Nuffnang saya

Followers

Friday, January 4, 2013

Dividen ASB 2012 lebih tinggi

Ramai yang tersenyum rasanya dividen tahun ini lebih tinggi berbanding dengan tahun sudah. Masa akak pergi Pejabat Pos sebab nak baharui road tax motor pada 2/1 yang lepas memang ramailer  juga padahal masatu pejabat pos barujer bukak... tengok kat tangan masing-masing pegang buku birutu... Oooo baru teringat yang harini ASB dah tak digantung lagi..
Selalunya pejabat pos Giant Bandar Kinrarani kalau datang awal memang tak ramai orang..
Sekali tengok kat dalam dah ramai orang, itu belum kira lagi yang duk tunggu di taman permainan kanak-kanak lagi...
KUALA LUMPUR: Pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) akan menerima dividen 7.75 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember, 2012 berbanding 7.65 sen tahun lalu. 

"Malah, ia adalah pembayaran tertinggi sejak lima tahun lalu iaitu mulai 2008 hingga 2012, tujuh sen pada 2008, 7.30 sen pada 2009 dan 7.50 sen pada 2010," katanya kepada pemberita pada pengumuman agihan pendapatan ASB di sini hari ini.
(Sumber : Berita Harian ~ 21/12/2012)

23 comments:

  1. wahhh banyak tu kan....alhamdulillah..

    ReplyDelete
  2. wow syukur alhamdullillah, kena p check jugak la...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Ada yg kata dividen asb ni patut naik lagi banyak sebab nilai pelaburan tahun lepas agak tinggi. Apapun alhamdulillah...yg penting naik jugak

    ReplyDelete
  4. tinggi tue.. nureen blom g check lg..
    ujung bln lepas nk g simpan duit anak2 yg raya ari tue, tp dh tutup plak masa tuee.. haii tertangguh lg hehee

    ReplyDelete
  5. hehehehe.. rezeki tahun lepas.. alhamdulillah~

    zura x sempat nak cek lagi bape yang masyuk~

    ReplyDelete
  6. Kira ok juga kan tahun nie. Mesti ramai yg nak pergi update nak tengok dapat berapa.

    ReplyDelete
  7. saya baru update..alhamdulillah ^_^

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...kite nak gie check gak la...;)

    ReplyDelete
  9. 1st day tu lily dah update..memang ramai yang beratur time tu..Alhamdulillah..ada peningkatan dari tahun lepas..^^

    ReplyDelete
  10. xprasan lak dh masuk....KIV la dulu...ngee...

    ReplyDelete
  11. Myra je belum p hupdate buku, dok cari buku tak jumpa lagi..

    Almaklumlah setahun sekali je p pegang..heheee

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.... sabtu mgu dpn bleh update... ngeee...

    ReplyDelete
  13. tu laa.. tahun ni antara yg tinggi gak tuuu.. walopon cuma lebih 0.01% je dari tahun lepas hihihi

    ReplyDelete
  14. selalunya saya update lepas sebulan dua..malas nak bersesak sesak kat bank/post office..

    ReplyDelete
  15. comel ehhh tempat pejabat postnyaaa.. hehehe byk juga ye... wahhh

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillahkan kak.. rezeki tuh..

    ReplyDelete
  17. Wah2!!semua dh xsabar nk updatekn:)

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah..rezeki di tahun baru tu

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang