Nuffnang saya

Followers

Monday, March 18, 2013

Taman Tema vs Fun Land

Sekadar nak ceritakan betapa senangnya orang nak buat duit..

Fun Land atau apapun Land yang ada di shopping complextu memang
sangat menghabiskan duit...
Akak memang selalu tak bagi diaorang main bendani, tapi masatu
sebab tunggu kedai jahitkan kaki seluar  terpaksalah bagi...
Bayangkan token RM1 atau RM2 dapat main tak sampai 5 minitpun....
Sangat tak setuju, sebabtu akak sanggup kumpul duit dan mainlah di
Taman Tema yang dapat main sampai rasa nak termuntah...

Tahun lepas adalah tahun Atikah dan Azalia banyak ke taman Tema...
Antaranya ialah .....
LEGOLAND

BERJAYA TIME SQUARE
LOST WORLD OF TAMBUN
GOLD COAST MORIB
 
Tahunni dalam senarai nak pergi.. silakan berangan Cho Zila...  akak nak pergi lagi ke Genting Highland sebab gambar kami pergi dulu telah hilang atas kesilapan teknikal.. Yang lain ialah Wet World Shah Alam, Gambang Water Park dan Hello Kitty di Johor... bestnyer berangan....  Petrosainstu tak kira taman temaker!!!!
 
 

25 comments:

  1. Btoi kak..
    Kalo Aqil kadang kalo x dibendung rm10 abeh utk sekali main benda2 menan gini..
    Adoiiii!!
    Kalo bleh elak bwk ke tmpt ada benda menan ni..
    Mmg nk elak..
    Deme kalo x nampak x apa..
    Tp kalo dah nampak siap ler.. ;)

    ReplyDelete
  2. xpe berangan kak..

    saya pun tahun ni berangan nak bawa anak2 ke gold coast morib tu,tp taktau la jd ke tidak

    ReplyDelete
  3. banyak nye kak dok dlm list.. hihihi... sonoknye jenjalan ni kan..
    sayang nye gambar hilang tak sempat nak simpan kan.. mmg wajib gi lagi sana utk kenangan kan.. lenkali anak2 besar deme tanya kita... penah tak lagi gi sini.. gi sana.. ada gambar boleh proof kan..

    ReplyDelete
  4. btol tu. better bawak anak2 ketaman mcm legoland dan gambang waterparr. blh abiskan masa lama kat sana.

    ni setakat kat shooping complex mmg membazir jea.

    ReplyDelete
  5. best nyerrr lost world of tambun ni!

    ReplyDelete
  6. sekali tukar token mesti 20 tau 30 hinggit...
    teringin nak masuk Legoland..

    ReplyDelete
  7. memang kena standby duit banyak r nak main mende2 alah ni kan....sekejap plak tu...budak2 mana sempat puas kalau sekejap

    ReplyDelete
  8. Anak-anak pun nak gi genting highlands.tapi tak tau bila nak bawa hehehe

    ReplyDelete
  9. berangan nkp pgi LOSt world jugak..tp nk tggu yg kecik ni berjalan dlu..kalo tidak sia2 je pgi tp duk berkenong tkleh mndi..hehe

    ReplyDelete
  10. bestnya..banyak tempat yang dah pergi yer :)

    ReplyDelete
  11. Betul ckp akak...setuju sgt...token tu x berbaloi dgn nilai duit...tp tempat tu laaa anak2 dok nak terjah kan kak....

    Lieya tingin nak pi hello kitty tu kak...tp ntah jaman bile nak pegi ni hahahahah..

    ReplyDelete
  12. hehehe..akak anak beranak mmg terkenal dgn kaki jelajah taman tema..hehehe..

    pergi kak..bleh kami2 tumpang cuci mata..hehe

    ReplyDelete
  13. bkn anak je yg best....maknya pun suka tman2 tema ni...
    naik bende alah tu....mmg mahey ler....sy kadang siap ckp kat anak awal2 yg bende tu rosak....kikiki....

    ReplyDelete
  14. Hheee, takpe berangan, mana tau angan2 jadi kenyataan ke ;D

    ReplyDelete
  15. sampai dh legoland ye... mesti besh kan?

    ReplyDelete
  16. mmg ralat kalau banyak gambar hilang kan..

    ReplyDelete
  17. teringin nak g legoland tapi mahai jugakkan kak?

    ReplyDelete
  18. berangan je kak, manatau jadi kenyataan ke nati..
    tgk legoland tu mcm best sajok, teringin nk pergi,tp x tau kurun bila nk smp sana..

    ReplyDelete
  19. Berangan tu percuma, tu sebab best hehehe... Nak bg jd lg best make sure berangan yg indah2 jer ok.

    ReplyDelete
  20. Kak..pssttt..gmbang water park kureng sikitla,kak :(.. Tp icity tu mnarik..jom g sma2.. :)

    ReplyDelete
  21. bile la sy dapat merasa ke lost world tambun ni kak oii..

    ReplyDelete
  22. Wah bestnya Jejalan..enjoy betoi bebudak tu yek...

    ReplyDelete
  23. wah seronoknya tgk plan akak... tetiba nak masukkan dalam plan saya juga.. hahaha

    ReplyDelete
  24. ha kak...jaman anak anak akak ni paling best pegi taman tema..saya pun berangan ni..tak sabar nak bawak anak2..tapi kena tunggu dorang besra sket..kalu tak,nanti kita pun tak enjoy kan...

    ReplyDelete
  25. betul tu kak....pi taman tema lagi puas....bukan takat anak2 jer...mak bapak pun boleh main sekali......he3

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang