Nuffnang saya

Followers

Monday, November 26, 2012

Bercanda di Pantai Morib

Sambungan cerita cuti-cuti Selangor kami di daerah Kuala Langat. Sebelum singgah ke majlis berkhatan kami singgah dahulu Pantai Morib..  Sebenarnya suami akak dah bagi tau kalau nak pergi banyak tempat kena keluar awal dari rumah.  Di sebabkan dah terlebih awal, lebih elok rasanya singgah posing-posing di Pantai Morib dahulu.

Mood bergambar dua orang budakni sangat baik masani. Masalahnya ibu dia pulak tak perasan bateri kamera dah nak habis, nasibler bateri tambahan ada dalam kereta. Ayah dia dah tahu sangat perangai ibunya yang kelam kabut, so terimalah seadanyakan....
Kuala Langat mempunyai tiga pantai yang boleh dikunjungi pelancong. Pantai Morib adalah yang terkenal dengan keindahan pantai dan suasana senjanya yang dapat menarik ramai lagi pelancong untuk ke sini. Dua lagi pantai baru yang bakal menarik pengunjung ialah Pantai Kelanang dan Pantai Tanjung Rhu, Pulau Carey.

Sekiranya anda mencari satu kawasan yang jauh dari kesibukan dan kebisingan kota, Pantai Morib merupakan pilihan yang bijak. Sebagai salah satu kawasan beristirehat berpantai di daerah Kuala Langat, ia merupakan destinasi yang paling sesuai bagi pengunjung yang datang dari Selangor, Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan yang ingin melepaskan diri daripada tekanan kerja kerana jaraknya yang tidak jauh dan strategik.
Jom kita tengok gambar anak-anak bertuah akak masa di sana...
Wajib bergambar di sini ok!!!
Nasib ayah takder boleh gambar terbang-terbang cam gini...
Dah besar anak akakni....
Jom ke Taipei kita...
Dik Ya tak kurang nak berposing gak..
Budakni dah siap nak cabut, ada monyet kat belakang perasan tak...
Pemandangan cantik tapi cuaca pagitu hujan gerimis so tak boleh lama-lama..
Pakai baju girlpun nak memanjat jugak yerk...

30 comments:

  1. jalan2 ke pantai morib... baru lepas hujan plak tu.. sure angin best je kan.. kalau panas berbahang plak..

    ReplyDelete
  2. mmg n3 akak berjalan je kan..jelesssnyerrr..hihi

    ReplyDelete
  3. seronok tgk 2 org kanak2 rebina nie.....

    ReplyDelete
  4. Walau pakai skirt mai part memanjat tu tetap nak mencuba :)

    ReplyDelete
  5. tak pernah smpai sini lagi...tmpt mmg cantik...seronoknya

    ReplyDelete
  6. heheh..mmg best morib tuu..berbanding dulu

    ReplyDelete
  7. heheh..mmg best morib tuu..berbanding dulu

    ReplyDelete
  8. Lama betul tak pergi ke Morib.. dah cantik laa.

    ReplyDelete
  9. akak ni mmg rajin berjalan kan.. jeles ni ni nak berjalan tak leh lagi :)

    ReplyDelete
  10. cantik bju 2A..pandai derong posing..klu kyra hampeh nk posing..huhu

    ReplyDelete
  11. akak~ ape yang best kat pantai morib nih?? boleh mandi2 x??

    ReplyDelete
  12. seronokle ada gegerl buat kawan shopping..

    ReplyDelete
  13. pernah sampai sini main layang2..... owh, ada monyet ker kat situ, x tau pon..... huhu

    ReplyDelete
  14. kakzakie kalau mai utara, boleh jumpa banyak koleksi buku agama yang saya tak pernah jumpa di johor mahupun selangor. nanti saya tunjuk kedainya yaaa..ada 2.bukan mph bukan popular.

    ReplyDelete
  15. gugurl gugurl jugak. main itu keperluan.. budak2. hehe.. wah, macam best je riadah kat pantai morib.. xpernah pegi lagi.~

    ReplyDelete
  16. mesti dikya tgh mood ok nih kan..tu yg berpose bagai...

    ReplyDelete
  17. bestnya jln2 pantai. dah lama tak rasa ngin pantai :)

    ReplyDelete
  18. cantik pantai morib skrg ni ye.Dah hampir 30tahun tak jejak ke sana.kot ada kesempatan balik Klang mggu depan teringin gak nak ke sana

    ReplyDelete
  19. wahh best la..bcanda di tepian pantai..gan angin sepoi² bhs..perghhh compom bestt

    ReplyDelete
  20. Memang best bercanda di tepi pantai..

    ReplyDelete
  21. lnda tak penah jejak lg kesana.. tp ingatkan plan nak bwk family gi gold coast morib tu bln 12 nih.. nmpk menarik kan..

    ReplyDelete
  22. wahhh!!cuaca dalam gambar tu nampak best je...mesti sejuk...

    ReplyDelete
  23. wah cerianya tgk bebudak tu...nampak best jer

    ReplyDelete
  24. seronoknya anak2 akak dapat berjalan2

    ReplyDelete
  25. Pantai morib ni takleh mandi ye, k'zila?xprnh pegi lg muhuhuh!!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang