Nuffnang saya

Followers

Friday, May 3, 2013

Tarikh tutup E-Filing LHDN di lanjutkan

Dah hantar ke belum borang BE?
Kalau belum masih ada peluang sehingga 15 Mei 2013..
Tapi yang ini hanya untuk penggunan E-Filing...
Tujuannya adalah untuk menggalakkan penggunaan sistem
E-Filling secara online dalam menghantar borang penyata pendapatan..
Bergegas ke pejabat LHDN pada 30hb April lepas...
Sekali nampak bendani ditampal terus seronok...
Inilah akibat suka sangat buat kerja waktu dah suntuk...

Pertama kali akak menggunakan sistem E-Filingni,
Senangjer rupanya nak submit e-filingni...
Masukjer laman web LHDN :::: HASIL
Ikutlah arahan yang adatu...
Akak ambil pin tu di pejabat LHDN.
Kalau nak buat di situ juga ada komputer disediakan.
Memang mudah dan sangat suka.. suka... dan suka lagi.... 

18 comments:

  1. Aper..di lanjutkan..kelam kabut JM isi online last day ari tu..eheeh padan muka coz suka buat kerja last min..macam biasa kena bayar..huhuh

    ReplyDelete
  2. hehehe.. zura tak layak lagi bayar cukai.. hehehe

    ReplyDelete
  3. wah.. memang tersangat la sukahatinya. ngeee

    ReplyDelete
  4. Saya every year hantar e-filing, tapi buat di pejabat LHDN. Senang...kalau ada apa2 soklan, terusss jer tanya.

    ReplyDelete
  5. hehe.hubby saya orang terawal..hari pertama da anto...da dapat pulangan baki lagi =)

    ReplyDelete
  6. untuk kita2 yg celik it nie ok la, tp utk mereka2 yg xbape nk celik it tu? hihihi

    p/s : ala, sume free size kak..hehe

    ReplyDelete
  7. Saya tak layak lagi kak nak bayar cukai ☺☺

    ReplyDelete
  8. sy awal2 dah buat online...tgh bulan 4 hari tu dah dpt cukai terlebih bayar...kayo2..hehe

    ReplyDelete
  9. tak layak lagi nak isi borang tu sbb gaji ciput je hihi

    ReplyDelete
  10. erm..... orang2 kat opis ni pon cbuk ngan LHDN bulan lepas, tapi yang ada terima surat n no pin tu boleh la buat kan, kalu yg x der tu camner yerk?.....

    ReplyDelete
  11. Lanjutkan lg yek kak...lhdn tau kot ramai org xsempat nk wat e filing ni...smua bz dgn election...nasib sy dh settle...tu pn 30 april.aritu wat...sama spesies je kita kak...last minit br kelam kabut...hehe...

    ReplyDelete
  12. Nasib baik dilanjutkan,Nurul wlpn x kena income tp kena jugak isi borang
    BE tu.

    ReplyDelete
  13. same here,k'zila.suka btul buat keje last menet,ehehe!!saya pn blm submit ni,kak..sbb msa 29hb dpt tahu dh extend,ahaha!!truk btulkan?

    ReplyDelete
  14. dah declare tapi tak bayar lagi.....hu3...byk.....pokai ler....

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang