Nuffnang saya

Followers

Saturday, May 11, 2013

Selamat berhujung minggu

Selamat Bercuti semua...
Mingguni sibuk macam biasalahkan...
Semenjak Atikah dah masuk sekolah rendah,
sibuk yang paling utama ialah cuci baju putih dan kasut sekolahnya..
Memang terasa azabnya, jenuh menyental..
Tengok iklantu cam rendamjer..
Ajernyer menipu...
Kalau takat rendamjer dah tanggal kekotaran selamatler..
Bubuh pemutihpun kadang tak jalan..
Mesti gunakan kuasa tangan juga...
Akak dulupun rasanya sampai darjah 6 pun mak basuh baju sekolah..
Tapi kasut sekolahtu darjah 3 kot dah mula basuh sendiri..
Tapi dulu rasanya kasut akak tak teruk cam anak2 sekarangni..
Isyh ker akak dah tak ingatkan.. lamatu suatu waktu dulunya...
Korang darjah berapa mula basuh baju sekolah sendiri???
Akakni sebab tingkatan satu baru masuk asrama 
barulah semuanyapun buat sendiri... 
Hujung minggu adalah hari basuh membasuh...            
Penyeri blog ibu dia...
Kakak dia dah susah nak suruh bergambar , ambiljer gambar dik Ya....
Kelakar tengok mulut dik Yani.....

16 comments:

  1. My Anis setakat nih tak kotor sgt kasut dia.. walaupon pra sekolah dlm kawasan sekolah, tapi time makan dorang still lagi mkn dlm kelas. kalo makan ramai2 kat kantin mau hitam jugak kot.

    ReplyDelete
  2. ye kak... kekadang tu baru aje hari isnin kasut dah legam. grrrr.... nak buat camna pun tak taulah.

    ReplyDelete
  3. hujung minggu sebenarnya yg paling sibuk kan :)

    ReplyDelete
  4. JM dulu darjah 6 bsru basuh kasut senditi :-)

    anak kak zila tu cam malas nk bergambar je saje buat mulut mcm tu comei heeeee

    ReplyDelete
  5. haha ena nak masuk sekolah menengah baru basuh kasut sendiri.. masa sekolah rendah, mak yg basuhkan.. huaaaaaaaa..... tapi time sekolah menengah jadi pengawas, memang satu kali setahun jelah basuh.. XD masuk mrsm pun sama, sbb kasut itam

    ReplyDelete
  6. selamat brhujung minggu.....

    ReplyDelete
  7. eheheh!!sampai herot2 mulutnya..sy pn cam tu k'zila...form1 bru basuh sndiri..kkasut drjah 3 ke 4 kot dh mula sental sndiri :))

    ReplyDelete
  8. selamat hujung minggu....selamat basuh membasuh juga he heee....

    ReplyDelete
  9. dulu kecik2 masa sekolah, ayah yg selalu cuci baju dan kasut sekolah.seingat nik masa sekolah men baru start cuci sendiri. tu pun kasut jea.baju still lagi ayah yg basuh..huhu

    ReplyDelete
  10. Iklan tu banyak auta dari yg benar..hi hi..

    ReplyDelete
  11. setuju... iklan ni kadang indah kabar dari rupa huhu

    ReplyDelete
  12. iklan tu...auta je yg lebih kot kak..hihihi

    kenapa mulut tu dik ya?

    ReplyDelete
  13. anak2 juga yg selalu jd model blog yer

    ReplyDelete
  14. Hheeee, boleh buat sangkut baju.. Oppssss ;)

    ReplyDelete
  15. Lupa dah CZ...... Maklumlah le dah berkurun.......haha tp budak budak sekarang dah besar panjang pun Mak dia basuhkan lagi maklumlah pakai Mesin!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang