Nuffnang saya

Followers

Tuesday, November 20, 2012

Peta Legoland untuk panduan

Akak bentangkan peta Legoland untuk panduan yang akan pergi nanti.
Ada 7 bahagian yang menjadi tarikan di situ sudah pastilah Miniland.
Ini memang tiada dimana-manapun taman tema hanya ada di Legoland.
Jom tengok pengembaraan kami hari itu...



THE BEGINNING

The colourful entrance to LEGOLAND® Malaysia is where the fun begins. The Big Shop offers the largest selection of LEGO® toys in Asia, and there are plenty of cash tills to ensure a quick entry into the park.

MINILAND

See the world in an amazing new way in MINILAND, the centrepiece of every LEGOLAND® Park. It took three years and more than 30 million LEGO® bricks to recreate some of Asia’s best known landmarks in detailed miniature.Stroll through famous scenes from 17 Asian countries, including the Petronas Twin Towers, the Merlion Statue and the Taj Mahal.The whole of MINILAND is animated, and guests – big and small – can bring the models to life at the touch of a button.
~ Ha.. ha.. dik Ya dah tak boleh buka mata... ~
LEGO® CITY

LEGO® CITY is where the children take the controls. Where else can a kid captain a boat or drive a car?

Rescue Academy
Families race each other to put out the fire and stop the robbers in this LEGOLAND® favourite.
 ~ Aktiviti sekeluarga yang sangat baik ~
Lego® City Stage
An interactive show where staying safe becomes fun.
~ Yang ini Rozi tunggu show yang pukul 4.00petang ~ 
LEGO® City Airport
Lift off together in a LEGO® aeroplane and control exactly how high you go.
~ Dik Ya kata sekejapnya dia pusing... ha.. ha... ~
Boating School
Would-be captains can take the wheel of their very own battery powered boat.
~ Boleh pandu sendiri bot ini anak-anak ~
Driving School
Where else can children get their own driver's licence?
Driving School offers a unique chance to drive a true-to-life traffic circuit, with the reward of a LEGOLAND® driver's licence at the end.
~ Tetap bergaya walaupun panas terik ~ 
LEGOLAND® Express
See all the sights of the park aboard a life size LEGO® train.
~ Naik tren pusing Legoland ~
Junior Driving School
Single pedal cars give smaller children the LEGOLAND® Driving School experience.
~ Budak kecik sikit boleh test kereta di sini sahaja... ~
The Shipyard
An adventure paradise for climbers and crawlers.
~ Yang ini tak sempat mainpun, kalau waktu petang sesuai ~

LAND OF ADVENTURE

Journey into the forgotten worlds of Pharoahs and dinosaurs. But watch out! You never know what lies ahead…

Lost Kingdom
Get ready to play an adventure hero in this laser-blasting hunt for lost treasure.
~ Boleh main tembak-tembak...  ~
Beetle Bounce
Give children the bounce of their lives, nearly 15 feet above the ground.
~ Yang ini tak main juga sebab diaorang kata tak mencabar ~ 
Pharaoh's Revenge

Dino Island
Join a thrilling journey to the peak of a forgotten volcano. Watch out for the LEGO® dinosaurs along the way, and prepare to get wet on the way down.
~ Yang ini kena cuba basah sikit tapi takper ada tempat keringkan badan ~
LEGO KINGDOMS

Transport yourself to the age of myth and legend in LEGO® KINGDOMS. Cross the drawbridge into the royal castle, but get ready for the Dragon to give you a wild ride.

Forestmen's Hideout
A multi-level romp through a treetop hideaway.

Castle Stage
Journey back to the age of damsels and dragons.

Merlin's Challenge
This high speed carousel will put parents and children into a spin.
~ Yang ini untuk kanak-kanak, dik Ya dua kali gak main ~
Dragon's Apprentice
All the thrills of a rollercoaster for the park’s younger guests.

The Dragon
Ride a fire-breathing dragon through the Middle Ages, but get ready for the twists and turns along the way.
~ Ini Atikah dengan yang lain main, katanya seronok ~
Royal Joust
A classic medieval contest in the saddle of a LEGO® horse.

~ Yang ni sangat cute jer, Dik Ya sorangjer yang main ~
IMAGINATION

Designed for LEGO® fans of all ages, IMAGINATION is where creativity knows no bounds. Inventors big and small can bring their imaginings to life, while young children will marvel at the life size DUPLO® Express.

Build and Test
LEGO® inventors will love finding out if theircreations could really work.
~ Macam-macam ada di sini untuk anak-anak berkreativiti, tempat untuk berehat dan dapat elakkan panas.. ~
Duplo Express
Young engine drivers will love a gentle journey on the DUPLO® Express.
~ yang ini tak perasan ada ke idak ~
Duplo Playtown
A child size city for the youngest to explore.
~ yang ini tak sempat nak explore juga tapi sama rasanya di Build & Test~
Kids Power Tower
Prove your strength to gain a beautiful view over the park.
~ Yang ni Atikah ngan kak Fina main tak sampai ataspun... ha.. ha... ~ 
Lego Studios
Get right inside the action with a fascinating 4D movie adventure.
~4D kat sini tak sebest Universal kata suami Rozi ~
Observation Tower
Head 50 metres up for a fantastic view over the whole of LEGOLAND® Malaysia.
~ Menara tinjau boleh nampak keseluaruhan Legoland ~
LEGO TECHNIC

In LEGO® TECHNIC everything is action-packed. Discover the high speed rides for the brave and the exciting LEGO® workshops for the young.

Aquazone Wave Racers
A thrilling wave surf where those watching trigger the water bombs.
~ Ini kami tak mainpun sebab malas nak berbaris walaupun tak panjang ~
Lego Mindstorms
A creative workshop where budding robot builders can bring the future to life.

Project X
Racy, crazy and 18 metres high: Project X is a wild ride on a steep switchback track.
~ Yang ini best ooo  Atikah naik dengan anak Rozi juga yang lain ~
Technic Twister
Spin the wheel to control how crazy your ride will be.
~ Yang ini pusing-pusing oooo, dik Ya naik sampai 3 kali,
akak naik sekali rasa nak muntah ~
Lego Academy
All the help you need to build educational LEGO® model for all ages.  

NEXT : Gambar kami di Legoland

29 comments:

  1. boleh tahan byk gak dia punya games n show.. menarik2!!.. :)

    ReplyDelete
  2. budak budak la happy sekali masuk sini kan kak..

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya...byk game kt situ...setiap prmainan tu kena bayar ke???????

    ReplyDelete
  4. NzA.. setiap permainan dah bayar sekali masa masuktu.. kira main sampai mabukler...

    ReplyDelete
  5. bestnye...bile la sy nk merasa p..huhu

    ReplyDelete
  6. Kakak pun sama Zila, kalau kena pusing sekali je macam dah nak mabuk tapi budak-budak biasalah enjoy.

    ReplyDelete
  7. sgt menarik!!! rasa nak pergi, tapi belum ade kesempatan lg la kak. huhuhu

    ReplyDelete
  8. legoland ni tempat khas utk kanak2 kan.. puas budak2 masuk sini.. mcm2 ada..

    ReplyDelete
  9. Bestnya kak...
    Legoland.. suatu hari nak bawa anak pegi sini juga..:)
    salam kenal..singgah follow sini:)

    ReplyDelete
  10. seronoknyer kalu dapat bawa anak2 ke sini kan... tapi kena tunggu sesapa nak sponsor tiket masuk kut.. haha

    ReplyDelete
  11. kalau bawa anak2 kat sini sure happening kan...tapi jauh sangat2 nun di johor tak tau bila bole bawa anak...

    ReplyDelete
  12. semua gambar tak keluar..huhuh sedey xleh tgk..nnt mai lg laa..

    ReplyDelete
  13. mmg lengkap penerangan akak...siyes lieya suke..senang sgt2 nak rujuk nanti....

    bile tgk pic n bace cite akak rupenye mcm2 ade dlm tu yeak kak....nak pergi sgt2...tapi tu laa kepanasan tu yg tak tahan tu....tapi mmg nakpergi...tiket free ade dah ni....

    ReplyDelete
  14. wah bestnya!! mmg saya pun plan nak bawak anak2 cuti sekolah ni.. insyaallah bulan 12 nanti.

    ReplyDelete
  15. bestnyer..memang xcukup sehari nk explore legoland kalau camni nmpak gayanyer....

    ReplyDelete
  16. semua nampak best games kat situ...ari tu si kakak ade ajak pi..tp ade dapat info dr kawan tempat ni panas ye...so xleh pergi lg la memandangkan awina masih kecik...sis, jgn lupe tunjuk cara gulung baju tau..

    ReplyDelete
  17. ala.. jelesnya.. nak pegi!! nak pegi!! meronta-ronta lak hati ni.. hehehe

    ReplyDelete
  18. waa seronoknyer...anak2 kemain suker...tak sabar nak gi legoland raseerrnyer....

    ReplyDelete
  19. kena duduk seharian dalam ni kan.. baru abis pusing ye hehe

    ReplyDelete
  20. bwk2 budak2 ni mesti best kan.sseronok jea tgk :)

    ReplyDelete
  21. Menarik la...tgk games yg ada pn best2 sgt nmpk

    ReplyDelete
  22. wahh best nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    nk p tapi tiket mahal la

    ReplyDelete
  23. syoknye legoland..teringin nak pi tapi takde rejeki nak sampai lagik...

    ReplyDelete
  24. bestnya bila la dapat pegi ni..tunggu aisya besar sikit kot baru teruja g sini:)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang