Nuffnang saya

Followers

Wednesday, January 30, 2013

Beg sekolah oh beg sekolah

Beg Sekolah Atikah dah tak boleh guna lagi... Sungguh tak berkualiti beg sekolah sekarang ini. Masalahnya beg ini hancur sebelum dapat buku teks yang banyaktu. Dia tak bawakpun buku banyak sebab jadual waktupun belum dapat lagi. Nasiblah murah begtu, kot idak... Hari ini hari rabu kena kurang membebel tengoklah gambar beg di bawah..
Tengok macam cantik..  
Inilah masalahnya zip tak boleh nak tutup  

Terus google gambar beg kenangan akak sekolah zaman dulu, terjumpa lak tu satu gambarni memang macam beg akak sekolah dulu. Akak sekolah dulu tahun 70-an.. dapat bawak begni kembang hidung... Terima kasih google yang menemukan akak gambar beg sekolah ini...
Warna begpun sama merah..
Camner best tak!! mampoih anak akak tak nak pakai..

16 comments:

  1. hahahaha kalau anak akk pakai beg yg last tu, memey nampak beg jelah.. orgnyaa dah xnampak.. ngeeeee... tp betul tu kak, beg skrg ni tak berkualiti or buku yg bertmbah berat.. entah lah

    ReplyDelete
  2. beg sekolah akak cam beg nak balik kampung je...hehehhee...:P

    ReplyDelete
  3. ohh nostalgia nya beg sekolah last tu...pernah menggunanya satu ketika dulu, sangat kemas dan buku tak rosak bila disusun kemas2 kan.

    ReplyDelete
  4. aikkk ... dah nak masuk feb .. jadual waktu tak dapat lagi...

    ReplyDelete
  5. hehe..memang kenangan tu kak,mesti anak2 taknak bawak punya

    ReplyDelete
  6. betul la kak.. beg skrg dgn beg zaman skrg lain betul.. x de kualiti.. dulu sy.. 2 tahun sekali baru tuka beg.. kalau elok lagi.. mmg x tuka la..

    x de ank akak nak pakai beg cam tu kak.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. hahhaha nanges guling2 budak tu tak nak bawa beg tu :D

    ReplyDelete
  8. Hahaha...nostalgia betul beg skolah tu kAK. Bebudak skang pandai memilih.

    ReplyDelete
  9. Beg mcm tu baru tahan lasak agaknya kan. Masalahnya, saya beli beg sekolah yg mahal sikit kat JJ, konon supaya tahan lama dan tahan lasak. Sama jugak hampehnya.

    ReplyDelete
  10. Mmg kualiti bag tak bagus cam dulu..

    Nostalgia tuh.. pernah guna beg gitu zaman sekolah rendah.. :)

    ReplyDelete
  11. saya pun pernah guna beg itu...berkotak2 juga..
    siap ada pengunci lagi...
    cantik buku sekolah kita, tak rosak..
    la ni, habis terlipat2...

    ReplyDelete
  12. he..he... beg kotak ek...okje pun macam pernah pakai beg cam ni..

    ReplyDelete
  13. sya tak pernah pakai beg sekolah mcm tu...:)

    ReplyDelete
  14. beg zaman akak lagi comel....vintage...... sekarang dah takde.....

    ReplyDelete
  15. salam...akak, sy nk btnye sedikit..boleh sy dptkan contact bkenaan beg kotak sperti dlm gmbr yg akak post tu,,beg kotak sekitar tahun 70an..if akak kenal sape2 yg ade simpan brg2 sekitar tahun 70an..sy memerlukan contact mereka

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang