Nuffnang saya

Followers

Tuesday, January 31, 2012

Restoran Seri Garuda Emas Kampung Baru

Tarikh : 22/1/2012
Tempat : Restoran Sri Garuda Emas, Kampung Baru
Xtvt : Jalan-jalan cari makan

Oleh kerana kami duduk di hotel Regency yang terletak di Jalan Raja Alangtu maka kamipun makan nasi padang di restoran Sri Garuda Emas. Siapa yang ingin merasa nasi padang yang asli bolehlah mencuba di Restoran ini, tak payahlah nak terbang ke Indonesia semata-mata nak menikmati selera nasi padang. Macam restoran Nasi Padang yang lain, Restoran ini menyediakan pelbagai menu seperti Ayam Goreng Pop, Daging Dendeng, Tempe Goreng, Rendang Minang dan lain-lain. Kena pergi baru tahukan...

Masa kami pergitu walaupun dah pukul 3.00 petang masih ramai orang yang datang makan tapi kebanyakan datang makan satay padang dialah taklah makan nasi macam akak anak beranak. Maalumler kami belum lagi makan tengahari dan Azalia memang kena makan nasi putih juga tak boleh makan benda lain sebab dia kata dia orang kampung...
Satay Padang yang tak kena dengan tekak akakni ha... Jus avocado yang tidak pekat sesangat tapi bolehler layan, dua gelas gak akak minum.. Inilah makanan akak dengan anak-anak, suami akak hanya makan satay dan soto. Kakak yang dah tak nakal sangat sekarang, cuma nak makan soto sebab giginya sakit.Angry bird dah letih menunggu hujan yang tidak reda. Mulalah macam-macam perangai yang dibuatnya tapi dibiarkan sahaja. Ini gambar restoran Garuda yang akak ambil masa makan malam kat Restoran Ros didepannya.

Alamat Restoran Sri Garuda Emas ialah :-
No 36, Jalan Raja Alang
Kampung Baru, Kuala Lumpur

Terbaca di blog ini
Nasi Padang Sari Garuda Emas Gombak yang Restoran ini ada di Gombak juga, kalau gitu dekatlah dengan rumah nenek suami akakni, macamana boleh akak tak tahu yerk...

Terasa seperti akak bercuti di Indonesia pulak aih, dahlah sepanjang Jalan Raja Alang itu kebanyakan restoran adalah restoran nasi padang dan orang yang kita jumpapun kebanyakan adalah orang Indonesia. Tak payah terbang jauh-jauh di sinipun dah terasa seperti berada di sana...

15 comments:

  1. alpukat? ermmm sedap..saya suka

    ReplyDelete
  2. Azalia satu geng dgn auntie... auntie pun sama satu hari tak makan nasi putih tak boleh macam tak kenyanglah kan...

    ReplyDelete
  3. penah mkn kt rest garuda nih tp yg cawangan lain...yg besar tuh kt tepi jln utama tuh... makanan dia olrite sedap... paling best dia nye pncuci mulut...
    tp tak penah try sate dia

    ReplyDelete
  4. Sy tau restoran nie. Selalu je nmpk tp tak nah lak try. Selalu sy mkn nasi kat pintu gerbang tu kak.

    ReplyDelete
  5. Dah banyak tempat kat Mlaysia ni yg kita akan terasa mcm kat Indon. Kat Pantai Dalam, kat area The Mall. Ramai gila org Indon. Tapi takpe la.. mereka pun cari rezeki juga di bumi Tuhan macam kita.

    Daging dendeng awk tak try ke?

    ReplyDelete
  6. tak pernah mkn kt sini..next time bulehlah try.. :)

    ReplyDelete
  7. jus avokado! kat sini nasib baik senang jugak dpt buah avokado mmg selalu buat sndiri. anak paling suka avokado, buat sndiri puas hatikan!
    *tak pernah pergi sini, balik msia boleh cuba nih. tq info. ;)

    ReplyDelete
  8. pergh tengok gambar sate padang/minang tu terus terliur.... mmg sate padang/minang ni my faveret tp saya suka mkn kat keramat dekat dgn esso tu. dolu2 selalu mkn sate minang/padang kat restoran ros, skang anak2 laki dia amik alih... sate minang/padang ros pn dh makin nipis dan kurang umm tu yg cari port baru kt keramat hehehe... terpanjang plak komen kali ni.... maklumlah keturunan minang, saya suka lauk jangek.

    ReplyDelete
  9. dulu2 mmg tempat feveret suami jugak. lepas tu bila staffnya ada sikit kurang ajar, suami beralih angin ke restoran ros yg kat depan tu.

    tp lepas tu jumpa restoran uphik pulak kat depan sikit. Terus melekat kat situ...

    suami suka sgt dgn sambal minang dan ayam goreng kampung tu...

    ReplyDelete
  10. emm..belum pernah try...
    tapi saya mmg suka masakan ala indon

    ReplyDelete
  11. hello.saya baru je gi grand seri garuda kt kg baru minggu lepas....VERY GOOD....nnt jenguk blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal MAKAN, MAKAN DAN....MAKAN hehehe...nnt register follower tauuu maklumla blog baru cam sunyi jerrr TQ TQ TQ

    ReplyDelete
  12. Dear blogger and all member, and customer , thanks for coming to grand seri garuda emas, terimakaseh karna dtg ke restaurant kami, kami alu alukan kedatangan and comment 2 baik positve or negative, kami terima ngan terbuka dan kami akan updated semua yang baek, terimakaseh, bila ade sesiapa nak berkongsi pengalaman kat restaurant garuda, bleh hub sy MD TAN OSMAN 6019622222 or email tan3739@gmail.com
    thanks...sy alu alu kan pemilik bogger tu dtg ke restaurant kami, terimakaseh

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang