Followers

Thursday, January 24, 2013

Jadual cuti sekolah 2013

Hari ini cutikan... so kemasler mana yang patut .. kalau window shoppingpun bestni, gaji dah masuk... Nak cerita pasal jadual cuti sekolah 2013 ini...Kalau sebelumni akak tak pernah ambil kisahpun pasal cuti sekolah.. tahunni kena ambil tahu... Tapi tuler pasal dah nak habispun bulan Januari barulah akak teringin nak tahu jadual cuti sekolah tahun 2013 ini. Itupun sebab akak tengah berangan nak bercuti-cuti Malaysia. Berangan dulu, suami tak tahupun nanti bila kena reject baruler sedih... 
Kalendar KFC ni budak-budakni punya ...

Penting tengok cuti umum dan cuti sekolah..
barulah boleh merancang cuti manalah tahu boleh cuti-cuti Malaysia..
Ataupun Every One Can Fly kan...
Ambil dari sini kalendar ini : http://www.malaysia-students.com

Kalau ikutkan jadual yang sumbernya dari Kementerian Pelajaran cuti sekolah adalah seperti berikut :-

1) Mac : 23/03 hingga 31/03
2) Mei :  25/05 hingga 09/06
3) Ogos : 07/08 hingga 18/08 (ni akak dah block leave)
4) Hujung Tahun : 16/11 hingga 01/01

Ini pula maklumat yang akak dapat dari http://www.moe.gov.my/ katanya :-
  Pindaan Tarikh Cuti Berganti Sempena Perayaan Tahun Baru Cina Tahun 2013
16 January 2013
Adalah dimaklumkan bahawa Kementerian Pelajaran Malaysia telah bersetuju membuat pindaan tarikh cuti berganti bagi perayaan Tahun Baru Cina tahun 2013, daripada hari Sabtu, 26 Januari 2013 kepada hari Sabtu, 9 Mac 2013. Sila rujuk Surat Siaran Kementerian Pelajaran Malaysia Bilangan 1 2013 untuk maklumat lanjut.
Ehm baru nak faham sikit-sikit guna laman web http://www.moe.gov.my/ .

13 comments :

  1. selamat menyambut MAULIDUR RASUL

    bestnya dah gaji, cuti2 ni syok g shopping he he
    emm awal2 memang dah catat cuti sekolah ni sb penting tu utk wat plan kan tp bila anak2 dah bersekolah nak lg msk thn 6 dan sek menengah ni susah sikit sb cuti persekolahan pun tak dpt cuti sb mcm2 program sekolah dgn tuisyen dan xtvtnya hu huu

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti ye kak.. salam maulidur rasul... kirim slm kat anak2 akk yg comel2 tu.. awww

    ReplyDelete
  3. nik pun selalu tgk jadual cuti gak. kalau blh nak elak pi cuti time cuti sekolah dan cuti umum. tak nak bersesak sgt ngan org. tak ada naak lagi boleh la buat mcm ni kan..hehe

    ReplyDelete
  4. salam maulidurasul... semoga kehidupan kita sentiase diberkati.. inshaAllah..

    ReplyDelete
  5. salam maulidur kak...bagus kan planning awal2 nk kemana bila cuti sekolah..prancangan tu penting...jadi atau x kira kemudian..

    ReplyDelete
  6. hehe..selamt bercuti nnt..nntikan kdtgn cuti2 yg lain..ehhe...slama maulidur rasul akk..:D

    ReplyDelete
  7. perh...ni bileh plan untuk setahun punya xtvt ni kak

    ReplyDelete
  8. planing dari awal...boleh budget nanti......

    ReplyDelete
  9. Memang elok plan dari awal. Selain nak jaga bajet, juga boleh ejas cuti kerja.

    Agak-agak nak ke mana cuti nanti?

    ReplyDelete
  10. Ha ah... anak dah skolah ni kena kaji cuti skolah la kan kak? Penting ni. Kalendar KFC tu wp kalerful tapi nampak complex je.

    ReplyDelete
  11. dulu sbln anak sekolah ... tak kisah pun ambil cuti bila2 masa je... skrg dah sekolah kenalah consider pasal cuti diaorg pulak....

    ReplyDelete
  12. tak saba nk tunggu cuti sekolah bulan tiga. hehe. *tibatiba*

    ReplyDelete