Nuffnang saya

Followers

Thursday, February 14, 2013

14 Februari dalam kenangan

Setiap kali datang 14hb Februari akak mesti teringatkan sesuatu. Kenangan yang amat berbekas di hati ini dan tak mungkin akak akan lupakan sehingga hujung nyawa. Mungkin pada masa ini harapan yang terlalu tinggi membuatkan saat kehilangan itu sangat dirasai. Sebenarnya akak ada buat entry pasal  bayi-mati-dalam-kandungan dan pernah menjadi carian tertinggi dalam blog akak.

Syukur kehadrat Illahi kerana memberikan akak kesempatan untuk merasai pengalaman melahirkan bayi tanpa suara itu. Kemungkinan itulah yang memberikan akak kekuatan untuk lebih menghargai kehidupan ini. Syukur juga kerana mengurniakan akak dua orang anak yang comel sebagai ganti, yang dapat mengubati keresahan hati ini. Mohammad Najmi bin Mohd Rafi, ibu masih terkenang saat terakhir ibu peluk dan cium kamu pada 14hb Februari 2003. Kalaulah anak ibu hidup, sekarangni dahpun tahun 4. Mesti menjadi body guard untuk dua orang adik perempuannya di sekolah..... Namun anak ibu damai di sana...  
Terima kasih pada fotozaza untuk gambar PPUM yang cantik ini. Wad bersalin PPUMpun dah baru sekarang, idakler wad yang pakai kipastu lagi, aircond sekarangni.. teringat kata nurse PPUM, kalau dah ada wad baru nanti mengandungler lagi...
 
Ikutkan hati akak memanglah teringin punya anak lelaki  pula tapi disebabkan faktor umur keinginan itu akak diabaikan. Cukuplah berkongsi kasih dengan anak-anak buah yang terlebih ramai lelaki. Kalau sebelah suami akak semua anak buah adalah lelaki, kalau sebelah akak pulak dari 12 orang anak buah, 7 orang adalah lelaki.. 

27 comments:

  1. Saya tumpang sedih kak. Tapi akak jangan risau. Arwah bahagia di sana dan insyaallah di akhirat kelak dia akan pasti dapat membantu akak. Alfatihah.

    ReplyDelete
  2. kak!! saye baru tau ni bace cite akak nie....ya Allah sedihnye kak....arwah meninggal sebab ape kak....

    tapi takpe kak, akak beruntung sebenarnye, sebab setiap ari akak dah ade penghuni syurga yg doakan akak....bukan semua org ade mcm tu kak...akak jgn sedih2 key...in sha Allah kite same2 jumpe arwah di jannah Allah bile sampai masanye nanti....

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAh,s edih yui..sama2 kt sedekahkan al-Fatihah utk arwah...

    ReplyDelete
  4. sedih kak baca entry ni...tapi yg pasti syurga untuknya kak...akak beruntung kerana dah ada saham di akhirat nanti

    ReplyDelete
  5. lily pun baru tau ni..yang pasti Syurga untuknya kak..

    ReplyDelete
  6. semoga dia tenang di sana kak...al-Fatihah utk arwah...

    ReplyDelete
  7. al-fatihah buar arwah..yg pasti syurga tempatnya..sayu baca entry ni

    ReplyDelete
  8. Pemergian anak yg masih suci tanpa dosa akan menanti ibu-bapa di pintu syurga..

    ReplyDelete
  9. kak, saya baru baca cite pasal akak dan baru tahu.sedih baca entry akk.semoga akk tabah.jangan sedih2 yea..Al Fatihah untuk arwah

    ReplyDelete
  10. Mcm mn aku bleh tak tahu psl citer sedih ko ni beb? Innalillah...

    InsyaAllah beb, DIA tunggu kau kt sana. Yg ptg... ko jgn smbt 14/2 ni sbb VALEN**** tapi... perbanyakkan alfatihah & Yaasin utk Arwah.

    Al fatihah

    ReplyDelete
  11. kak, saya baca kisah akak tu.. saya sebak kak.. siap mengalir air mata.. tak semua orang diduga dengan ujian sebegitu.. semoga akak terus tabah.. insyallah arwah tunggu akak dan suami di pintu syurga.. (taip ni pun saya nangis)

    ReplyDelete
  12. alahai kak..sedih saya baca entri akak ni,cerita akak sama dgn kak c'jai..tak dapat nak saya bayangkan.

    ReplyDelete
  13. sebaknya kak. saya baru tau pasal ni. sabar dan bnykkan berdoa utk arwah ye. tempatnya di syurga dan dia akan sentiasa mendoakan utk keluarganya terutamanya ibu yg telah mengandung dan melahirkannya..dia akan nantikan akak di pintu syurga..

    ReplyDelete
  14. Al-Fatihah. Semoga arwah tenang di sana. InshaAllah dia akan tunggu akak kat sane.

    akak jgn sedih2 ye kak.

    ReplyDelete
  15. Mudahan anak inilah yang akan menolong kita diakhirat kelak ye kak...
    Bertuah kita :) punyai saham akhirat..insyaallah

    ReplyDelete
  16. Kenangan walaupun pahit dan masih berbekas, apa yg penting kita redha dan ikhlas, insyaAllah kita akan tenang kan kak..

    Sabar ye kak

    ReplyDelete
  17. Oh ya kak, pasal nak set Comment Moderation tu, akak p kat Setting - Post & Comment - Comment Moderation - Tick Always :D

    ReplyDelete
  18. dah tertulis pertemuan setakat itu sahaja..alhamdulillah dah ada pengganti ^_^

    ReplyDelete
  19. xpa kak..syurga tempatnya disana..alhamdulillah ada hikmah disebalik apa yg jadi

    ReplyDelete
  20. tabahkan hati mu kak.....
    insyaAllah...dia akan membantu nanti disana.....

    ReplyDelete
  21. al-fatihah buat arwah..sebak pula baca entry ni..

    ReplyDelete
  22. Touching lah kak baca. Al-fatihah untuk arwah.

    ReplyDelete
  23. Al- Fatihah... yg pastinya dia tenang di syurga sana

    ReplyDelete
  24. Al-fatihahh.... sekurang2nya Akak beruntung kerana dah ada sorang bidadara syurga yang menunggu di sana. Semoga Akak terus tabah yekkk. Setiap yg berlaku tu pasti ada hikmahnya....

    ReplyDelete
  25. Arwah menanti akak di sana..inshaAllah..

    ReplyDelete
  26. Innalillahi wa innailaihirojiun... sesungguhnya dia sedang menunggu ibu bapanya di syurga...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang