Nuffnang saya

Followers

Thursday, May 2, 2013

Selamat Pagi Semua ~ Kopi secawan

SELAMAT PAGI SEMUA
Moh Kopi secawan
Lama akak menghilang bukan sebab merajuk....
Namun atas sebab yang tidak dapat dielakkan...
Hari selasa akak MC bukanlah sakit yang luar biasa...
Penyakit biasa-biasajer, penyakit kala umur meningkat sikit...

Semalam pulak bercuti bermakna blogpun ikut bercuti...
Jadi harini dapatlah akak luangkan masa sedikit di sini...
Harap dapat berkunjung balik ke blog kawan-kawan juga...

Perangai akak suka sesangat minum kopi...
Kalau seharitu macam satu kemestian pulak nak minum kopi...
Ramai kata tak elok untuk kesihatan betoiker??
Ehmmmmm pagini belum minum kopi lagini!!!!!!
Budak-budakni pesan minum teh o ais limau tapi tak berusikpun....
Sekarangni kalau pergi kedai memang pesan minuman dua sahaja
Satu untuk ayah dia, satu lagi kongsi 3 orang kot idak rugi...
Dahler sekarangni harga minuman di kedai semakin mahal..
Selalupun si pengambil pesanan tanya dua tiga kali...
Jangan keliru, kami cuma tak nak membazir....


19 comments:

  1. selamat pagi kak..
    saya pun suka minum kopi kebelakangan ni, tapi asyik sakit kpala je jadinya, terpaksalah minum sikit je.

    tak pe order air sikit, daripada membazir, kan?

    ReplyDelete
  2. kami pun kalau makan di luar order air kongsi2...kalau haus lagi baru order lain..hehe

    ReplyDelete
  3. Aina kalau dgn hubby share je satu gelas, kalau bawak anak2 habiskan air anak je...

    ReplyDelete
  4. saya pun memang kaki kopi tegar. sehari tak dapat tak boleh jadi. rasa mcm ada benda yg hilang je.

    ReplyDelete
  5. kak... nani hari2 amik kopi.. kalau kat ofis kopi 3 in 1 oldtown, kalau kat rumah black coffee cap tupai... tak complete kalau tak minum kopi..
    kalau nani gi makan ngan anak2.. nani mmg tak order air.. sbb anak2 dah order sorang 1.. padahal diorang bukan nak minum abis pun.. :) rugi je.. so nani ler kena minum tu..

    ReplyDelete
  6. Lieya pun coffee lover kak...tp sejak diet ni dah kurang sikit minum coffee....lieya suke aroma die...sedap menusuk bau masuk kan kak hehehehe tp lieya suke yg panas laa baru sedap mengirup...slurppppppp...

    Lieya pun mcm akak ...x leh oder byk2 nanti x abis...membazir! Betul kate akak harga air skrang mahal...

    ReplyDelete
  7. JM lak ketagih nescafe... :-)
    Aka, JM pun penah dengar coffe tak baik utk kesihatan coz byk kafein katanya..

    ReplyDelete
  8. Serupa :) Kalau makan ber5 di luar, sVs cuma pesan 3 minuman je.. tu pun kekadang tak habis.

    ReplyDelete
  9. Kakak suka bau kopi tapi alah bila minum pasti sakit ulu hati. Abang pulak setiap hari mesti nak kopi..

    ReplyDelete
  10. sy pun suka minum kopi...er, nescafe....

    sama la...sy pun selalu kalau mkn kt kedai mintak 1 air je walaupun mkn 3 org......haha....

    ReplyDelete
  11. samalah KA pun kalau order air share je dgn adik hehehe!

    ReplyDelete
  12. samalah..yui kalau 6 org beli 4 je air..lain kgsi..hihi

    tp sedap tgk kopi tu..

    ReplyDelete
  13. falsya penah baca, xingat kat mana..katenye elok minum kopi nie..falsya kalau kopi mcm kopi kg falsya suke..hehehe

    ReplyDelete
  14. sarapan kat opis jer...tu jer yg sempat......

    ReplyDelete
  15. salam,k'zila..sy prnah baca 1 artikel yg mnyatakan mudarat minum kopi itu cuma 1 muslihat yahudi..pdahal kopi tu feberet rasulullah s.a.w..wallahualam :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang