Followers

Thursday, November 22, 2012

Hello Kitty Town di Nusajaya, Johor Bahru

Sekarangni akak nak cerita satu lagi tarikan yang ada di sekitar Nusajaya sekawasan dengan Legoland.. Hello Kitty!!!! ini akak tak sampai lagi.. tapi dua pupu Atikah dan Azalia dah sampai. Ambil gambar ini dari facebook sepupu suami iaitu cik Wanie yang sekarang cuti selepas bersalin di Johor Bahru dan bawa anak saudaranya Hanni dan Nuha ke Hello Kitty. Kalau dah pompuan kan mestilah diaorang suka sesangat nak tengok Hello Kitty..
 
Masa akak pergi ke Legoland haritu cik Wanie dah cakap yang Hello Kitty baru dibuka masa itu. Masalahnya masa tidak mengizinkan, akak sampai di JB sebelah tengahari. Check In hotel dan terus melawat cik Wanie ngan Luqman. Besoknya sehari suntuk di Legoland dan petangnya pulak dah nak balik .. alangkah ralatnyakan, tak sangka Hello Kitty dah bukak masa kami pergitu. Takper kita layan gambar ni dulu yerk...
Boleh duduk-duduk yerk.. best gak...
Sukanya kerusini ..
Dapur idaman anak-anak...
Kami dah sampai.. Atikah dan Azalia jeles tengok...
Macam mimpi jadi kenyataan tengok Hello Kitty Townni...
 
Harga tiket masuk Hello Kitty Town dan The Little Big Club setiap satunya seperti diwar-warkan  kalau kita ada My Kad ialah RM50. Tapi kalau kita nak pergi kedua tempat itu sekali harga tiketnya ialah RM85. Kalau tak faham akak tulisni pergilah ke sini :-  ticketing.playtime . Yang penting tempatni indoor jadi takler panas terik macam Legoland..
 
Tempatnya berdekatan dengan Legoland sahaja, itu sebab akak kata kalaulah Hotel Legoland dah bukak nanti akak akan datang lagi nak pergi Legoland dan Puteri Harbour Family Theme Park yang menempatkan Hello Kitty, The Little Big Club dan Lat's Place(ni tak bukak lagi). Bertuahnyer orang Johor macam-macam ada di sini sekarang...

Lagi teruja baca entry ini :- http://ellyinwonderland.blogspot.com/2012/11/hello-kitty.html , macam kena pergijer tahun depan.. Ini dah kira emak yang lebih dari anakkan...

16 comments :

  1. legoland pun x sampai lagi ni =(

    ReplyDelete
  2. Hee bestnya kak, Hello Kitty ni..kalo bwk ank gigirl mesti diorang excited lebih kan...

    ReplyDelete
  3. waa hello kitty comelnyer...semuanyer pink gitu...

    ReplyDelete
  4. rasa rasanya saya tak gi ke hello kitty town ni..sebab anak anak saya semua hero! hahaha

    ReplyDelete
  5. Rasa pelik plak sbb bukan gmbr atikah dgn azalia yg berposing. Hehe.

    ReplyDelete
  6. wahh syokknyerr dulu masa sekolah menengah suker gilerr ngn hello kitty ni kak..skang pon suke jgak..tp org cakap hala ke tua ni kurang ler skit..tp comel..sweett!

    ReplyDelete
  7. baru nak plan g sini awal tahun depan...harap2 jadi kenyataan la..

    ReplyDelete
  8. kalau bawa anak gegirl kat sini sure best..:)

    ReplyDelete
  9. budak2 perempuan msti suke nih... bestnyer

    ReplyDelete
  10. cutenyerr dalamnya..tihah mesti suka mcmnih..

    ReplyDelete
  11. wow! wow!!! bestnyaaaa!!!!! legoland ena pun tak sampai lagi dan ena baru tahu ada tempat hello kitty ni.. 0.0 nanti nk pergi dan mesti kena pergi.. >.<

    ReplyDelete
  12. qalesya dah asyik dok merengek nak g legoland.. enth bila le nak bawanya.. daddy bizi asyik koje je... kalau dia tau ada hello kitty town ni lagi le msti tiap2 ari dok ajak nie :)

    ReplyDelete
  13. wahwah. hello kitty pun ade land ehhh. tak sampai pun lagi ke sane. :)

    ReplyDelete
  14. At Johor Puteri Harbour Family Theme Park, visitors can now enjoy two-park passes(Hello Kitty Town Malaysia & Little Big Club) for the price of RM55 instead of RM85. This promotion is valid from 10 July 2013 to 6 August 2013.

    ReplyDelete