Nuffnang saya

Thursday, September 20, 2012

Gembira di taman tema Berjaya Time Square

Sambungan cerita di taman tema Berjaya Time Square..  Penuh dengan gambar
gembira dua orang budak di situ. Gambar kenangan anak ibu sayang..
kerana sayang ibu ambil cuti nak bawak korang ..
Semoga korang tahu menghargainya dan tahu betapa
ibu sayang kamu berdua lebih dari segalanya.
Tiba-tiba mood sayu...
 
Budak dua orangni memang sangat puas bermain haritu.
Berkali-kali main satu permainan tanpa rasa jemu.
Ibupun sangat puas hati tengok diaorang gembira...
Ibu dengan ayah dia dudukjer sambil pantau mereka.
Tak senyum sebab tak sabar nak main dah.. tak nak ambik gambar...

Suka tengok bila tren lalu pintu pagar ditutup.. cam betoi2jer..

Cepatlah ibu kita nak main lagi... 
 Masa naik trenni nampak jiptu lalu, mula tak sabar nak naik jip lak..
Naik trenni kalau lebih lama lagi best.. tapi sekejapler pulak...  
Naik bendani sangat comel ok... 
Si lebahpun comel.. semua mainan dia sangat comel...
Naik tren lagi... 
Tunggu nak main kereta langgar-langgar.. 
 Inilah mainan yang diaorang paling suka, entah berapa kali kot...
Lepas keluar masuk balik.. masuk balik..
budak yang jagatupun jemu kot tengok..

Masani jiptu terbehenti.. ada masalah teknikal...
melopong mulut tertanya-tanya apa halnya...
Inipun kegemaran Atikah dan Azalia.. naik tak nak turun..
sampai lima kali akak suruh turun kasi orang lain pulak ...  
Suka bangku loveni... 
Suruh bergambar beginilah rupanya.. 
 Atikah pakai seliparjer, geram betoiler belikan kasut selipar gak dia suka...

Begitulah kisahnya dua orang budaktu yang gembira di sini.. Kalau tak pasal Groupon rasanya akak tak masuk sebab terasa mahal. Permainan yang budak boleh main tak banyak sangat, akak pulak tak adventure nak naik bendatu semua. Kitani masuk sini sebab nak temankan diaorang sajakan. Kalau tanya dua orang budaktu mana best Berjaya Time Square, Sunway Lagoon, Lost World of Tambun atau Genting Highland.. diaorang kata semua best... so budak-budak memang sentiasa happykan..


19 comments:

  1. budak2 mmg seronoklah kalau gi tempat2 mcm ni kan

    ReplyDelete
  2. sy jenis adventure kak..lg tggi lg suke..walopon rs takut..tp hati menggelupur nk cuba..hehe..sukanyer kalo leh g genting..lg best!

    puas hati la kakak ngn adik leh main yek..;)

    ReplyDelete
  3. mcm best je kak?izwa walaupun duk kl tak pernah pegi situ..huhuuu...

    ReplyDelete
  4. ala kak..bkn budak2 je happy..kalo ajak sy pon..mesti best x terkata...da la free...byk games lak tu..

    ReplyDelete
  5. patutlah anak2 suka bebenor g sini jdi tempat feberet dah tiapkali cuti, 3 kali kesini pun x jemu2 asyik duk ajak je lg
    tp akak je lum masuk sini selalu lepas anak2 pergi dgn SIL

    ReplyDelete
  6. anak2 akak pun sama.. kalau tanya mana bess semuaaaa bess mmg mood suka main je anak2 ni kann..

    ReplyDelete
  7. Kami pun blom try lagi men sini. Dedolu gi tgk wayang jer... Ms tu 3A nmpk eksaited nk main, but... ibu & ayah dieorg wat donno jer! hahaha

    ReplyDelete
  8. Kak, saya suka tgk gmbr anak akak bergayut kat leher akak tu. Moment tu nampak happy sangat.

    ReplyDelete
  9. anak2 akak mmg pandai berposing la. geram je tgk. hehehe

    ReplyDelete
  10. mmg best kat sane yer..sy pun tak pernah sampai lagi..tgu anak besar sket la baru seronok..:)

    ReplyDelete
  11. wahhh.. best.. hepinya diorang.. dapat gi BTS ni... bape rm masuk sini kak?

    ReplyDelete
  12. mana ada budak yang tak suka main kak..kalau anak saya ni mau takmo keluar...

    ReplyDelete
  13. Wah.. wa pernah pi gak.. syok2.. Haha..^_^

    ReplyDelete
  14. best la anak2 akak yer....luas tmptnya...hehe

    ReplyDelete
  15. sorry tumpang tanya, lepas beli tiket, permainan dalam tu percume ke?

    ReplyDelete
  16. sorry tumpang tanya, lepas beli tiket, permainan dalam tu percume ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa akak pergi bila dah beli semuapun percuma... tak taulah kalau dia tambah game baru...

      Delete

Nuffnang oh Nuffnang