Nuffnang saya

Followers

Friday, June 14, 2013

Report Card Pick-Up Day

Seronoknya harini dah jumaatkan, esok cuti walaupun dua harikan. Sambungan cerita masa cuti sekolah yang lepas, jomler baca kisah kami ini..

Hari isnin bersamaan 27 hb Mei akak pergi ambil kad laporan dik Ya di Genius Aulad Bandar Kinrara.. Sebenarnya kelas dik Ya sahaja yang ambil pada hari itu sebab cikgu dia Teacher Adieb akan berhenti dan berpindah ke Johor Baharu mengikut suaminya.. Oleh kerana akak  cuti haritu tak jadi masalah untuk datang. Sedih jugalah sebab Azalia amat menyukai teacher nya itu... Teacher Adieb juga hadiahkan Azalia satu set alat tulis, Terima Kasih... Masa dia bagi pada Azalia akak pulak rasa sebak... sebabkan sebak sangat terlupa nak ambil gambar Azalia  dengan Teacher Adiebnya... alahai...
Dik Ya di depan kelasnya 6 Instanbul
Tarikh rasmi ambil Kad Laporan untuk pelajar Genius Aulad...
GAMBAR :::: Facebook Genius Aulad.
Carta Buku bacaan Bahasa Inggeris untuk kelas 6 Istanbul...

Azalia dah baca book 7... kira bolehler... 
Ini carta bacaan Iqra' Kelas 6 Istanbul...
Ada sorang studenttu Reading dan Iqra'nya dah habis, hebatnya.

Tapi jangan kata yang dapat sikit tu tak pandai...
Sebabnya ada student yang dah lama di sini dan ada yang baru masuk tahunni.
Tentulah tak samakan, yang baru masuk kena mula dari yang pertama...
Yang dah lamatu teruskan sahaja bacaan....

Pencapaian Azalia dalam kelas kira boleh tahan dan akak tetap gembira...
Cukuplah sekarangni Azalia dah boleh membaca dan boleh mengira..
Ibunya sendiri di rumah tidaklah dapat mengajar dia dengan sempurna...
Kalau ada masa akak akan ajar.. kalau takder masa memang taklahkan...
Nasib jugalah ada neneknya yang tinggal sekali tolong tengokkan...
Kalau nak harap akak seorang memang tak menang tangan dibuatnya....

TERIMA KASIH kepada semua guru Genius Aulad yang banyak
membantu anak-anak akak dalam pendidikan dunia juga untuk akhirat...
Jasamu tidak mungkin akan dapat dibalas...

18 comments:

  1. hebat pencapaiannya
    pasti rasa bangga dihati si ibu
    tahniah ye ;)

    ReplyDelete
  2. takpe. sikit2 lama2 abis jugak tu..

    ReplyDelete
  3. Baguskan cikgu tu buat carta macam tu... tau perkembangan anak2 kan zila :D

    ReplyDelete
  4. InshaAllah, moga azalia terus cemerlang.....

    ReplyDelete
  5. takpe...lama2 nanti dia bijak la...

    ReplyDelete
  6. wah.. baguslah dia buat carta mcm tue... ;)

    ReplyDelete
  7. mmg bagus dan praktikal bila cikgu/sekolah ada wat carta mcmtu. at least kita tau perkembangan anak2 kita. :)

    ReplyDelete
  8. seronok tengok perkembangan anak2 membesar ni kan...+ + bil dah pandai membaca..lagi suka dengar dorang ni membaca :)

    ReplyDelete
  9. bgus tadika ni kan..
    auty doakan moga adik trus bjaya & bjaya...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah ...
    moga azalia jadi anak yg berjaya di dunia & akhirat ye..

    ReplyDelete
  11. *clap clap*
    takpe kak, pelan2
    alhamdulillah

    cepat besar k
    :D

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah, banyak juga pencapaian Azalia tu.. congrats to her :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilla.moga Azalia makin maju.tahniah

    ReplyDelete
  14. yups selalunya yang habis baca iqra tuh selalunya student lama.yang sikit coz baru masuk.tapi de jugak yang baru masuk tapi pick up pun laju.Allhamdullilah.

    ReplyDelete
  15. ok la tuh..pekembangan yang baik dah tuhh :) lepas ni usaha lag

    ReplyDelete
  16. tahniah azalia... tak pe... slow2 yea...

    * nama student yang dah habis dua2 tu Jibrail Nuh... ;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang