Nuffnang saya

Followers

Friday, May 10, 2013

Passport sudahpun bersedia

Tertunailah sudah kewajipan akak nak punya passport..
Wajib buat kekdahnya sebab masanya dah nak dekatkan...
Luangkan masa pergi ke Jabatan Imegresen di Shah Alam,
walaupun ikutkan lebih dekat kalau pergi ke Putrajaya.

Syukur dipermudahkan segalanya, senang dan mudah sekarangni...
Masa untuk menyiapkan pasportpun sangat cepat.
Selepas data di ambil dan bayaran dilakukan hanya perlu tunggu 2 jam sahaja..
Yang tak seronok sebab pergi sorang, nak tunggu 2 jamtu punyalah hazab...
Nasiblah Kompleks PKNS Shah Alamtu seronok 
sebab banyak gerai untuk dironda...
Bolehlah 'buang masa' yang ada...
Inilah rupa borang nak buat pasporttu,, simplejerkan...
Kalau  macamnikan senang... 
Bulatnyer mukaku...
Gambar berlainan tahun  
2003 dan 2013...
Yang sama hanyalah hidungnya...

24 comments:

  1. hari ni pn nk p renew pasport along cz dh xlama kita nk p shopping lagi....ngee....

    ReplyDelete
  2. bila nak pergi ni....weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. kat sp tunggu sejam je zila..
    selamat bershopping di vietnam, hihi

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya...bila nak pergi ni????

    ReplyDelete
  5. baru2 ni kty g buat pasport utk anak2 , gambar blkgnya hitam putih..yg jenis baru ni ntah apa ke namanya poly apa ntah pasportnya ,3 hari baru siap.

    ReplyDelete
  6. salam kak…kak wat kat shah alam eh..hari tu intan ke putrajaya tapi mak aih ramai..terus g buat kat UTC sentul..erk kat kinrara..mesti selalu g giant kinrara kan kan…ehe..

    ReplyDelete
  7. Akakkkkk...buat passport tak ajak pon. Saya nak kena buat ni. Nak gi USS. Akk nak gi mana? Jgn lupa FM utk saya yer ☺☺

    Bila nak dating lagi?

    ReplyDelete
  8. Beli hadiah GA tu banyak-banyak ye Zila.... :D

    ReplyDelete
  9. comelnye kak zila....;))))

    tgk passport akak tetibe tingat passport sendri..dh expired ke idok..minggu dpn nak guna..ayomakkkk..

    ReplyDelete
  10. Ahaaa..passport dh siap..nak jalan jauh le tue..hihihi

    tak ada beza pun 2003 dan 2013..yang beza nya nampka bulat sikit tapi still comei heee

    ReplyDelete
  11. passport da ada..ole2 utk kami jgn lupa ye ;-)

    ReplyDelete
  12. bibir pon beza tu kak! hehehe yg dlu tampak seksi yg skrg krg sikit lah..ekeke

    aah kan betul tu bt kt shah alam leh merayap2 kt kedai2 dlu..

    ReplyDelete
  13. gambar passport saya sangat selekeh...maklumlah mai pagi2 tangkap gambar ekspres..dengan muka terkejutnya huhu..kenalah guna jugak sampai dua tahun

    ReplyDelete
  14. tu dia kak cho.. baru dpt tgk tuan punye blog, heeee...selalu tmpek gambar anak je, hehee...

    beza kan kak wajah kite bile pertambahan umur...mmg terserlah wajah keibuan...hehee...

    ReplyDelete
  15. wiwit.
    awet muda la :p
    yay.bestnye.pasni leh terbang jejauh..

    ReplyDelete
  16. bia betul? thn 2003 dgn 2013 xde beza lgsg..awet muda la kira akak nie ye..hehehe ritu sy buat passport kat putrajaya, 1jam aje..hehe

    ReplyDelete
  17. wahhhh...buku merahnya sudah ready,eheheh!!!

    ReplyDelete
  18. Dah sebelah kaki sampai tu kak bile passporz dah siap heheheeh....lega hati kan kak bile passport dah ade dlm tangan....

    Kak mane ade bulat...comey laa akak...dulu kini dan selamamye hehehehehe

    ReplyDelete
  19. salam..:)
    samalah kita..berpassport!:)

    ReplyDelete
  20. seronknya ada pasport.boleh rancang pi jauh2 skit kan :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang