Nuffnang saya

Followers

Tuesday, February 5, 2013

Azalia tahun satu 2014

Kelakar.. kelakar.. betapa kelam kabutnya orang yang bernama Cho Zila. Akakni dah terlupa samada akak dah daftar atau tidak secara online di  http://apps.moe.gov.my/esppsel/ untuk Azalia masuk tahun satu 2014. Tibajer akak bertanya pada diri sendiri " Dah daftar tak Azaliani, nanti tak bersekolah pulak budak comelni." Kelam kabut periksa status di http://apps.moe.gov.my/esppsel/ dan tengok status dah daftar tapi belum lagi buat pengesahan di sekolah.
 
Terus telefon sekolah dan jawapan dia "akak tengok belakang surat beranak, kalau dah cop maknanya akak dah buatler tu".. Oh! kenapalah tak teringat. Tak sabar rasa nak balik rumah tengok, ooooh syukur akak dah buatpun.. kah.. kah.. buat saspenjerkan....

Sebenarnya sistem yang digunakan untuk masuk sekolah di Selangorni dah bagus cuma perlulah diperbaiki. Macam status yang akak tengok belum buat pengesahantu sebab sekolah mungkin tidak ada link terus dengan laman web ini. Buat gabrakan akakjer..

Dan sepatutnya kalau dah suruh buat online sekolah kena ada satu atau dua komputer yang boleh digunakan oleh ibu bapa. Bayangkan kalau ibu bapa yang tiada kemudahan internet dirumah kenalah minta tolong kawan atau pergi ke internet kafe. Dan kalau dah mendaftar online tetap juga kena ke sekolah untuk pengesahan. Gituler kisahnya..

Akakni nasiblah ada jiran nak bertanya kot idak susah jugaler. Yang pasti dah tak sabar pulak nak tunggu Azalia bersekolah.



 

30 comments:

  1. Comel pulak tgk header baru akak tu. Heeee~

    ReplyDelete
  2. nasib baik sempat daftar...
    cantiknya header...

    ReplyDelete
  3. dah nak sekolah c comel ni..
    bagus jg guna sistem ni.. boleh lah daftar sndiri kan then baru buat pengesahan di sekolah..

    ReplyDelete
  4. seb baik akak ingat awal2 tahun ni kak...kalo hujung tahun akak teringat tak ke haru kak heheheeheheh

    cantik gile header blog akak....suke tgk kak...meriah gitu....

    ReplyDelete
  5. cantik header blog akak laa..:) mujur dah daftarkan anak sekolah yea..

    ReplyDelete
  6. nasib baik teringat awal2 kan.....taklah kelam kabut nanti...

    ReplyDelete
  7. akak.. sukalah tgk header baru yg super comel tu!

    sebaya dgn kembar rupanya ye azalia. kami blm daftar pun dorg ni. jgn penuh sudah.. suka buat keje last minit.

    ReplyDelete
  8. Azalia sebaya kimi. Saya dah daftar online, tapi masih tak gi skolah lagi...haishhhh...nak kena cepat nih.

    ReplyDelete
  9. wah cantiknya header baru...ingatkn trsesat masuk rumah lain tadi....

    Skrg ni semua menggunakan sistem on9...prtukaran pelajar dr sk lain ke sk lain pn guna sistem tu..nk tgk result exam anak pn boleh semak dr rumah je....sbnarnya dh 2 thn ibu bapa kena isi data anak2 scara on9 ttp memandangkn xramai ibu bapa yg tahu maka cikgu2lh yg kena isi semua data tu.....

    ReplyDelete
  10. Wahh cun laa header tuh..

    Nasib baik dah daftar yer.. :)

    ReplyDelete
  11. ok la tu seb baik teringat gakk.. tu la benda jarang2 buat kadang2 terlupaaa pastu gelabah sendiri heheheheh

    ReplyDelete
  12. wah header baru, cantik...

    erm, nak daftar sekolah kena daftar online ye kak? baru tau nieh..

    ReplyDelete
  13. boleh pulak lupa daftar ye. huhu..

    ReplyDelete
  14. salam kenal kak..canggih betol zaman sekarang ni ye kak, siap kena daftar online lagi tu..ank saya 2015 baru masuk thn 1..saya follow sini juga ye..

    ReplyDelete
  15. cantiknye header tu...
    skrg ni kena daftar online ye...baru tau ttg ni...

    ReplyDelete
  16. bagusnya ada sistem camtu tapi betul la kan..untuk parents yg takde komputer susah la nak check

    ReplyDelete
  17. bagus untuk yang tak buta it.. lau buta it susah jugak kan...

    ReplyDelete
  18. ooo..dulu pi daftar kt sekolah jea.skarang guna online lak yea. dah maju

    ReplyDelete
  19. Akak...
    Ada menang ga kire buku adam kan?
    Tapi tk kasi address lagi...

    ReplyDelete
  20. samalah ngan ank dara bungsu sy ni thn dpn tahun 1 sudah
    pantasnya masa kn...ooo skrg online je kan mudah sikit

    ReplyDelete
  21. samalah ngan ank dara bungsu sy ni thn dpn tahun 1 sudah
    pantasnya masa kn...ooo skrg online je kan mudah sikit

    ReplyDelete
  22. cantik header baru...

    dafter sekolah masa ank umur 5thn kan kak?

    ReplyDelete
  23. Saya dah laminate surat beranak anak saya... so tak boleh chop belakang dia.

    ReplyDelete
  24. owh ok.saya pun skang da stat kena amik tau ni.
    kang tertinggal lah anak tak dapat tempat.thanks for the info..hehe..baru tau.

    blaja rerajin ye azalia...

    ReplyDelete
  25. nasib teringat kak kalau x tak sekolah la dia hehehe

    ReplyDelete
  26. sekarang ni mmg senang semua online...result budak pun dah boleh check online...

    ReplyDelete
  27. ibunya yg semangat anak nak sekolah ye. hehe.. agaknya da jadi mom nanti macam ni lah saya kan. hehe.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang