Nuffnang saya

Followers

Tuesday, March 19, 2013

Nasi Ayam Tat Puncak Jalil

Tiba-tibajer anak-anak akak jadi peminat nasi ayam..
walhal si dik Ya tu suka makan nasi putih...
Yang bosannyer ialah diaorang makan nasi ngan sup jer ..
ayamnyer terpaksalah akak yang makan.. 
Nampak berselara tak nasi ayam Tat ni... 
Tak order benda lainpun kecuali set nasi ayam...
Di tepi kedai Nasi Ayam Tat ni ada jual mi kari..
akak pilih mi kari ketam...
Harga untuk mi kari ketam ni ialah RM12.00..
Rasa boleh tahan jugaklah, sebab habis makan.... 
Dik Ya yang suka nasi ayam tiba-tiba sebab masuk ni dah 3 kali kami singgah sini..
Kakak yang dulu suka makan ayam sekarang tidak lagi kecuali nugget...
Kalau sebut nasi ayam akak masih teringat dengan Pekan Ipoh... Ipoh amat terkenal dengan nasi ayam, kebanyakan kedai ada jual nasi ayam.. Dulu Nasi ayam bazaar bulat amat terkenal, sekarangni bazaar bulatpun dah lama kena runtuh... Rindu Ipoh, walaupun ramai kata takder apa ngan pekan Ipoh, tapi Ipoh tetap di hati akak....

26 comments:

  1. puncak jalil ni dekat puncak alam kea kak?
    akak pernah try nasi ayam pak mal dekat shah alam? seksyen 11? best....

    ReplyDelete
  2. makan nasik ngn sup jek..bagusnyer..hehehe..

    mmg terliur, nmpk sedapp je kak..;)

    ReplyDelete
  3. anak sy pun suka nasi ayam...kalau beli nasi ayam, confirm berselera dia mkn....agaknya sebab ada sup kot....

    ReplyDelete
  4. kak, kita hari2 beli nasi ayam tuk iris tu..dah tu amik dia dari taska, dia nak makan jek, tak sempat masak, so beli nasi ayam kosong...janji nasi ayam ada sup sudah...hehehe

    ReplyDelete
  5. Sedap tak nasi ayamnya kak? Puncak Jalil tu kat belah mana tu kak?

    ReplyDelete
  6. terliur nengok ns ayam tu ngn ayam2 neyr... bdk2 jenis mcm tu kan kak, aiyan pun suke mkn nasi2 jenis mcm ns ayam, ns lemak or nsi2 yg ada rasa... tp takmo lauk...

    ReplyDelete
  7. budak2 memang suka nasik dgn sup kan cho..kalo dpt sup bermangkuk2.

    eh, sape kata ipoh takde apa? ipoh sgt la special walaupun saya orang kuale...heee

    ReplyDelete
  8. ermm sedapnyer nasi ayam tu...dah lama jugak tak makan nasi ayam ni...

    ReplyDelete
  9. kedai ni kawan saya ownernya...hehehe

    ReplyDelete
  10. Kita pun suka nasik ayam tat ni..
    Akak,dulu nasik ayam tat ni,start kecik2 je kat gerai..igt lagi masa tu dorang buka gerai tu kat mergong alor setar..tp skrg dah maju dah,byk cwgn seluruh negeri dah skrg..

    ReplyDelete
  11. lapar tgk...dah le tak makan lg nie..

    ReplyDelete
  12. sedap nya ketam dlm mee kari tu!

    Mmg ramai yg kata nasi ayam best, ada kat Ipoh...hahaha..tapi saya tak pernah try pun...Nak try kedai mana satu pun saya tak tahu

    ReplyDelete
  13. sedap nampak nasik ayam tu..tak berkesempatan lagi nak makan mee ketam..

    ReplyDelete
  14. emm nampak menyelerakan ni kak, nnti bulehla nk try, anak2 dara tu sweet je hehehe

    ReplyDelete
  15. boleh tahan juga rega dier yer. done clik2

    ReplyDelete
  16. pekat elok je mee kari tu sure sedap kan...

    ReplyDelete
  17. macam mahal harga mee kari ketam tu...

    ReplyDelete
  18. sedapnye..
    tak tahan tengok ketam tuh.. padahal zura bukan reti pon makan ketam~

    ReplyDelete
  19. budak2 mmg cepat berubah selera kot kak..

    ReplyDelete
  20. Eh...untunglah CZ...dapat makan ayam dia hehe
    Alahai...lama dah tak makan Chicken Rice shop

    ReplyDelete
  21. owhh..tak pernah sampai area sana.menarik nampaknye tu.tah bila nak cuba eh...suka nasi ayam

    ReplyDelete
  22. sedapnya tgk mee kari ketam tue..

    ReplyDelete
  23. nasi ayam paling best!!!! remy selalu mkn kat warisan pertanian putrajaya..byk pilihan gerai nasi ayam kat situ..... tapi yg paling best tentunya nasi ayam kat bukit bintang tu...pure hainam rasanya....

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang