Nuffnang saya

Followers

Friday, January 6, 2012

Dubliners Cafe, Greentown Ipoh

Tarikh : 19/12/2011
Tempat : Dubliners Cafe, Greentown Ipoh
Xtvt : Makan-makan

Walaupun sibuk nak buat persiapan untuk majlis perkahwinan akak menyempatkan diri juga untuk pergi ke Ipoh pada hari isnin dan balik Bota hari selasa untuk membeli tudung dan juga sedikit barang untuk kegunaan majlis nanti. Malamtu kami singgah makan ke Dubliners, Greentown yang menurut adik akak menyediakan makanan yang agak berpatutan harganya.

Setelah singgah memang bestler tempatni dan terus berangan jadi tokei kedai yang cam gini konsep dia.. yang best makanan memang pelbagai dan sedap ditekak dan harganya amat berpatutan sesangat.

Dapat dari Dubliners-Cafe-100-Halal
Dubliners Cafe serves delicious European and Thai cuisine. At Dubliners
Cafe, our aim is to provide excellent food and value for money. We believe in
high quality and that's what you deserve, nothing but the best food in Ipoh
(^_^)

Muka pengantin yang amat letih melayan kakaknya yang nak membeli tudung, mula singgah di kedai Qaseh lepastu singgah ke Greentown Mall sebelumtu dah merewang kat Jelapang.

Kami pilih makanan yang ada setnya, so lebih jimat dan mudah sikit sudah ada stater, main course, dessert dan air minum. Ini stater untuk nasi goreng iaitu bergedil tapi dia present bergediltu memang cantik bebeno, kalau kat sini(lembah Klang) nak dapat orang present benda yang cantik gini kenaler gi kedai yang mahalkan.. tapi kat Dublinersni harga makanan memang berpatutan. Nasi goreng apa entahler tak ingat nak tulis haritu, rasa okler.. nasi gorengkan, akak gorengpun sedap... kuang..kuang... Ni starter untuk set menu akak yang sedap boleh tahan gak, tapi tau namanya apa.. Ni menu akak chicken grill, okler rasanya tapi bukan sedap sangatler.. Ini pulak dessertnya kek coklat ngan aiskrim yang macam biasa pastilah sedapkan... kalau dah hantu kek ngan aiskrim macam akakni...Azalia hanya nak makan spagetti so ini order ala carteler.. rasa ok boleh tahan tapi terlupa nak ambik gambar Adif (anak sedara akak) yang order mushroom soup sebab nak bagi tau mushroom sup dia sedap cam home made.. Duduk depan kedaini terus berangan nak bukak kedai ala-ala gini, tak mahal, makanan ok, halal, .... beranganjerler Cho Zila....

Kalau datang Ipoh singgahler kedai ini :-
Dubliners Cafe
No 7, Persiaran Greentown 8,
Greentown Business Centre
30450 Ipoh, Perak

UPDATE ::: Kedai ini khabarnya dah tutuppun.. alahai... 

20 comments:

  1. bessla semua menu tu....tapi jauhla pulak!!!

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. kak cho
    sihat ke kak? skrg ni cuaca panas sangat.. kan.. :( kena jaga kesihatan dengan cuaca bertukar mendadak ni.. kan.. :)

    sedapnya kak.. semua nampak menyelerakan.. deco2 tu pun lawo, menyelerakan..

    ReplyDelete
  3. adeh... menu menarik.... hiasan pun cantik

    ReplyDelete
  4. teman org ipoh pon, tak penah kedai ni lagi.. hehehe... herus kena cube nie...

    ReplyDelete
  5. amboiii...makanan tu semua mnyelerakan....nnti nak try jugaklah kalau ke Ipoh...

    ReplyDelete
  6. u org ipoh ker? alhai, satu kapal la kiter :)

    ReplyDelete
  7. presentatin menu tu menarik..pandai tokei tarik hati pelanggan..

    tq for info, nx time kot kami lalu ipoh bole sggh, klu x jumpa bole call kak cho! :)

    ReplyDelete
  8. salam..;)
    amboiiii sedpnye..
    baru nak tny kat mane..bile scroll kat bwh..kat perak rupenye..;(

    ReplyDelete
  9. bestnyer tgk makanan2 tuh sume... bt lapar balik je, dia nyer presentation mmg best, cun...

    btl2 kt kl kalu nk yg hidang lawo2 camtu mmg kt hotel tak pun restoren berbintang2 he

    ReplyDelete
  10. cam best kalu gi kesana,leh singgah.hehe
    ..lama sungguh tak ke ipoh.
    dulu masa kecik2 adalah,sbb mmg tinggal kat lumut kan... =)

    ReplyDelete
  11. salam kenal...sok2 klu g Ipoh leh try makan2 kat sini.Tgk menunya cam besttttt....

    ReplyDelete
  12. mcm2 ada la kat situ...nanti singgah ipoh boleh terjah situ kann ;)

    ReplyDelete
  13. perghhhh, kerlasss dia nyer food presentation. ala2 hotel berbintang bintang gituw...

    ReplyDelete
  14. perghhhh, kerlasss dia nyer food presentation. ala2 hotel berbintang bintang gituw...

    ReplyDelete
  15. presentation mmg chantek mcm master chef..nak makan pun sayng..huhu..enjoykan mkn makan nie=)

    ReplyDelete
  16. DUBLINERS CAFE IPOHJanuary 19, 2012 at 9:18 AM

    terima kasih kerana sudi datang...harap sudi dtg lagi..minta maaf kalau ada kekurangan..kami akan terus cuba yang terbaik...tq =) kawan2 yang lain pun dijemput dtg ke cafe kami... =)

    ReplyDelete
  17. sangat sedap makanan n harga sangat berpatutan..dtg ipoh carila dubliners..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang