Nuffnang saya

Followers

Monday, March 11, 2013

Colmar Tropicale Bukit Tinggi ~ Part 1

Ikutkan bukanlah nak pergi ke Bukit Tinggi kerana
sebenarnya kami nak pergi ke Fraser Hill...
Entah macamana suami akak tiba-tibajer cakap kena pergi kursus
seminggu di Morib bermula hari ini sampai hari jumaat.
Rasanya kalau ke Fraser Hill macam jauh sikit, terus tukar jadi Bukit Tinggi...
 
Bukit Tinggipun ok jugaklahkan sementelah kali terakhir akak ke sini masa
mengandungkan Atikah, bermakna dah lebih 7 tahun akak tak ke sinikan...
Anak-anakpun belum sampai ke sini lagi...
Seawal pagi dah gerakkan budak dua orangtu kata nak jalan..
Kali ini ajak mak mertua akak sekali makan angin sebab dia kata ok...
Masa sarapantu bersarapan beratler sikit sebab tahu nanti harga makanan
kalau di atas sana serba serbi mahal dan bukan makanan aku... bukan makanan aku...

Serba sedikit tentang Colmar Tropicale, Bukit Tinggi...
Colmar Tropicale is a French-themed village and hotel located in Berjaya Hills Resort, Bukit Tinggi, Pahang, Malaysia. It is located 2,600 feet (790 m) above sea level on 80 acres (320,000 m2) of natural forestland. The development is inspired by the original Colmar Village in Alsace, France. – Sumber : Wikipedia -
Terkejut!! itulah reaksi akak sebab masa akak datang dulu harga untuk masuk ke sini dikira satu kereta. Kini yuran dikenakan untuk datang ke sini adalah RM12 untuk dewasa dan kanak-kanak RM8. Haritu akak bayar sebanyak RM52 tau... Untuk yang bertanya tentang cuaca di sini, memang tak sejuk sangat tak perlulah bawa baju tebal. Jom tengok gambar kami di sana..
Bergambar di depan pintu masuk... 
Dari jauh dah teruja nak bergambar....
Dik Ya nak bergambar dengan kuda Malaysia katanya...
Wajib bergambar di sini....
Lompat lebih tinggi.. best.....
 Kuda Cinderellapun der kat sinikan....
Cinderella ku yang makin kurus.....
Pemandangan dari menara... tak naikpun tangga ikut lifjer...
Yang bawahtuler perkampungan Perancisnyer.. tak besar manapun...
Datang sini memang untuk bergambar..
kot idak mati kutu dibuatnya...
nasiblah dua orang budakni bekerjasama....
 
Sebab banyak sangat gambar akak terpaksalah buat part  by part.. lagipun bulan Macni akak kurang sikit entry kira aci buat cam ginikan... 


25 comments:

  1. lamanye xgie sini..last gie ngan member2..itu pun balik hari je...;)

    ReplyDelete
  2. teman dh lama tringin nk k sini...tp hajat tak sampei-sampei lagi! kalo nk masuk k sini..kena overnite kt hotel kt situ k? k bole msk jenjalan je?

    ReplyDelete
  3. belom pernah sampai.nanti akak bagi la details ye :)

    kalau nak pergi bolh rujuk :)

    ReplyDelete
  4. anak2 akak sporting hah layan bergambar...tu yg syok kan kak ...rase tak le rugi bawak berjalan heheeheeh...

    akak percaye tak, lieya penah jejak kaki sekali je kat sini kak...tu pun 7 tahun sudah...mase tu mija 7 bulan...lame kan?....sini tempat cantik...kalo pi honeymoon tu mmg syok abis ler heheeheheh

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah, bestnyaa kak.... oh kena byran juga ke sana?? ingatkan tak perlu... tp not badlah, dengan permandangan ala2 kat luar negara tu

    ReplyDelete
  6. Ada hotel murah tak kt situ kak?

    ReplyDelete
  7. seronoknya jenjalan, last dtg sini tahun lepas ;)

    ReplyDelete
  8. tak pernah sampai sana..mmg menarik tempatnya kan...

    ReplyDelete
  9. Syoknya... Part by part un ok. Senang baca. Hehe.. Akak, kenapa pos laju hadiah xsampai yer? Dia return, alamat tak lengkap katanya. Boleh resend alamat akak tak? Sori lah yer..

    ReplyDelete
  10. Saya suka bukit tinggi..pemandangan indah..hehe
    Wah sakan posing ye anaks dara..hehe.mana maknyeee ni

    ReplyDelete
  11. teringin jugak nak bawak anak2 pegi sana, tapi ntah bila. anyway akak ni bulan mac langsung tak de n3, mood asik kelaut

    ReplyDelete
  12. Bestnye...Menarik betul tempat nie..

    ReplyDelete
  13. Amboi...posing sakan anak dara nih ☺☺

    ReplyDelete
  14. Memang tempat tu untuk berehat sebenarnya. So, lebih untung kalau tidur situ dan lepak bersama family.

    ReplyDelete
  15. mcm p oversea kan kalau ke sana?

    ReplyDelete
  16. menarik tempat tu...tp xpenah smpai lagi hihi

    ReplyDelete
  17. ummiaisyah :: boleh jer balik hari kejap bebeno... tapi kalau der duit lebih kita tidurler situ.... nanti kita buat rumusan kat satu entry khas...

    ReplyDelete
  18. Qasehnya Rania ::: akak akan buat penutup cuti akak di Bukit Tinggi .. dan ada panduan serba sedikit..

    ReplyDelete
  19. Wanieys a.k.a. Ibu Qalief ::: kena pergi kalau tak penah sampai.. seronok bergambar sampai lebam...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang