Nuffnang saya

Followers

Tuesday, January 8, 2013

Hari Pertama Sekolah Agama

Alkisah Atikah di hari pertama sekolah agama..
Dulu seingat akakler emak tak hantarpun akak
masa hari pertama sekolah agama..
emak bapak orang lainpun gitu jugak.
masa zaman akak nama sekolah agamapun
adalah sekolah rakyat, menumpang suraujer...
 
Tapi zamantu belajar kat sekolah rakyat paling seronok...
sebab depan sekolah rakyat ada pekan bota kiri..
ada orang jual macam-macam, ABC paling sedap pada akak...
laksapun jual dalam plastik, gigit plastik terus makan,
tak sempat nak cari sudu..
nasibler masatu takder kisah kencing tikusker hapakan..
 
Alamak akak layan nostalgialer pulak..
Entry ini khas untuk anakku Nurul Atikah...
Ini adalah kenangan hari pertama Atikah
di sekolah rendah agama.. 
Pagi ini Atikah terus dilatih naik van.
Akak suruh dia tunggu kat pintu pagar,
jenuh cari rupanya dia tunggu di pejabat sekolah..
Masani dia tak nak bergambar sebab malu mak bapak orang lain tak kalut
keluarkan kamera...
Mewarna dulu.. sementara ibu bapa bayar yuran...  
1 Sabar adalah kelas Atikah, seronok dia ramai kawan Genius Aulad dalam kelas ini..
Pintu masuk ke Sekolah Rendah Agama Bandar Kinrara 5,
sekolah baru diambil alih oleh JAIS.
Bangunan barupun belum dirasmikan lagi..
Kiranya Atikahlah perintis sekolah ini...

19 comments:

  1. comel je Atikah sek agama..
    sama cam anuty dulu mak antar sek agama belah ptg..pg sek keb =)

    ReplyDelete
  2. Bila dah jadi blogger, memang kena selamba keluarkan kamera di mana2 saja kan kak. Cantiknya meja kerusi dia.. Kaler biruuuu

    ReplyDelete
  3. huissshhhh cantiknyaaa meja... syoknyaaaa... rasa nak masuk sekolah balik je semata2 nk meja baru.. XD haha

    ReplyDelete
  4. teringat zaman sekolah agama saya dulu di Johor..seronok!

    ReplyDelete
  5. dulu tahun 2006 ada gak mengajar skolah agama kt putra perdana....rindu plak kat anak2 murid...sekarang dorang nak masuk menengah..

    ReplyDelete
  6. waaa dah start sekolah agama ye. Moga jadi anak solehahh... dah makin besar la kakak tu nanti dapat ramai kawan lagiiii

    ReplyDelete
  7. hehe.. adik L pun dah start pegi skolah agama .. keh2.. comel2..

    ReplyDelete
  8. comel je atika.... nampak bersemangat

    ReplyDelete
  9. Comelnya Atikah.. moga jadi anak yg rajin belajar yer.. Aaamiiin

    ReplyDelete
  10. muka bersemangat mencari ilmu.. moga berjaya ya! good luck!

    ReplyDelete
  11. aah kan kak, dulu2 kite gi sekolah takde pun mak pak tunggu mcm bdk sekolah skrg hehehe...

    malu2 je atikah tuh,tp takpelah ramai kwn2 masa kt genius aulad bt teman

    ReplyDelete
  12. masih baru lagi kerusi meja tu.teruskan mencari ilmu dunia akhirat ye Atikah.

    ReplyDelete
  13. hehe, masuk2 sekolah dah ada kawan... best la gitu kan, xder la malu sangat...

    ReplyDelete
  14. Comel. Smoga atikah menjadi org yg sabar...hehehe...

    Teringat kat skolah agama saya.

    ReplyDelete
  15. Saya masa skolah dulu pun mak tak hantar. Abang yang hantar.

    Kak, meja skolah sekarang dah meja plastik ye. Takde dah meja kayu. Kalo dulu kaki meja selalu tercabut. Pastu meja berlubang sbb budak2 suka korek meja dan conteng.

    ReplyDelete
  16. alahai comil nye atikah....tak sabar nak tgok alesya sya sekolah..hee..macammane la agaknye...

    ReplyDelete
  17. comel Atikah..
    kain warna hijau, kalau kat Sri Rampai ni kain warna merah..Aisyah first day sekolah Agama, saya tak hantar sampai ke kelas mak guard tak kasi masuk hantar kat luar jer. Nasib abang Asyraf ada tolong tunjukkan kelas..
    cantik bilik darjah diorang kan..serba baru..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang