Nuffnang saya

Followers

Monday, June 3, 2013

KEEMPAT HCMC ::: Jom shopping baju raya

Lama sangat bercuti, mulalah memalaskan diri nak dating kerja..
Tapi kerna terpaksa ku relakan diri...
::::: SAMBUNGAN HCMC, VIETNAM :::::
Tujuan utama kebanyakan ahli rombongan kami adalah
SHOPPING baju raya....
Jom tengok kat mana kami singgah untuk membeli baju raya....
1) SAIGON MAI ~ Daina's Collection
Sambutan hangat di muka pintu gitu....
Dah nak raya, kalau singgah mesti beli punyakan...
Kawan akak sibuk shopping kat tingkat atas,
yang akakni pulak duk berehat kat bawahni....
Tak larat dipujuk rayu untuk membeli lebih banyak lagi...
Kilauan emasnyer buat hati terpesona....
Antara baju kurung yang tergantung di Daina's Collection
Cuba jangan tak cuba yerk....
Punyalah banyak pilihan....
Rambang mata dibuatnya...
Takkan dah letih kot!!! perjuangan kita belum tamat lagi....
Budak yang ni manis sikit senyum dia,
jadi kita bergambar dulu....
Di sini kami datang kalau tak silap sebanyak 3 kali...
Selagi tak balikkan...   

2) TAKA PLAZA

Sederet dengan Daina's Collection...
Rupa depan Taka Plaza.... 
 Ada satu kedai yang dikunjungi ramai orang sini...
Rokiah Collection tak silap...

3) CHO BEN THANH

Chotu.... tapi yang ini bukan Cho Zila ok. Di Vietnamni banyakjer jumpa Cho, mungkin maksudnya pasar...Jom kita pergi ke Cho Ben Thanh...  
Jom kita masuk....  
 Kat sini syiokkan.... ha... panjat2 gitu... 
Rozi banyak buat tempahan baju melayu dan baju kurung di sini..
Katanya  tahun lepas dia buat jahitan cantik....
tapi semuani bergantung kepada kedai ok....
Memilih kain untuk ditempah menjadi baju kurung......
Akaktu propajer lebih...
Kain cotton dia punyalah syiok ooooo.....
Kebanyakan pelanggan adalah orang Malaysia....
Ini hasil belian Nani kawan sebilik akak....
Banyak tak banyakler nasib tak terlebih muatan....
Kak Mah gembira tengok baju raya yang ditempahnya
di Pasar Ben Thanh telahpun dihantar ke hotel....
Untuk yang berbadan besar macam akak sebenarnya
boleh menempah di kedai membeli kaintu.. 
Ada kedai yang boleh siapkan tempahan kita dalam masa 3 jam..
Tapi akak tak gamakler lagipun pada akakler
harga tempahan yang dikenakan agak mahal..
Cuma kalau kain cam kak Mahni kena tempah di sini,
sebabnya tailor di Malaysia mungkin tidak pandai untuk mengguntingnya.. 
4) PASAR MALAM
Terlupa ambil gambar kedai baju kurung...
Boleh juga beli baju raya di sini ... tapi harga lebih kurang dengan
Pasar Ben Thanh dan Daina's Collection..

Banyak sebenarnya tempat nak shopping baju raya, sebab itulah ramai orang kita yang ke sana semata-mata nak beli baju raya... Harga masih murah jika dibandingkan jika di beli di sini. Pilihan juga pelbagai, kalau nak menempah baju juga boleh dibuat di sini... Bukan setakat baju raya, tudung raya juga boleh dibeli di sini... meriah gitu hari raya...


26 comments:

  1. Hadoii la rasa macam nak terbang la ni jugak gi sana.

    ReplyDelete
  2. Ramai jugak yg beli utk berniaga kan kak?

    ReplyDelete
  3. X SEMPAT KE TAKA TU.
    KENA PEGI LAGI NAMPAK GAYANYA NIH
    HEHE

    ReplyDelete
  4. Menarik siap boleh tempah yer.. bestnyaa.. :)

    ReplyDelete
  5. Raya tahun ni pakai baju dari HCMC la ye..bestnya...

    ReplyDelete
  6. memang best shopping di sana..sy kalau pergi ambil luggage balik 40kg terus..hihi

    ReplyDelete
  7. meriah baju raya akak tahun ni...made in Vietnam lagi :)

    ReplyDelete
  8. wah menariknyer... maaf lambat terjah, busy sgt2 lately

    ReplyDelete
  9. wahhhhh meriahnya bershopping kak...best betul tengok....nama kedai pun macam nama melayu jer...

    ReplyDelete
  10. wahh siap boleh tempah tuu dik , sekejap je ke dia buat ?

    ReplyDelete
  11. bestnyaaaa...jenuh nak menahan nafsu shopping....kalau boleh semua nak dibeli :D

    ReplyDelete
  12. huwaaaa..bestnye dpt shopping raya...falsya tahun nie xleh nak vogue2..raya pakai baju kelawar je...hehehehe

    ReplyDelete
  13. perrghhhh menjadi la raya akk thn ni yek ;-)

    ReplyDelete
  14. hehe.org perempuan la paling sakan nampak gayanya bila ke hcmc ni eh
    cntik2 baju kain dorg jual

    sakan la akak braya taun ni ye.hehe.

    ReplyDelete
  15. bestnya..teringin nk shopping kat sana..sbb katanya brg2 sana murah2 belaka..

    ReplyDelete
  16. syoknye shopping baju raya!!!
    mesti murah2 kan kak~

    ReplyDelete
  17. Raya kali ni lip lap lip lap gitu lah zila ya...

    ReplyDelete
  18. fuhhh mmng rambang mata dibuatnya..
    Masa saya pergi dulu, mmng smpat tempah baju, tapi sepasang jer..upah jahitnya agak mahal berbanding ngan tmpat kita....

    ReplyDelete
  19. teringat membeli belah disana..terasa nak pergi lagi..dan lagi..

    ReplyDelete
  20. yeay dah ada baju raya ye kak..zila lum g nempah lagi ni..

    ReplyDelete
  21. wahhhh raya kali n meriah gituuuuu..hehe

    ReplyDelete
  22. uhuhuh!!jeles..untung akak shopping raya jahu ke ho chi minh gitu :)

    ReplyDelete
  23. wahhhh... saya pulak yg teruja .. sampai vietnam shopping baju raya...

    ReplyDelete

  24. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang