Nuffnang saya

Thursday, September 27, 2012

Cafe 22 Burger Bakar di Danau Kota

Hajat hati akak pada hari kejadian 17/9 yang lepas ialah nak makan di Mali's Corner CKT di Danau Kota sebelum ambil mertua akak. Kami letak kereta di Festival City dan akak teruslah berjalan dengan laju menuju tempat yang diidamkan. Dik Ya pun merungut, sakit dadalah ibu jalan cepat sangat. Ha! ha! ibu dia tak senonohkan.. sekali sampai alamak tutupler pulak.. pusing balik ingat nak makan kat kedai dalam Festivaljer sekali jumpa kedai burger bakarni.
 
Nama kedai dia Cafe 22 terletak di sebelah kedai mamak dan kedai Kerisik dan kalau dari Festival Citypun nampak kedai ini. Rasa burger dia pada akak boleh tahan dengan tekak akak cuma mungkin sos dia kena power sikit..Keseluruhan memuaskan hati sebab masa menunggu memang tak lama. Harap dapat mencuba burger bakar di Wangsa Maju yang femestu tapi suami akak memang tak suka bab kena beratur berbaris untuk makan. Katanya yang penting dapat makan...
Ini burger yang suami akak order... 
Masani gigi Atikah dah hilang dua batang kat atastu... 
Dik Ya duduk menghilangkan penat berjalan laju tadi...
Dua orang budak yang berangan sebab kat mejatu ada macam-macam sos...
jadinya diaorang berdua duduk di situ konon ada kedai burger...
encik nak sos yang mana... yang ni pun sedap encik..
itulah antara perbualan dua beradik yang kuat berangan...



16 comments:

  1. burger tu nmpk seksi la kak..menggoda sungguh..hehe

    ReplyDelete
  2. ohoo penah nampak kedai tu kak... tp tak penah try, kalu akak nk try buger bakar yg ori blh try kt tmn melawti, kt mustafa jones buger, mmg best kak tak yah tunggu lama2... tukang masaknyer pun mmg org amerika sana tp dia islam... mmg best

    ReplyDelete
  3. Walaupun gigi Atikah dah ilang 2 btg..
    Tp dia ttp sweet..
    Sebab "lesung pipit" dia tuh..
    Hik3!!!!!
    Comei jerkk...

    ReplyDelete
  4. sy pun tingin nk mkn burger bakar kt wangsa maju yg femes tu kak...hikss...

    bila la nk smpi sn nieh..hikss

    ReplyDelete
  5. Aku kalo gi area sini mesti ingat kt Makcik Eton! dh dekat sgt dah umah die nie...

    Yg Mines tu... naik duck tu byr baper? tingin plak aku.. hihihi

    ReplyDelete
  6. hakakkkkk... :) LOL geram tengok beger tu.. banyak nye sayornya.. sedap kan.. :)

    ReplyDelete
  7. amboi..kemain lg 2 beradik ni kan. mesti petah berckp ni. hehehe

    ReplyDelete
  8. Sempat lg dua beradik tu berangan sesama sendiri yeaxpe mana tahu besar jadi usahawan berjaya.

    ReplyDelete
  9. BURGER MKN SEK 2 WANGSSA MAJU YG FEMES TUH RASA CAM BIASA2 JER....SEBAB DAH RAMAI YG BELI JADI DAGING TUH DIA BAKAR2 SIAP2 THEN LETAK JER DLM PEMANAS. SAMPAI KAT TANGAN KITA DAGING TUH DAH SEJUK...BAGI SAYA BIASA 2JER...

    ReplyDelete
  10. sebelah mana ni sis? luar festival city ke? ermmm tiap2 ari lalu depan FC tp xpasan plak.. hmm...

    ReplyDelete
  11. melimpah2 " sampah sarap" dlm tu..sedappnyerrr...;)

    pssstt: sori penggunaan sampah sarap dh terbiasa..hehe

    ReplyDelete
  12. rata rata orang duk cakap pasal burger bakar ni..kami tak pegi pun lagi..

    ReplyDelete
  13. burger tuh bsr eh? perghhhhhhhhhh . xthn tgk :)

    ReplyDelete
  14. teringat mkn burger bakar yg gedabak kt shah alam hri tu :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang