Nuffnang saya

Followers

Sunday, January 27, 2013

Limau Mandarin

Chinese New Year dah nak sampai...
Tengok limau mandarin dah berlambak di pasaran....
Orang kata limau mandarinni pun boleh sebabkan batuk..
Alasan akak tak tahu ler tapi dengarnya
baja yang digunakan agak kuat..
Maalumlah nak bagi buahni boleh digunakan untuk CNYkan..
Entahlah tapi apa bendapun kalau makan banyak sangat memang mudarat..
Jadi makanlah secara berhemah....
Limau yang dah habis akak telan....


14 comments:

  1. x yah beli sebab kat opis melambak2 dapat hehee...sebab ramai chinese kan

    ReplyDelete
  2. klu dulu zaman sekolah..selalu dpt free kawan2 bagi buat kek limau..sedapnya..skrg duk asrama...dpt limau buat bahan uji kaji smpi buruk x makan..uwaaa

    ReplyDelete
  3. Debunk limau mandarin tu sama mcm mkn nasi org kata... xtau la betul ke tak...

    ReplyDelete
  4. musim limau kan..kat mane2 ade je limau ni..

    ReplyDelete
  5. belum makan lagi limau mandarin tahaun ini..
    selalunya tak beli sebab suami akan bawa dari ofis berkotak2..

    ReplyDelete
  6. iyalah kut sebab kawan2 tionghua sendiri kata dia tak makan tapi dia dok bagi kat orang...

    ReplyDelete
  7. sedang batuk dan selsema memang tak berani nak makan, takut sakit tekak bertambah pulak

    ReplyDelete
  8. Liza mmg wajib beli setiap kali CNY ni.

    ReplyDelete
  9. Kak Azie cukup suka limau mandarin nih. Setengah orang sebut lokam. Tak kisah la, semua pun Kak Azie suka.

    ReplyDelete
  10. tunggu menteri kesihatan ni bagi...tahun ni tak tahu la bape bijik dapat...hehehe :)

    ReplyDelete
  11. tahun ni saya belum berasa lagi limau raya ni, dekat office pun takde sebab kami tidak boleh menerima apa2 pemberian dari outsider. kalau teringin sangat, kenalah beli sendiri

    ReplyDelete
  12. KA pun kalau byk sangat makan jadi batuk ler !

    ReplyDelete
  13. kalau limau nie.... sepuluh biji sekali mkn pun remy belasah aje...sedap!!!! he3

    ReplyDelete
  14. saya siap beli sekotak kak. sebab time CNY ni je la limau ni berlambak n murah. hehehe...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang