Nuffnang saya

Followers

Wednesday, June 8, 2016

Kisah Sebelum Ramadhan

Minta maaf kiranya gambar di bawah membuatkan anda semua rasa nak makan... Ingat puasa yer... Gambar di bawah kisah sebelum Ramadhan, kisah minggu sudah.. Alkisahnya ada kenduri doa selamat , makan-makan sefamili sebab dah lama tak makan ramai-ramai...

Setiap famili dikehendaki membawa makanan atau tema pot luck.. Jadi makanannya macam-macam ada dan sedap-sedap belaka...
Ini pulut kuning dan rendang ayam yang di order dari pelakon Zarina Zainudin...
Adik sepupu yang mintak pulut itu dibulat-bulatkan... 
Senang terus boleh masuk mulut.. 
Seanika makanan yang ada dari bihun goreng, gulai lemak ayam, sambal sotong, ikan, sayur campur. sup suun fucuk. asam pedas, rendang ayam, rendang daging, pulut, karipap, agar-agar koktail, cheese tart, macam-macam ada... 
Pandangan makanan dari sebelah sini pulak... 
Anak-anak akak yang sedang memillih makanan.. 

14 comments:

  1. Best..macam2 makanan sedap.Insyaallah belum tergugat lagu tengok walaupun puasa.pg lg kot.ptg nti tak tau la.hahaha

    ReplyDelete
  2. Best..macam2 makanan sedap.Insyaallah belum tergugat lagu tengok walaupun puasa.pg lg kot.ptg nti tak tau la.hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...

    Saya singgah sini. Sebelum puasa memang aktiviti potluck di sana sini. kat opis ada buat jugak.

    ReplyDelete
  4. bestnya kak... mcm2 hidangan ada

    nmpak sedapnya plt kuning n rendang pelakon zarina zainudin tuh... selalu tgk kt ig dia je yg dia selalu msk... msti sedap kan kak

    ReplyDelete
  5. Betul-betul meriah kalau dah sampai beraneka jenis makanan ada:)

    ReplyDelete
  6. feveret fai tu pulut kuning dgn rendang...

    ReplyDelete
  7. Mewah dengan makanan ni. Kalau makan beramai-ramai memanglah best Cho walaupun sekadar dapat cuit-cuit mana dapat aje.

    Aha, saya baru baca tentang rendang dan pulut hasil tangan Zarina Zainudin. Nampak macam marbeles aje. Apa rasanya Cho? Sedap ke tidak? ZZ ni rakan sekolah Chokan!

    ReplyDelete
  8. Mmg meriah bila masing2 bawa makanan sendiri...
    pulut kuning zarina pelakon tu..sure sedappp

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. pulut kuning ngan rendang tuh mengancam betul..nak pulak tengok waktu puasa gini..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang