Nuffnang saya

Followers

Thursday, December 27, 2012

DSantap Asam Pedas, Setapak

Pagi-pagini buat cerita makanler pulak yerk...
Dah lama punya cerita tapi saja nak masuk sini...

Kedai makan yang akak selalu singgah kalau nak pergi rumah nenek mertuaku...
Restoran yang menyediakan Asam Pedas sebagai menu utama...
Boleh pilih ikannyer.. kalau suami akak mestiler ikan pari...

Suami akak kata asam pedas dia biasa-biasajer..
Untuk orang yang dah biasa makan asam pedas memangler cakap gitu....
tapi kalau kempunan nak makan asam pedas bolehler...
nak pergi Melaka entah bilakan...
Melaka... dah lama akak tak pergi.

Akakni tak pandai-pandai lagi nak masak asam pedas yang meletop..
rasa asam pedas akak bawah dari biasa-biasajer...
Soriler tak senonoh rupa mangkuknya... tapi dia hantarpun dah gitu..

Kiranya kalau ambil satu set dapat
satu mangkuk asam pedas, nasi, ulam dan sambal belacan..
Kedaini juga ada masakan goreng-goreng..
nampak sedapjer orang order udang salut tepung..
ada juga nasi ayam, ayam dia golek tau...
sedap juga..
 
 


24 comments:

  1. Ini mesti kes lupa nak ambik gambar sebelum makan..hehehe..dah makan baru ingat nak ambil gambar..tul ke..hehehe

    ReplyDelete
  2. selamat pagi
    singgah kejap :)

    ReplyDelete
  3. Mmg faveret kami mkn asam pedas.. Almaklum la org johor hehe.. Asam pedas mmg femes kt melaka n johor.. Kt sini xjumpa lg asam pedas yg betul2 power, mayne yg ni leh cuba..

    ReplyDelete
  4. sedapnya kak..asam pedas tue..tertengok pula..dahlah posa..:D

    ReplyDelete
  5. sedapnya asam pedas..dah 2 minggu tak makan..hahahaha...tapi biasala ..kalau org yg selalu makan asam pedas, dia punya citarasa asam pedas ni lain macam...selagi kuah tak pekat berminyak dan pedas..kami kureng layan hehehe...demand kan

    ReplyDelete
  6. not bad nampaknye asam pedas tu kak....tapi kalo akak sesat2 ke melaka try asam pedas sane plak tau...mmg terbaek kak heheheheeh

    ReplyDelete
  7. saya paberet asam pedas..tapi mmg jarangggg saangattt (sekali dua je) beli makan kat kedai.. selebihnya sanggup tunggu balik johor sbb asam pedas mak saya mmg belum ada yg boleh lawan..sipi sipi ada la..hehe..

    ReplyDelete
  8. erm, kedai ni yang sebelah dia ada golf range tu yerk...

    sedap.....

    ReplyDelete
  9. saya memang kureng bab asam pedas ni..huhu

    ReplyDelete
  10. terliur dana kak, dh 2-3org cite psl mkn asam pds kt sini... mcm nk try gk lah... cume nyer sbb dana org johor n mmg suke mkn asam pds n suke msk asam pds pekat2, bile mkn kt kedai asam pedas dia cair mmg rasa hampa sgt... heheh cengkonon dia pandai msk asam pds kn

    ReplyDelete
  11. asam pedas tu..makan feberet suami saya ni...

    ReplyDelete
  12. Agaknya kalo hubby akak makan asam pedas yang saya buat pun mesti dia kata biasa2 je. Hekeke.. Sebab asam pedas saya tak macam gitu pun rupe dia. Masakan pahang asam pedasnya agak cair. *ntah2 saya sorang je org pahang yang masak asam pedas cair. Hahahahaha.

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak makan asam pedas comando yg sedap tu.

    ReplyDelete
  14. Samalah kita kak....sangat tak pandai masak asam pedas. That's y tak pernah masak untuk hubby. Gagal. Nasib ler mak mertua dengan rela hati selalu masakkan. Selamaattt.

    ReplyDelete
  15. sedapnya tgk asam pedas tu..dah la tak lunch lg nih sbb taktau nak makan apa

    ReplyDelete
  16. kalo asam pedas zura suka ikan pari gak~ hehehe

    ReplyDelete
  17. fav seisi keluarga..dah namapun org melaka nurulnie mestilah suka asam pedas=)hehehe

    ReplyDelete
  18. saya suke sgt asam pedas sebab dia pedas.. sedapnya.. kecur air liuq dah ni...~

    ReplyDelete
  19. saya pernah makan memg sedap larh.

    http://www.milaahmad.my/2012/12/sumbangan-untuk-anak-yatim.html

    ReplyDelete
  20. bila tgk assam pedas nie... teringat assam pedas kat kedai pink kg jijan kat kuarters klia tu.... terbaik....pekat likat dan hangat

    ReplyDelete
  21. izan pun suka makan asam pedas ni. tapi kan kalau buat sendiri mesti tak sedap...huhu

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang