Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 21, 2013

Mendengar Guruh dilangit air tempayan dicurahkan

Tiba-tiba berperibahasa akak harini...
Pahamkan maksud peribahasatu...
Mendengar Guruh dilangit
Air tempayan dicurahkan
Ertinya.......
^
^
^
^
^
^
^
Mengharapkan barang sesuatu yang belum tentu,
barang yang telah ada dibuangkan.

Tapi kes akak gini, konon nak dapat bonus bulanni..
Sekali yang ado... nasib tak berbelanja macam nak dapat bonus banyak...
kot idak kering kontanglah.... 
Bila dengar guruh dilangit..... konon nak dapat bonus
air ditempayan dicurahkan..... terus berbelanja lebih kemampuan
Rupanya hujan tidak turun gak...
 

14 comments:

  1. hehehe.. len bulan kot bonus tu kena tungggggggggggu !

    ReplyDelete
  2. x per, bonus tu skali dpt berganda2 kot, tp kena tgg la hehehe

    ReplyDelete
  3. bahaya tu kak...kena tunggu ujan turun rintik2 baru leh buang air dalam tempayan tu kak...hehehe

    ReplyDelete
  4. ekekeke...sepadan betul perumpamaan itu..hehe

    ReplyDelete
  5. office kiter pun sama kak....tensen aunty2 kat office mcm salahkan kiter.mest dah belanja budget dpt bonus. sighhh

    ReplyDelete
  6. kene confirm masuk dalam akaun baru gi shopping kak hehhehe, wah bolehlah blanjer hihi

    ReplyDelete
  7. Tak pe kalau bukan bulan ni maybe next month..tp kite sebenarnyet kena lebih beringat kan?

    ReplyDelete
  8. Hehe.nanti dapatlah tu kan..
    Nasib tak rangka2 perbelanjaan lg kan.

    ReplyDelete
  9. Wah musim dapat bonaslah sekarang nikan...

    ReplyDelete
  10. he3.... baru guruh.......he3...betul tu kak.... kena ambil iktibar...takut bonus tak dapat...baget pulak yg lari....

    ReplyDelete
  11. kdg2 apa yg kita angan2kan tak semestinya menjadi kan...

    ReplyDelete
  12. Hheee, sebab tu orang cakap sediakan payung sebelum hujan :D

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang