Followers

Tuesday, January 17, 2012

Hotel Flemington Taman Tasik Taiping

Selepas kenduri di Taiping selesai kami sekeluarga menginap di Hotel Flemington yang berdekatan dengan Taman Tasik Taiping. Akak sebenarnya amat teringin singgah di Taiping kerana terasa bandar ini sangat dekat dihati walaupun tiadalah kenangan yang indahpun berlaku tapi itulah perasaan akak.

Mungkin masa akak kecil dulu arwah opah akak selalu bawak akak naik bas dari Bota untuk pergi melawat bapa saudara akak yang bekerja sebagai bomba di Taiping. Masa dulukan kalau dapat naik bas pergi berjalantu memang sesuatu yang hebat. Momen bersama dengan arwah opah memang sesuatu yang sangat indah untuk dikenang.

Tinggalkan kenangan akaktu, kita cerita pasal Hotel 3 bintang di Taiping ini yang memang pada akak menepati selera akak berpadanan dengan harga yang dibayar. Paling best ialah kolam renang dia yang terletak di rooftop yang menyajikan pemandangan yang amat mengkagumkan. Ha.. breakfast diapun ok jugak untuk hotel 3 bintang, boleh tahan.
Gambar yang akak ambil dari laman web hotel ini :- flemingtonhotel Cantikkan, akak suka kolam renang yang berlatarbelakangkan bukit Larut. Kolam renang kanak-kanak juga boleh tahan luasnya dan berasingan dengan kolam renang dewasa. Pemandangan taman Tasik Taiping yang diambil dari kolam renang. Pekena yong tau fu yang banyak terdapat di medan selera bersebelahan dengan Balai Bomba Taiping. Sebenarnya suami akak nak makan rojak kangkung tapi akak terorder yong tau fu. Hotel Flemington di waktu malam yang akak snap lepas balik dari makan malam itu. Kenyang perut senang hatikan...
NO.1, JALAN SAMANEA SAMAN,
TAMAN TASIK TAIPING,
34000 TAIPING, PERAK
Location
Flemington Hotel in Perak is located in Taiping (Heritage Town). Lying in the Lake Garden, Taiping is nestled on the west coasts Malaysia. It takes around 45 minutes by car from Ipoh, Perak and 45 minutes by car from Seberang Prai/Butterworth, Penang. From Kuala Lumpur, It takes around 3 hours by car to reach Taiping.

22 comments :

  1. santeknyer swimming pool kat sini...good infola nanti kalau pi tepeng leh dok sini

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Anak-anak kalau bermalam di hotel mesti nak cari swimming pool... makan no. 2 pda mereka tak macam kita...

    ReplyDelete
  4. cantiklah view kat swimming pool tu...

    ReplyDelete
  5. suka ngan pool2=)kalau yang paling gembira mmg anak2lah dok main kat pool=)

    ReplyDelete
  6. cantiknya view swimming pool ni.. hotel ni dkt dgn tmn tasik kan.. sbb pernah nmpak..

    ReplyDelete
  7. amy... akakpun melilau mencarinya tapi senangjer sebab ada signboard.. dekat zoo jugakler...

    ReplyDelete
  8. Kak, ina x penah tdo kat sini.. Teringin le satu hari nnt nak tido semlm dkt tmn tasik taiping ni.. ;D Slalu dtg waktu siang je..

    ReplyDelete
  9. macam best jerk kolam dia tu.. erm, kalu pi kolam jerk tanpa menginap agak2 boleh x... hehe

    ReplyDelete
  10. cantiknya view dr swimming pool nih.. Subhanallah..

    ReplyDelete
  11. swimming pool tu sgt menarik...juga pemandangan hijau bukit larut...heheh

    ReplyDelete
  12. Cantik hotelnya, dan pemandangan di Tepeng. Dah lama Yati tak ke sana. Yati pun suka dok kat Lake Garden tu. Sebab banyak pokok besar dan dekat bukit. Sejuk je rasa. :)

    ReplyDelete
  13. bab kolam mandi ni mmg menjadi perhatian.. sbb anak saya suka sgt mandi kolam...

    ReplyDelete
  14. pernah g taman tasik taiping & singgah zoo sekali..masa tu nak gi teluk batik, so kami sempat singgah..ada sedara kat taiping, mana tahu leh lepak kat hotel ni..mesti bdk2 suka ni ada swimming pool lg..

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum.. kak, pegi hometown nani tu.. rumah nani just 5km from lake garden taiping.. ehehe.. :) lenkali kalau turun taiping time nani ada sana,, leh together2 gi melawat taiping ye.. :) bape rates hotel tu kak?

    ReplyDelete
  16. wahhh...menariklah hotel ni...pool kat roof top lagi tu.

    ReplyDelete
  17. mahal x kak 1 malam kat situ.. dah tertarik ni.. hehehe

    ReplyDelete
  18. cantiknye pemandangan swimming pool..
    syiok tul lepak2...

    ReplyDelete