Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 7, 2013

Malindo dan Air Asia

Menantikan saingan terbaru Air Asia yang memungkinkan kita untuk terbang dengan harga yang  lebih murah. Cuba masuk http://malindopromotion.com/ untuk online boking tapi macam belum ada lagi.. Saja nak survey hargajer kot. Teringin nak terbang ke Kuching juga Kota Kinabalu bawa anak pulak. Akak sampai Sabah pada tahun 1996 sebab nak panjat Gunung Kinabalu dan Sarawak pada tahun 2012 dengan rombongan Mak Anjang. Tengok blog kawan-kawan yang terbang ke sana buatkan akak teringin lagi sampai di sana... Jom baca Utusan untuk berita hari ini ...
Malindo tawar tambang serendah RM38, tempahan tiket dibuka mulai hari  ini

Oleh THOMAS CHONG PUTRAJAYA 7 Mac - Penerbangan Malindo yang dijangka beroperasi mulai 22 Mac ini menawarkan harga tambang inklusif serendah RM38 dari Kuala Lumpur ke Kuching dan RM68 ke Kota Kinabalu.

Tempahan sulung ke Kota Kinabalu pada 22 Mac ini akan dibuka mulai hari ini.

Penerbangan menggunakan Boeing 737-900ER itu menawarkan televisyen persendirian di setiap tempat duduk.

Malindo turut menawarkan perkhidmatan bagasi daftar masuk percuma 15 kilogram (kg) untuk kelas ekonomi dan 30kg untuk kelas perniagaan. - UTUSAN
Bawalah daku pergi, terbang jauh-jauh
Gambar : dari laman web http://malindopromotion.com/


28 comments:

  1. wah tak lama lagi bersainglah dengan Air Asia ni..

    ReplyDelete
  2. baju pramugari dia.. da vahh.. haha.

    boleh saing air asia tu.. tapi nama macam xkomersial sgt je. hehe.

    ReplyDelete
  3. waa weeee.. AA dah ada competitorr!! suker suker sukerr sebab AA pun dah tak berapa murah sekarangggg.. berapa kali promo FREE seat tapi tak jumpa yg RM0 uhuhuhuhu

    ReplyDelete
  4. persaingan untuk AA & MAS ni tak lupa jugak FY..

    ReplyDelete
  5. oo.. baru puyer yer.. tak kisahla janji murah kan..

    ReplyDelete
  6. Bagus.. dah ada competitor.. boleh buat pilihan mana yg murahkan.. :)

    ReplyDelete
  7. Elok juga ada saingan ni... kita dapat harga murah hehehe :D

    ReplyDelete
  8. murah ek tp ramai ckp x berapa selamat betul ke?

    ReplyDelete
  9. wah best2 nanti boleh la naik malindo pulak...

    ReplyDelete
  10. awat nama macam filipina/indonesia pulak hehehe

    ReplyDelete
  11. baguslah..persaingan menguntungkan pengguna...

    ReplyDelete
  12. harap2 persaingan yg sihat... kita pun sudah ada pilihan utk terbang dgn tambang murah kan.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum...bagusss tu..makin banyak pilihan nak guna perkhidmatan mana satu..Dan menjimatkan...

    ReplyDelete
  14. bestnya!! dah lama x naik flight. tp kandungan dh 5 bln ni, x bole naik lg dah klau air asia. huhu

    ReplyDelete
  15. bagus juga kalau ada prsaingan...sekurg2nya prkhidmtan yg ditawarkn lebih brkualiti....

    ReplyDelete
  16. syarikat penerbangan baru ke nih??
    ke saya tertinggal info.. hehehe

    ReplyDelete
  17. mcm nama airlines filipina je hehe..

    ReplyDelete
  18. nasib baik tak apply kerja kat situ...kalau tak dah jadi malindo staff ler remy nie...he3

    ReplyDelete
  19. salam, haha kadang2 saya pun selalu cakap2 bawalah daku pergi bercuti oversea, memang mood nak holiday ja skrang ni, tapi apa kan daya hehe..thanks for the info,at least ada alternatif :)

    ReplyDelete
  20. kalo air asia 'everyone can fly' ...malindo plak ape erk nnti?

    ReplyDelete
  21. uhuk uhuk...nak jugak jalan jalan naik katebang........ =)

    tak pernak gi sabah sarawak....teringin.

    ReplyDelete
  22. wah... menarik ni dah ada saingan...!

    ReplyDelete
  23. Send ur blog regarding OD 2 KarenLow@MalindoAir.com & u might get free OFFICIAL maiden flight 2 KCH from KUL ;)

    ReplyDelete
  24. Send ur blog regarding OD 2 KarenLow@MalindoAir.com & u might get free OFFICIAL maiden flight 2 KCH from KUL ;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang