Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 28, 2013

Sukan Orang Kampung Genius Aulad

KAMPUNG MINI OLYMPICS 2013
Date : 23rd March 2013
Time : 9.00 am -  12.00 noon
Venue : Wetland Putrajaya
 
" Get in the games of Real play with our children,
The Kampung Games. Learn to Play. Play to Learn!"
 
Entry yang penuh gambar sebabnyer akak terlebih rajin haritu....
Jadi layanjer gambar yang ada....
 Perasan ibu dik Ya....
Keluarga kat belakangtu best berkelah di sini...
Dalam beg goodies ada permainan untuk kanak-kanak cam dam,
tutup tin, gasing, guli dan juga roti dan air mineral...
Sarapan pula dapatlah mihun dan nasi lemak...
Dik Ya bersandar kekenyangan...
Relaxkan otot-otot dengan senaman ringan
juga menari "chicken dance"
 " Let the games begin "
Baca syarat dulu sebelum main...
Ada permainan yang membenarkan ibu atau ayah sahaja..
Misalnya permainan Wau Bulan!! ni untuk semua ahli keluarga..
 Permainan ini untuk 3 ahli keluarga...
Kalau ibu ngan anak sahaja datang tak dapatlah nak main...
Permainan wau bulanni mendapat sambutan hangat...
  Aiskrimni boleh dapat 2 percuma sebab  ada kupon dalam beg goodies...
 Kita rehat dulu....
Main dengan "wau bulan" yang dibuat oleh ayah....
Main seremban yang dapat dalam beg goodies juga...
 Inilah seronoknya jadi budak-budak...
Permainan tak habis mainpun tapi diaorang tetap gembira...
 
Harini akak nak jumpa kawan blogger... tunggu entrynyer....
 
SAMBUNGAN>>>>>>

20 comments:

  1. Ehh meriah kak!!! Lain dari yg lain heheheeh....budak2 dpt belajar n tahu pasal sukan kampung ni kan....dah le permainan kampung ni ramai budak2 yg tak tau dah kak....

    Kak wetland dah dekat ngan umah lieya tu heheheheh...dah lame x lepak situ...time photoshoot je rajin lepak situ...

    ReplyDelete
  2. time ni la deorg nk kenal permaianan tradisional kan..bagus aktiviti ni,...;)

    ReplyDelete
  3. wahhh..meriah sgt lah!! best2. bagus la diorg terapkan sukan kampung ni. kalau x, generasi skang mmg xtau ape permainan2 yg ada

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat bersukan dgn anak2..

    ReplyDelete
  5. Bestnta... Masa kecik kecik dulu, kutip batu kt parking umah orang. Dpt batu bulat2, best la main. Huhu... Kenangan...

    ReplyDelete
  6. kalau boleh balik ke dunia kanak2 kan best...

    ReplyDelete
  7. meriahnya.. bestnya dunia kanak2

    ReplyDelete
  8. amboi dik ya...kemain lagi posing =)

    ReplyDelete
  9. best tu...
    menghidupkan semua permainan kampung....
    sukan anak2 mak pak pun hepi juga...

    ReplyDelete
  10. wah..sangat meriah kak..
    mesti enjoy reramai ginikan...

    kita yang mak pak ni lagi teruja dari anak2 ye tak?

    ReplyDelete
  11. best jugak ek kak, mcm2 aktiviti ada, lg2 ada aktiviti yg family boleh join sekali...

    ReplyDelete
  12. meriah..best main tradisional nya permainan.

    ReplyDelete
  13. wah meriahnyer, pasti seronok ni kan ! dgn family2 sekali tu yg best sgt !

    ReplyDelete
  14. best nyer kak..... seronok bila ramai yg berkumpul..... meriah....

    ReplyDelete
  15. Barulah seronok....dapat kenal dgn tuan punya blog jugak akhirnya..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang