Nuffnang saya

Followers

Thursday, March 28, 2013

Sambungan Sukan Orang Kampung

>>>>>>>>SAMBUNGAN
Cerita bersambung lagi sebab gambar banyakkan...
walaupun gambar boleh bercerita tapi tetap
kena menulis gak baru ada umph...
inikan kenangan bersukan di tadika,
bila masuk darjah satu, dah tak sama lagi...
 
Sebenarnya akak tak sabar nak cerita pasal jumpa kawan blog..
Tapi kita teruskan dulu cerita pasal
Kampung Mini Olimpik cara  Genius Aulad dulu..
Tahukan ini permaian apa?
Inilah permainan congkak.. hanya kaum bapa yang boleh ambil bahagian....
Antara permainan yang terpaksa beratur ditengah panas....
Masa akak beraturtu akak suruh diaorang cari tempat redup...
Tengoklah yang beraturtu punyalah panjang...
Macam kami main permainan "Kalau Roboh Kota Melaka"
Dik Ya dah jatuhkan banyak tin, hanya tinggal dua,
yang kesiannya tak boleh dapat stem dan kena ulang balik...
wei nak beratur balikker, panas tau....
 
Inilah yang ingin akak kongsikan disini...
Cerita dari hati...
Pandangan dari seorang ibu ...
Dalam cuaca yang sangat panas di Malaysiani rasanya
adalah sangat tidak sesuai sukan ini diadakan di sini...
Kalau tahun lepas akak dah rasa bahangnya, tahun ini pun sama..
Masalahnya tahun ini lebih lagi sebab ibu bapa terpaksa join sekali...
Macam keluarga akak bolehler takder anak kecil,
kalau ada anak kecil jadi payahler pulak.
Ada satu keluarga yang akak kenal katanya langsung dia tak main..
Panas kak nanti anak demam.... ehm... ok..

Konsep yang ingin dibawa adalah sangat bagus...
Berbangga kerana sukan orang kampung ini diketengahkan....
Syabas kepada pihak Genius Aulad kerana memulakan langkah ini...
Moga usaha yang murni ini akan diteruskan dengan lebih baik lagi....
Ada persembahan nasyid dari kumpulan DAMAI sebelum penyampaian hadiah... 
Inilah antara permainannya... 
Ada 15 permainan, kalau siapa yang dapat habiskan 13 permainan terpantas...
Inilah yang sempat kami kumpul... ha.. ha... 6 dari 15 permainan....
Antaranya Tolak Rim, Sepak Takraw, Eh Wau Bulan,
Bowling Kg Durian, Piala Dunia Wanita dan Gusti Lengan Kg Dusun...
Jadi kami GAGAL...
Dan PEMENANGnya.. itulah pemenang Bandar Kinrara....
ha.. ha.. ambik gambar curi-curi...
Kebetulan kami ada di situ...
 
Akhir kata... majulah sukan untuk NEGARA....

20 comments:

  1. seronok gak main permainann tradisianal gini...eh saya paling suka main congkak...

    ReplyDelete
  2. ha ar kan..kat opis baru ni bz jek..purchasing kan...

    bestnye byk gambar..sy x de gambar pun..ada pun cilok dr fesbuk GA hehe

    ReplyDelete
  3. happening kan. tapi kalau diorg buat aktiviti tu x mengadap matahari mungkin ok sikit la keadaannya

    ReplyDelete
  4. Betul kan...kalau panas, mood nak main tu ada merudum sikit. Bukan malas, tapi kena fikirkan kesihatan.

    ReplyDelete
  5. uishhh memang panas terik tuh...huhuuu....tapi nampk meriah n happpening sangat...bestnya....

    ReplyDelete
  6. best tul sukan ala kampung ni... penah gak waktu nani dok kg dulu.. ada sukan gak.. nani masuk pertandingan masukkan benang dlm jarum.. dapat tempat ke-2. mangkok besar hadiahnya... :D

    ReplyDelete
  7. Teringat jaman2 kecik2.
    bagus adakan event gini kan kak.barulah anak2 jaman miden ni kenal apa yang kita dolu2 main..

    idaklah...duk melekat ps3 je ke kan..hehe

    ReplyDelete
  8. sumpah best! ena dah muak dah asyik main game2 sukan2 yg modern ni.. futsal la, bola jaring la... eeeeee...

    ReplyDelete
  9. seronok tu kak tapi panas tu yang tak tahan

    ReplyDelete
  10. rindu time sukan2 dulu especially sukaneka..tu yg paling syok :)

    ReplyDelete
  11. meriah.. berpeluh2..
    bestttt.. erat silaturrahim

    ReplyDelete
  12. Dolu2 mmg suka sgt main congkak.. :)

    ReplyDelete
  13. banyaknya permainan sampai 15.
    kreatif betul cikgu2 GA.

    ReplyDelete
  14. seronok xtvt mcm ni. tagline last tu yang mahal. teringat zaman2 hasbullah awang baca berita sukan.

    ReplyDelete
  15. haah cuaca sekarang ni panas luar biasa tk sesuai utk outdoor tapi kalau dah enjoy boleh lupa semua tu :)

    ReplyDelete
  16. buat kat wet land ye kak...... bila tgk padang tu teringat kawan remy yg buat wedding dlm taman kat situ tahun lepas.....

    ReplyDelete
  17. oh kak... memang sekarang musim panas kak.. melekit-lekit walau dalam rumah masa di kampung hari tu...

    ReplyDelete
  18. Haha....bersemangat nampak nk memajukan sukan utk Negara....hehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang