Nuffnang saya

Followers

Monday, February 18, 2013

Atikah pakai beg baru hari ini

Akhirnya tertunailah sudah hajat anak ibu nak pakai beg tarik. Hasrat nak pakai beg tarik sebenarnya dah lama disuarakan oleh Atikah sejak dari tadika tapi ibu dia memang tak layan. Pada akak tidak bersesuaian sebab kalau dah naik tangga kena letak kat bahu juga. Mungkin faktor kawan-kawan ramai yang pakai diapun teringinlah jugakan.. Layankan juga sebab nanti dah  besar takkan nak pakai bag tarik lagikan, lagipun akak belumpun beli beg sekolah untuk dia...
 
Anak ibu yang bernama Nurul Atikah, tolonglah jaga beg ini baik-baik.. Semoga dengan adanya beg baru ini buatkan Atikah akan lebih bersemangat untuk bersekolah dan belajar bersungguh-sungguh.. Kalau ambik Atikah dari sekolah, budak perempuan ramai yang pakai beg warna pinkkan...
Pilihan Atikah gambar Minnie..
Beg yang didepantu kepunyaan Azalia... 
Inilah beg idaman hati anak ibu... 
Beg Azalia, malas nak beli Barbieni sebab ada gambar anjing,,,
akak jahit sticker aiskrim pada gambar anjingtu perasan tak...
Ingatan akan datang check dulu (suami selalu pesantu)
Beg sekolah agama untuk Atikah.. 
baru sepadan ngan kain sekolah agama...

26 comments:

  1. zaman sekarang mmg trend beg sekolah boleh bertarik/ada roda ni kan kak...Tapi betul juga, bila ada tangga, kenalah juga diangkut..:)...wahhhh..siap jahit sticker icecream :P

    ReplyDelete
  2. zaman falsya dulu xde pun beg tarik2 nie..tetibe ayat mcm sedih je..hehehe..

    ReplyDelete
  3. kalo dah girls...
    harus nak pink2 kan...
    good idea tu cover gambar dog tu...
    sapphire pun ada request beg tarik..
    dah ada pun sbb dpt hadiah...
    tapi i lum bagi green lite utk pakai...
    sbb fikirkan pasal naik tangga lah i tak izin kan lagi...

    ReplyDelete
  4. zaman kita dulu xde beg tarik2 ni kan kak. hehehe. untung anak2 zaman skang. tapi utk c kakak saya x beli pun beg tarik ni sbb skang ni buku aktiviti cikgu2 yg simpankan, kalau ade kerja rumah baru diorg bagi balik. xde la berat sgt beg tu

    ReplyDelete
  5. hee..danisha x pandai mintak la kak...die pakai je ibu beli apa...cume time beli tu die nak beg dora la hehe

    ReplyDelete
  6. My Anis pon requst nak beg ade tayar cam tuh... tapi nasib baik tak beli, sebab pra sekolah dia tak benarkan bawa beg.. cikgu dah sediakan folder file untuk semua murid.. nak bagi seragam..jimat duit mamanye..kekekkeke

    ReplyDelete
  7. Amboi..comel nye beg dia. Girly sangat..pinky winky!

    ReplyDelete
  8. comelnya beg pink...mmg girlish sangat...masa kita sekolah dulu takde beg cantik2 cenggini....huhuhuuu

    ReplyDelete
  9. Hahaha pandai Lia padankan beg dgn kain sekolah agama ye :D

    ReplyDelete
  10. he3...beg pun nak sama kaler ngan baju ye..... sungguh berfesyen nanti...tapi beg tarik tu senang sikit sekarang...... kekadang kasihan tgk kanak2 bwk beban buku2 tu...

    ReplyDelete
  11. cantiknya beg sekolah Atikah..pinky gitu..^^

    ReplyDelete
  12. Cantiknya bag. Bag skolah skang pon harga bley tahan juga kan kak.

    ReplyDelete
  13. Hehe..chumelllnye..kalu da gegirl,mmg tak leh lari dari pink kan....

    ReplyDelete
  14. amzar thn 1 dah minta beg baru sebab zip tercabut...
    cantik beg baru atikah...

    ReplyDelete
  15. huhuhui mentang2lah anak perempuan, beg pun pink gitu....

    dh ttp ngn stiker eskrim tp tak nampak cct pun, ttp nampak lawo

    ReplyDelete
  16. beg roda2 ni boleh tahan mahalnya kann..

    ReplyDelete
  17. Comel je beg sekolah budak2 ni kan..colour pink lagi tu..harap2 tambah bersemangat ya adik:)

    ReplyDelete
  18. hehe... ada tema eh... dulu okje belikan jugak beg roda...konon boleh tarik... tapi bila diaorg kena angkat masa naik van, naik kelas yang bertangga terus dia tak mo!

    ReplyDelete
  19. alolo...comil nye beg sekolah die..nak jugak la..nak belikan alesya....hehehe

    ReplyDelete
  20. comelnyaaaaaa beg2 dorang... geram tengok dengan warna pink2 tu... mesti lg comel bila anak2 akk pakai... awwwwwwww

    ReplyDelete
  21. beg hijau tu comel..

    teringat masa anak perempuan saya kecik dulu..dia suka sgt beg kaler pink..:)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang