Nuffnang saya

Followers

Sunday, February 3, 2013

Ratuku 2013 ~ Awie

Lagu Ratuku dari Awie diberikan nafas baru dengan gandingan Awie dan Adira. Akak suka lagutu tapi yang istimewanya videotu diambil di Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh. Itu yang buat akak rasa nak pergi ke Gunung Lang secepat mungkin... Maalumler buat malujer orang Perak tak pernah sampai sini lagi.. Masa akak duk Ipoh dulu Gunung Langni tak dimajukan lagi, tapi sekarangni nampak macam best sesangat. Akan diusahakan kalau balik kampung dalam waktu bertenang untuk pergi ke sini....
Gambar dari facebook  Adira Fan Club Fanpage & credit : saniboey.
Lirik Lagu Ratuku 2013 – Awie & Adira
Ratapan naluri
Memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akan ku abadikan segala memori

Ku lewati waktu itu
Di dalam pelukanku
Gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya
Satu mercu tanda
Cinta yang setia

Bisikan yang pertama
Membawa erti untuk slamanya
Ku bagaikan tak percaya
Apa yang tlah pun ku rasa
Engkau bagaikan oh permataku
Engkau pun jua ratuku
Engkaulah segalanya
Engkaulah hanya untuk diriku
Aku hanya untuk untukmu
Itulah janjiku padamu

Kita bagaikan ombak dan pantai
Tidak kan terpisah lagi
Walaupun pasangnya
Walaupun surutnya laut

Ratapan naluri
Memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akan ku abadikan segala memori
Ku lewati waktu itu
Di dalam pelukanku
Gugurnya pemisah
Di antara kita terbinanya
Satu mercu tanda
Cinta yang setia
Meredahi masa meniti usia
Hingga ke akhirnya
Ku abadi cinta di hati ini
Di hati ini
Di hati ini

21 comments:

  1. cantiknyaa baju adira tu.. teringin nak pakai.. hewhewhew.. pakai dalam rumah jelah.. XD

    ReplyDelete
  2. salam kak,

    kami dah email design header last friday, mohon feedback di email ya. mint maaf komen sni. thanks ;)

    ReplyDelete
  3. cantiknyer tempat yg diorg shooting ni

    ReplyDelete
  4. Cantinye Adira..tempat ni pun cantik..

    ReplyDelete
  5. Cntiknye tmpat ni..adira pun lawa :-)

    ReplyDelete
  6. nanti terjah tempat itu...cantik!

    ReplyDelete
  7. lya pon suka dr lau ni y diberi nafas baru.. sehangat dramanya SEHANGAT ASMARA

    ReplyDelete
  8. wahhhh..mesti meletops lagu ni kan. kemain lg awie dok peluk pinggang adira. hehehehe

    kak, saya ade tag akak utk GA. view kat sini ---> http://suriaqistina.blogspot.com/2013/02/1st-giveaway-ibu-amirul.html

    ReplyDelete
  9. saya br smpi gunung lang thn lps..sebelm nie masa blaja kat puo tak pernah pi..tapi bestlah..:D

    ReplyDelete
  10. Cantiknya gunung lang. Tapi tak suka awie.

    ReplyDelete
  11. Saya suuuuka lagu Ratuku ni dari dulu...Suuuuuuka sangat...

    ReplyDelete
  12. cantikla tempat ni kan cho..adira mcm x sesuai je dgn rambut pjng..nampak mcm pakai rambut palsu

    ReplyDelete
  13. Kak,owhh..kat ipoh rupanya eh..mmg cantik.
    Saya suka bangat lagu ni dari dulu lagi.bila layan cite sehangat asmara,lagi lah,hari hari duk nyanyi lagi ni tanpa sedar..muehehe...

    ReplyDelete
  14. cantiknya pemandangan gunung n adirapun cantik..awie jer serabai..hahahaha..tapi dah dengar lagi sedap gak=)

    ReplyDelete
  15. cepatnya panjang rambut Adira tu...

    ReplyDelete
  16. tgh nak komen entry nie...kat astro kuar video clip lagu nie..memang sesuai sangat.....

    ReplyDelete
  17. wahhh...mesti meletup vidoe clip lagu ni nantikn? :))

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang