Nuffnang saya

Followers

Wednesday, January 4, 2012

Hospital Putrajaya

Tarikh : 15/12/2011
Tempat : Hospital Putrajaya
Xtvt : Menemankan mak mertua

Harini akak ambik cuti sementelah cuti tanpa rekod akak banyak yang tidak digunakan untuk menemankan mak mertua yang datang untuk berjumpa dengan doktor. Kami tiba di hospital pada pukul 7.00pagi dan rupanya orang yang menunggu untuk mengambil tiket dah berbaris panjang (terlupa nak ambik gambar). Mesin untuk mengambil nombor hanya dibuka pada pukul 7.30pagi, jadi kenalah berdiri selama 30minit. Akakni mudaler lagi tapi yang kesiannya ramai gak yang mungkin tidak ditemani dengan anak-anak terpaksalah beratur juga.

Alkisahnya akak dah lama tak pergi menemankan mak mertua akakni, kali terakhir akak pergi orang yang datang tak ler seramai ini. Akak dah terfikir rancangan nak bawak budak dua orang tu tengok wayang mungkin terbatal kalau lambat selesai urusan di sini. Nasib semuanya berjalan dengan lancar walaupun orang ramai.

Aktiviti budak-budak yang bosan menunggu mestilah pergi ke tempat permainan ini walaupun kecil tapi bolehler..
Budak-budakni dapat main kat tempat begini memang dah gembira...

Tengok betapa ramainya manusia yang pergi ke Hospital pada hari itu sampai terpaksa pula letakkan bangku tambahan.



11 comments:

  1. Bagusnya akak..saya pun nak rapat macam tu gak dengan mertua.. tapi mertua n fmly sendiri pun duduk jauh..

    ReplyDelete
  2. assalam..singgah cni sebentar..
    yg kesiannyer bdk2 la kan pg lagi terpaksa ikut g hospital..seb baik ada tmpt main...

    ReplyDelete
  3. munna selalunya ambil tugas bawa mak ke klinik utk pemeriksaan kencing manis dan mata tiap2 bulan... hospital kerajaan mmr ramai org sokmo

    ReplyDelete
  4. Kak spital memang cam tu. Sejam menunggu belum tentu nombor kita naik. Kena bawak bekal kalau pi spital ni. Tapi tak per, pahala nolong tu banyak.

    ReplyDelete
  5. kalau dah nama hospital, daftar pukul 8, pukul 12 lom tentu balik kan...huhu

    ReplyDelete
  6. hospital kerajaan mmg slalu ramai kan...
    tapi rasanya kali nie extra ramai coz siap ditambahnya kerusi tu...
    sib baik ler kids tu ada playground kan...
    enjoy gak ler dorang....

    ReplyDelete
  7. tak pernah sampai ke hospital putrajaya.. kesian kalo terpaksa tunggu lama..

    ReplyDelete
  8. nasib ada tempat untuk budak2 main..tak lah bosan diorg tunggukan..

    ReplyDelete
  9. wah menantu mithali ne.. banyak pahala awak

    ReplyDelete
  10. moga urusan dipermudahkan. x pernah pegi hospital putrajaya. servis nmpk ok kan. :D

    ReplyDelete
  11. a'ah la kak.saya tiap bulan cek up kat sini..no sampai beratus2 nak kena tunggu.padahal dtg kul 8 pagi..
    siap leh gi sarapan dulu,baru no giliran sampai...
    ni baru kaunter luar..belum kliniknya..hehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang