Nuffnang saya

Followers

Monday, March 4, 2013

Rindu Atikah yang dulu

Mintak maaf sebab dah berapa hari takder entry baru...
Nak melawat blog kawanpun tak menyempat..
Rindu sesangat tapi kekangan masa dan ada masalah sana sini...
Jadi hanya nak mencelah cerita pasal Atikah yang semakin memeningkan kepala...
 
Dua tiga harini rasanya kita semua dalam kesedihan mengenangkan nasib
anggota keselamatan juga penduduk di Lahad Datu..
Mendoakan yang terbaik untuk mereka semoga peristiwa ini menjadi pengajaran...
Akak juga berdoa moga Allah memberikan kekuatan untuk
keluarga yang kehilangan ahli keluarga mereka..
Moga mereka yang meninggal dunia kerana menjaga keselamatan negara
mendapat tempat yang baik dan bersama orang yang beramal soleh....
 
Apa cerita Atikah??
Akak pening kepala dengan perangai dia yang susah nak pergi sekolah..
Bukan tak nak ke sekolah tapi susah nak bangun ...
mungkin dia penat... mungkin dia rasa berbeza dengan dunia tadika...
banyak kemungkinkan...
Akak sedar ada  juga kesalahan akak sebagai seorang ibu..
Hanya mampu berdoa moga dia tidak selalu memberontak...
Mungkin inilah ujian dari Allah untuk menguji kesabaran seorang ibu...
Rindu Atikah yang dulu...
Gambar lama masa tahun 2010 kot!!..
 
 NOTA : Akak nak let go gaun yang Atikah dan Azalia pakaitu.. kalau berminat email akak chozila03@gmail.com ....
 

24 comments:

  1. yeke..susah jugak tu kan.
    mujur anak sulung saya tu kalau kejut je, terus dia bangun.
    sabar ye kak, nk didik anak2 mmg bnyk ragamnya

    ReplyDelete
  2. salam kak...
    saya ni dah lama tak jenguk akak,bz dan kesihatan jg tak begitu memuaskan.

    alahai..nape mcm tu tu atikah,mgkn ada sesuat yg atikah tak seronok kot.

    ReplyDelete
  3. mmg betul anak anak ni ada ketika sgt rajin kesekolah..ada masa pulk mmg memberikan kita masalah..dalam dok sabar sabar pun kadang kadang tertinggi jgk suara..

    ReplyDelete
  4. tak apa.sy pun kalau dah bizi mmg tak ada entry baru dlm blog ni..
    agaknys Atikah penat tu..

    ReplyDelete
  5. alhamdullilah anak sy ok je kalau kejut kan skolah, tp tang nak suh belajar tula puyela susah dan liat.. geram je rasa.. mmg kena byk sabar kan..

    ReplyDelete
  6. ye lah sis...
    agaknya dia penat tu...
    lum betul2 adapt cara sekolah kan...
    kita doakan lah semoga dia akan ok nanti....
    insyaAllah slowly dia akan adapt....

    ReplyDelete
  7. Budak2 kadang tu macam2 perangai diakan CZ....
    Memang..... tu ujian untuk kita sebagai ibu...sabar dan berdoa ajelah

    ReplyDelete
  8. Biasalah tu kak. Anak saya pon mcm tu gak. Ada hari senang nak bangun, ada hari yg susah nak bangun...malas nak ke sekolah.

    Tak per kak, nnt ok lah tu.

    ReplyDelete
  9. Biasa laa tuh.. Atikah baru nak menyesuaikan diri.. kena byk2 bersaabar yer.. Insyallah nanti Atikah..akan berubah

    ReplyDelete
  10. sama la.. moga pejuang2 kita di Lahad Datu sentiasa di lindungi olehNYaa..

    Kalau susah bangun kena masuk tidur awal tu kot kakkk.. bleh try belikan jam loceng ekkk

    ReplyDelete
  11. dulu anak sulong saya pun liat nak bangun pagi zila. kami sering terlewat ke sekolah kerana dialah.
    namun bila ada sesuatu disekolah yg menarik hatinya, masya-Allah, dia pulak yg 1st siap dah masukkan barang2 saya dan adiknya ke dalam kereta. mungkin dia kena ada sesuatu yg boleh menarik minat nak bangun awal, nak bermain dengankawan sekelas ke sebelum masuk kelas. tak pelah..janji dia bangun awal. satu lagi, saya ikut nasihat kakzakie, bacakan surah "alam nashroh..." kat kepala dia dan tiup perlahan2. bagitau kat dia, "esok, atikah bangun awal ya.."

    ReplyDelete
  12. kenapa pulak ngan atikah tu...cuba tanya2 ngan dia mungkin ada yang terbuku di hati...biasa budak2 suka berahsia he heee....

    ReplyDelete
  13. akak tak try tanya dia ker.kot2 ada masalah kat sekolah. maybe tak ada kwn baik ker kan

    selalu budak2 ni suka pi sekolah sebab ada geng.ada cikgu yg baik

    ReplyDelete
  14. Sama mcm danisha hr tu kak....mayb die belum sesuaikan diri lg tu....lama2 okla tu....no worries ...

    ReplyDelete
  15. sama 2 kita doakan...
    ank sedara sy ada seorg mcm tu, sampai abh dia naik angin pagi2 hu huu sgt menguji kesabaran kan
    insyaallah lama2 mungkin ok

    ReplyDelete
  16. comel gaun tu,,...ala..belum muat ngan anak2 sy :(

    ReplyDelete
  17. samalah ngan anak yati, liatnya nak bangun pagi... puas pujuk2 baru nak bangun...mau 15minit gak nak kejut... org kata tak elok kejut anak2 ngan marah2 dia... tp kdg2 hilang sbr jugeksss hihi...

    ReplyDelete
  18. Normal kot, kalau sikakak alhamdulillah, bangun tak de masalah tapi yang ke 2 tu, kontra betul dengan kakaknya. Tapi layan aje sebab lain2 perangai diaorang ni. Insya allah nenanti tu berubah lah dia. Tapi mulut Umminya tak berhenti pot pet pot pet masa kejutkan tu. hehe

    ReplyDelete
  19. Chumel..

    Ttau lah aleesya next year liat tak bgn pi sekolah..da terbiasa duk umah bgn lambat..hehe

    ReplyDelete
  20. mungkin suasana berbeza kak... kena bagi semangat dan dorongan kak.....

    ReplyDelete
  21. sama la kak.. haikal lagi liat bangun pagi skrg.. mintak2 tahun depan darjah 1 dia sekolah petang.. tak de la susah benornak kejut pepagi.. kadang2 sampai hilang sabar nak kejutkan anak ni.. dengan keadaan nani yg baru nak pulih ni.. nak angkat haikal pun lom upaya.. 20 kg tu.. bukan 2kg.. haishh...
    kak.. gaun tu lawa.. nak let go bape tu? tapi lambat lagi plak fiyya nak pakai..

    ReplyDelete
  22. sejujur itulah yg saya risaukan kalau anak sy dah mula sekolah darjah 1 nanti... sekarang tadika oklah lagi...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang