Nuffnang saya

Tuesday, December 11, 2012

Genius Aulad Little Ihtifal & Showcase 2012

Tiga orang sepupu yang gembira hari itu...
 
Inilah sahaja kenangan yang tinggal untuk Atikah dan Azalia semasa Genius Aulad Little Ihtifal & Showcase 2012 yang berlangsung di Auditorium Cempaka Sari terletak di Perbadanan Putrajaya. Majlis yang sangat meriah dan sangat terharu dengan perkembangan anak-anak. Seperti yang akak khabarkan dulu gambar dari kamera hasil tembakan suami akak telah terdelete dengan selamatnyer. Maka yang ada hanyalah dari kamera kecik akak nasiblah masih adakan...
 
Tidak dapatlah akak ceritakan satu persatu turutan hari kejadiankan. Yang paling penting akak berbangga dengan tenaga pengajar yang bertungkus lumus menyediakan pentas yang sangat cantik. Berbangga melihat usaha keras mereka dalam mendidik anak-anak.. Paling syahdu masa bacaan quran oleh salah seorang anak kecil sebaya Atikah yang sangat merdu. Tidak sedar air mata akak jatuh, nasib dewan digelapkan kot idak malu weh.. Sedih sebab bukan anak akak yang membacanya.. maalumler Atikah belum lagi naik al-quran, baru baca Iqra'.... Takper usaha tahun depan mungkin Azalia boleh ...
 
Tahun ni Littleh Ihtifal dia berkonsepkan "When I grow up".. semuanya berkisarkan kisah-kisah when I grow up. Kelas Azalia misalnya berkisar di sebuah restauran, Kelas Atikah di tapak pembinaan dan banyak lagi.. Oleh sebab Genius Aulad Bandar Kinrarani ramai pelajarnya maka Little Ihtifalnya pun terbahagi kepada dua sessi, pagi dan petang. Macam teringin nak sambung tengok petang punya persembahan ..
 
Jom tengok hari kejadian...
 Di luar bangunan Perbadanan Putrajaya...
 Gambar Atikah sebelum naik atas pentas terima sijil..
Belakang gambar barisan guru-guru yang berjasa...
 Sedihnya hanya ada gambar Azalia atas pentas..
nak tau yang mana Azalia...
Yang pakai topi chef..
pembuat kek yang terkenal...
 Lagu beramai-ramai guru dan murid sebelum penutup majlis...
 Majlis dah tamat.. masa untuk bergambar .. penuh pentaskan...
 Anak-anak yang posing baik punya...
 Bergambar di pintu masuk Auditorium...
Capture the moment...
tak buatpun...
 Canggihkan auditoriumni..
beli pistol biuh sabunni di sini...
Di depan Auditorium Cempaka Sari...

24 comments:

  1. fuhh.. kecik2 da merasa masuk convo macam neh... tahniah2 :)

    ReplyDelete
  2. Fuyoooo grandnyaaaaa!!! bertuah anak anak akk... hehehe

    ReplyDelete
  3. untung budak2 skarang kan.. x mcm msa kita dulu2.. klo nk merasa camni..tgu ambik diploma la...

    apa2 pon tahniah ye.. bgus genius aulad ni.. kat sini xde genius aulad.. tp ade sekolah islamic montessori... so, lya htr asya kat situ next year

    ReplyDelete
  4. Salam. Dasat la majlis konvo dia kat Putrajaya. Prestij sungguh. Eh, Atikah dgn Azalia umur berapa tahun kak? Nanti tahun depan skolah sini lagi ke?

    ReplyDelete
  5. ada jugak gambar sikit2 tu yerk.. kenangan tu buat azalia n atikah...

    ReplyDelete
  6. NIE LA kenangan anak sebelum menginjak ke sekolah rendah kan kak....

    genius aulad mmg salah satu kindy terbaik kak...majlis2 sure grand kan....putrajaya tak bukak lagi plak genius aulad nie...berminat gak lieya nak anta dayyan nanti

    ReplyDelete
  7. seronok nya budak2 ni kan...
    Syg picture2 lama tu dah terdelete..
    apa pun semua nya pasti jadi kenangan terindah..:)

    ReplyDelete
  8. anak-anak sekarang seronok..baru di tadika tapi majlis untuk diorang sangat seronok dan meriah..dulu-dulu ada tadika kemas je...

    ReplyDelete
  9. seronok tengok majlis konvo untuk kanak2 skang ni...tak sabar nak tunggu turn zahraa pulak...:)

    ReplyDelete
  10. bagus sebenarnya bljar kat sini kan..nati anak dah sekolah ingat nk hntar kat sini jgak lah..hehe

    ReplyDelete
  11. merancang utk masukkan qays kat GA ni jugak

    ReplyDelete
  12. grandnya majlis dia...

    kenangan buat azalia dan atikah

    *** kalau dah tergoda jom order dgn saya :)

    ReplyDelete
  13. wahh bestnya..nmpk grand la..hamboi kakakk n abg kan main posing ek..

    ReplyDelete
  14. seronok kan anak² sekarang..merasa convo..hehehe..tapi bagus jgk buat mcm ni..utk motivasi anak² supaya bersungguh² lagi.. :)

    ReplyDelete
  15. assalam..bertuah ank2 skrg convo mereka diadakan ditempat2 yg grand..tahniah buat atikah..

    ReplyDelete
  16. anak2 skang ni kecik2 dh convo kan untung.....meriah jer majlis tu nengok hehe

    ReplyDelete
  17. Meriah...seronok tgk kanak kanak gembira dan buat aktiviti macam ni sempena graduasi mereka....Anak saya Insya Allah tahun depan mula bersekolah di G.Aulad juga..:)

    ReplyDelete
  18. untung anak2 sekarang kan..kecik2 dah merase convo kan kan...

    ReplyDelete
  19. nampak grand je ye majlisnya.. :)

    ReplyDelete
  20. wahh meriahnyerr semua yee.. ehHHee

    ReplyDelete
  21. Grand sgt majlis ye akak..best bebudak skang ni..kecik2 dah merasa konvo grand camtu..

    ReplyDelete
  22. aktivit mcm ni mmg bagus utk anak2 kecik nikan ..dapat bantu dorang bina keyakinan diri :)

    ReplyDelete
  23. seronok dpt tgk majlis konvo budak2 nie kan .. semua nie tinggalkan kenangan ;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang