Nuffnang saya

Followers

Tuesday, February 19, 2013

Majlis Perkahwinan dikelilingi bendang

Tempat : Sungai Gulang-gulang, Tanjung Karang
Tarikh : 10/02/2013
Suami akak memang dah booking tarikh ini katanya nak pergi kenduri kahwin salah seorang anak buah pejabat dia di Sungai Gulang-gulang, Tanjung Karang. Susah suami akaktu beria sesangat nak pergi kenduri kahwinni kalau orangnya tak rapat sangat dengan dia. Suka tau kenduri di sini kerana seluas mata memandang adalah sawah padi atau bendang yang menghijau (ikut musimler jugak). Menurut suami kawasan di sini selalu dijadikan lokasi penggambaran drama kalau nak tunjukkan suasana kampung dan ada bendang. Drama Nur Kasih yang femesttu dulupun buat kat sini tau... 
Jom tengok gambar yang akak ambil haritu..   
Kami dah sampai tapi kena jalan kaki masuk kedalam sana nun.... 
Pengantin lelakitulah sama pejabat dengan suami akak... 
Upacara dinantikan, pengantin nak baling gula-gula...  
Baling jauh-jauh.. seronok tengok anak-anak berebut... 
Bukan anak-anak tapi orang dewasapun sama berebut untuk anak cucu...
Memang banyak gula-gula yang di baling..

Bersanding di dalam rumah... semoga berbahagialah hendaknya pasangan pengantin ini...
Bertolak ansur demi menjamin kerukunan rumahtangga....  

20 comments:

  1. ha... saya pun penah sekali pergi ke majlis kawin yg pengantin taburkan gula2, menarik juga, di tempat saya tak ada buat mcm ni...

    ReplyDelete
  2. tenang je kan kak tgk bendang terbentang luas...hijau jek...sure pengantin buat photoshoot kat situ....mmg debomb cantik laa gambar...

    kak,tgk pic baling gule2 ni tingat mase lieya kawin...baling gula2 ngan syiling...meriah tgk budak2 kutip..comel jek heheeheheh

    ReplyDelete
  3. Semoga bahagia selamanya... Selamat pengantin baru buat mereka :)

    ReplyDelete
  4. rasa segar mata bila tgk hijau hijau ni.

    ReplyDelete
  5. Sungguh meriah...
    Selamat pengantin baru buat mereka..moga kekal bahagia Till Jannah..

    ReplyDelete
  6. Bestnya sawah bendang. Mcm ala-ala garden wedding dah ni. Hehe. Kalo buat pelamin tepi bendang lagi unik.

    ReplyDelete
  7. saujana mata memandang, cantik betul! mmg meriahlah kenduri mereka. semoga berbahagia hingga ke akhirnya... :)

    ReplyDelete
  8. Kalau di Johor tradisi baling gula-gula yg dicampur dgn bunga rampai pun ada. Sama juga masa majis aqiqah baby pun ada acara baling gula-gula ini...

    ReplyDelete
  9. bezkan klu ada dkt bendang..sama padan pengantin ;)

    ReplyDelete
  10. makan kenduri dengan tiupan angin bendang best kannn

    ReplyDelete
  11. saya terbaca sungai gula-gula sebab baling gula-gula huhu

    ReplyDelete
  12. saujana mata memandang....nampak best pulak majlis mcm ni. kalau kat kl keliling rumah org jer...huhuu

    ReplyDelete
  13. Bestnya rumah dekat bendang..teringin nk tgk padi secara dekat...
    Semoga kekal bahagia ke akhir hayat..Amin

    ReplyDelete
  14. meriah tu..masa kecik2 dulu merasa jugakla rebut gula2 kat rumah pengantin mcm ni,mmg seronoklah

    ReplyDelete
  15. memang cantek lah pandangan sawah padi yang terbentang luas tuh.. sejuk mata memandang~

    ReplyDelete
  16. best nyer...remy pernah pi kenduri kat tanjung karang...... rumah kawan betul2 tgh sawah..... best sangat.....

    ReplyDelete
  17. Saujana mata memandang bila sawah menghijau kan kak..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang