Nuffnang saya

Followers

Friday, January 11, 2013

Jumaat hari mulia

Isyh.. Isyh tak patut...
Khatib berkhutbah,
remaja asyik bermain telefon bimbit...
Jangan jadikan diri anda korban teknologi...
 
 

19 comments:

  1. Ada kebaikan dan keburukan gajet ni kan... tak tahu macamana nak kawal... tak kan tok imam kena sport check siapa yang main telefon ehe :D

    ReplyDelete
  2. tulah ni berita last wk kan..saya ada selitkan dalam blog jugak..agak2 la kalau nak solat jumaat tu janganlah bawak hp kan...

    ReplyDelete
  3. tak perlu kot nak solat pun nak ngadap hp lagi...tu la susah nye bila hp diberi keutamaan dlaam hidup...

    ReplyDelete
  4. Itu pun still nak bagi rebate 200 ringgit lagi. Makin menjadi-jadilah. Cuba setiap remaja yg berjaya hafaz quran diberi ganjaran seperti ini kan ke bagus...

    ReplyDelete
  5. millenium....erm...manusia dh jadi obess pd duniawi, hinggakn lupa ukhrawi adalah destinasi terakhir.

    ReplyDelete
  6. tak patut...sepatutnya tak bawa hp ke masjid...orang lain boleh faham kalau waktu solat jumaat org lelaki tak angkat fon...mmm

    ReplyDelete
  7. agaknya masuk dak kat kepala khutbah khatib,,kalau dah ralit ngan tel gitu....

    ReplyDelete
  8. tapi ramai yg mcm tu zmn skang ni kak. sampaikan ade yg upload gambar masjid bermegah2 bila nak beribadah. huhuhu

    ReplyDelete
  9. kang kalau buat peraturan takleh bawak masuk hp kang marah lak

    ReplyDelete
  10. kalau xmain hp sure tdo...hahahaha

    ReplyDelete
  11. TU LE akibatnye kalo dunia dihujung jari kan kak....

    mesti budak tu syok tgk fb tuh heheheeheheh

    ReplyDelete
  12. aduii..zmn skrg ni kak, manusia jadi hamba teknologi..huhu

    ReplyDelete
  13. atas diri sendiri.. menggunakan teknologi ke jalan sepatutnya atau tidak...

    ReplyDelete
  14. bukan remaja jer...yg tua pun sama... kekadang tgh sembahyang pun asyik berbunyi.....

    ReplyDelete
  15. hrrmmm...yg sbetulnyakn k'zila...xpyh ckp remaja,..bapak2 atok2 remaja pn ada jgk buat prngai yg x smenggah ni..sb..sob..sob..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang