Nuffnang saya

Followers

Thursday, June 9, 2016

Buku Skrap Sekolah Kebanggaanku

Cerita lama tapi nak juga masuk ke blog akak... Kisah Atikah dan buku skrapnya.. Atikah biasajer tapi ibu dia yang lebih teruja nak buat.. Buku Skrap ini adalah untuk mata pelajaran Sejarah..

Masakan ibunya tidak teruja, dulu masa sekolah rasanya tidak merasa untuk membuat ini semua.. Biarpun nampak macam tidak terurusjer kerja dilakukan tapi tetap berbangga dengan hasil idea sendiri... Akak suruh Atikah mencari bahan di internet.. Tidak banyak juga sejarah dan maklumat Sekolah Seksyen  Satu Bandar Kinrara ini rupanya.. 
Keseluruhan Buku Skrap Sekolah Kebanggaanku, tapi di bahagian belakang itu diletakkan juga lampiran peta sekolah dan gambar-gambar sekitar sekolah.. 
Muka surat depan 
Juga muka surat pengenalan tuan punya buku skrap...
Muka surat pertama Sejarah dan maklumat sekolah...
Muka surat masih tajuk yang sama... 
Moto, Visi dan Misi Sekolah Kebangsaan Seksyen Satu Bandar Kinrara... 
Lagu Sekolah Kebangsaan Seksyen Satu Bandar Kinrara..
Muka surat tentang ikrar sekolah... 
Carta Organisasi yang ringkas yang diberikan oleh gurunya... 
Bagi peluang untuk Atikah menulis di bahagian penutup... 


10 comments:

  1. teringat kenangan jaman sekolah rendah dulu kak...

    ReplyDelete
  2. Selalunya kita mak2 yg lebih excited bila ank2 minta tlg buatkn buku scrap ni...

    ReplyDelete
  3. teringat masa sekolah dulu.. memang sukaaa bila kena buat buku skrap ni, hihi...

    ReplyDelete
  4. Anak saya pun di Tahun 4 ni Cho tapi takdalah pulak dia bercakap tentang buku skrap dalam subjek Sejarah ni. Harapnya takdalah kena buat. Kalau kena, lagilah naya! Mana nak cari info sekolah kalau dah semua dalam bahasa Mandarin. Memang tak dapat menolonglah jawabnya!

    ReplyDelete
  5. rajinya akak..pasni kalo anak ada keje camni boleh zee cilok idea..hehee..hallal ke kak?

    ReplyDelete
  6. Wah colourfulnya scrap book atikah ni.puas hati kan bila dapat buat sampai siap.klu sy pun memang jenis suka buat benda camni.mak yg excited lebih kot.hehe

    ReplyDelete
  7. Wah colourfulnya scrap book atikah ni.puas hati kan bila dapat buat sampai siap.klu sy pun memang jenis suka buat benda camni.mak yg excited lebih kot.hehe

    ReplyDelete
  8. cantikkk sgt... warna warni...;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang