design2kan sebab dorang sesuai pakai tudung apa pun. comel.

    ReplyDelete
  5. Acik memang tak pandai menjahit.belajar pun tak.bagus zila rajin belajar

    ReplyDelete
  6. kalau dah pandai jahit, cakap tau...
    susah nak cari tudung labuh yang cun...
    special request dr SP ni, hee...

    p/s tudung labuh bukan milik ustazah. tapi milik semua muslimah

    ReplyDelete
  7. untung kalau boleh jahit tudung kan kak...belajarlah kak, senang nak buat tudung anak2 nanti..

    ReplyDelete
  8. bagus juga belajar jahit tudung... tudung budak susah nak cari...

    ReplyDelete
  9. murah ye blaja buat tudung , rm50..

    ReplyDelete
  10. murah ye blaja buat tudung , rm50..

    ReplyDelete
  11. bestla akak minat menjahit. boleh buat bisnes nnti. ;)

    ReplyDelete
  12. mesti dieorg berbangga nanti...pakai tudung yg akak sendiri buatkan....

    ReplyDelete
  13. untung sgt kalau pandai jahit tudung kak. anak2 dara kecik akak tu bolehlah melaran dgn tudung yg mamanya buat.

    ReplyDelete
  14. wah kalau dah pandai..mmg untung kan..saya suka tudung sriya..tapi biar besar sikit ler

    ReplyDelete
  15. bagus usaha akak...lieya ni bab2 jarum mmg tangan pengkor kak...jahit seluar tdo tekoyak pun buruk jadinye hohohoho

    nanti akak tunjuk la hasilnye yeak bile dah start projek tuh...

    ReplyDelete
  16. rajinnye akak nk belajar jahit tudung..good luck k..^_^..

    ReplyDelete
  17. Boleh bisnes la nanti. Saya ada jugak rasa nak belajar jahit tudung. Tapi saya tak pakai plak tudung awning. So, cemana nak tau jahitan saya best ke tak. Lagipun saya macam tak reti nak handle menjahit kain lembik2 macam lycra. Nnt akak belajar la ye. Buat tutorial kat blog.

    ReplyDelete
  18. akak..cepatla blajar..boleh sy jd customer nti ,eheheh!!!

    ReplyDelete
  19. Waa,rajin....bagus tu nti leh wat bisnes,byrn bljr pon murah...klu kt sini ada sy pon nk join hihihiii

    ReplyDelete
  20. belajar sampai pandai ye kak..nanti bleh tempah tudung zahraa kat akak...:)

    ReplyDelete
  21. hehe..saya pun peminat and selesa dgn bawal...

    eh..murah tu kan blaja sampai pandai.emm..nanti akak da pandai,leh saya tempah =)

    ReplyDelete
  22. rajinnya cho nak pergi belajar...insyaAllah adala masanya tu nanti

    ReplyDelete
  23. baguslah kak, nanti akak buat koleksi akak sendiri

    ReplyDelete
  24. kalau dah pandai....bolehlah kitaorang semua tempah kat sini he heee.....

    ReplyDelete
  25. minat gak menjahit tp tula masa mmg susah nak arrange..

    ReplyDelete
  26. murah tu rm50 je blaja sampai pandai lak tue hehe

    ReplyDelete
  27. wah best tu kak pasni jahit tudung sendiri senang xpyh beli dh hehehe

    ReplyDelete
  28. As salam bole bg cntct n info tmpt blajar jahit tudung ni. Tq

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang