Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 21, 2013

Transfer gambar dari tape ke DVD

Setelah berbelas tahun tak tengok video perkahwinan kami akhirnya telahpun di pindahkan gambar yang ada di tape kepada bentuk DVD. Suami akak menggunakan khidmat vcdconvert.com . Kalau dalam bentuk tape memang tak merasalah Atikah dan Azalia tengok majlis perkahwinan ibu dan ayah diaorang...
 
Yang geramnya budak dua orangtu boleh kutuk akak punya lipstik merah menyala masa majlis pernikahan (akakpun rasa gitu). Paling diaorang kelakar masa gambar majlis berinai yang ada salin baju pakai baju India, Korea, dan lain-laintu.. Boleh kata patutlah ibu suka suruh kitaorang bergambar, ibupun suka posing yerk dulu-dulu... Isyh budak-budakni sabojerler....
 
Tetapi terasa syahdu pula bila tengok dalam DVDtu  ramai insan yang dekat di hati telahpun pergi ke alam yang lebih kekal. Al - Fatihah untuk arwah bapa mertua, datuk kesayangan akak, juga Ateh dan Pak Jang ( ibu dan bapa saudara suami).. Melihat kelibat mereka dalam DVDni  terasa yang mereka masih ada.
Khusyuk tak anak-anak akak tengok!!! Nak cari bahan mengutuklertu... 
Maafler model seksi harini...
Yang budak dua orangtu tengok adalah majlis yang berlangsung
di rumah akak .. warna tema hijau epaller konon....
Arwah Ateh yang tolong pilihkan kain yang akak dan suami pakai...
Masih terkenang saat ramai-ramai kepoh di Jalan Tuanku Abdul Rahman
nak mencari barang kelengkapan perkahwinan kami...
 
Psssssss..... Bulan depan adalah ulangtahan perkahwinan kami..
 

19 comments:

  1. TQ sbb kongsi link itu
    saya banyak koleksi tape yg lgsung xleh buka sbb kami xde camcoder tu.masa ambik video pinjam orang punya.hehe

    ReplyDelete
  2. Oklah tu boleh simpan dlm dvd juga,boleh bukak kat laptop,klu tape tgk kat tv aje.Tahun bila zila kahwin?

    ReplyDelete
  3. waahhh.. thank gak bagi link tu.. t wa mau hantar lah tape majlis perkahwinan ayah n mama wa.. waa.. =)

    ReplyDelete
  4. Sweet memory. Sayang sungguh, tape kahwin saya dah putus sebab video cam tu rosak masa playback kan. Hancur bukti kenangan kami.

    ReplyDelete
  5. kenangan seumur hidup kita..memang kita dapat tengok orang2 yg dah pergi

    ReplyDelete
  6. zaman dulu2 mmg la video tape je y ade kan.. skarang just usb je..

    kenangan y xdpt dilupakan.. lg2 bentuk video...

    ReplyDelete
  7. Perkembangan arus kemodenan kan..sib baik ada solution..semua tu memori indah tak dpt dilupakan kan..?

    ReplyDelete
  8. Makchaq gambaq kahwin ada la 2 keping.. Tak dak kamera.. Tu pun buat kenduri sekali dengan anak angkat mak... Tumpang cameraman depa, jadi gambaq kami memang la sikit ja...

    ReplyDelete
  9. Memori paling indah...untung anak2 dapat tengok...
    Yg saya punya dah banyak rosak....

    ReplyDelete
  10. bila berbelas tahun ni terasa indah balik waktu dulu dulu kan..

    dulu dulu memang trend lipstik merah menyala...saya pun sama..

    alfatihah utk yang telah tiada...

    ReplyDelete
  11. Bgs idea akak convertkan.leh simpan lagi lama.anak2 pun leh tgk kan.

    ReplyDelete
  12. okje pun ada cd.... tapi macam dah tak elok sangat...mana nak gi buat balik agaknya...

    ReplyDelete
  13. wah...best nyer...mesti depa teruja tgk mama dieorg masa tu......

    ReplyDelete
  14. wah bestnyer, ada sesuatu untuk kenangan n anak2 boleh tengok...

    ReplyDelete
  15. kenangan indah yang memang tak kan dapat dilupakabn sepanjang hayat tu kan kak kan? memandangkan next month anniversarry akak, saya nak wish happy anniversarry in advance lah. semoga kebahagiaan yang dikecapi akan kekal hingga ke akhir hayat...aminnn...

    ReplyDelete
  16. hihi... biler anak2 tgk gambar mak pak dorg kawin sibuk je taye, nape dia takde kat situ. pastu merajuk.. haila anak.. hihi

    ReplyDelete
  17. kenangan yg blh diabadikan tuk anak2...

    ReplyDelete
  18. Ehehe!seronkkn,kak..knangan terimbas gitu:)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang