Nuffnang saya

Followers

Tuesday, March 18, 2014

Kisah Atikah di Kidzania...

Harini selasa moga semua yang baik-baik berlaku pada kita semua harini...
Macam yang akak bagitau haritu Atikah ikut rombongan sekolah ke Kidzania...
Balik dari situ macam-macam kisah dia nak cerita pada kami semua...
Alamak ni sebulan tak habis cerita pasal Kidzaniani...
Yelah orang gembira, katanya dapat main macam-macam permainan haritu...
Katanya haritu tak ramai orang...
Oleh kerana tiada gambar diambil maka akak tengoklah gambar benda yang dia bawak balik haritu...
 Gambar yang menjadi pilihannya hari itu...
Masani dia btertusa lukis gambar di kuku (manicure)
 Banyak juga barang dia bawak balikkan...
Kidzania memang tempat yang sanagt menarik bagi kanak-kanak...
Atikah dah tiga kali pergi tapi katanya nak pergi lagi kalau boleh...
Permainan di sini memang tak sama dengan taman tema yang lain...
Walaupun harga tiket masuk agak mahal sikit tapi memang berbaloi...
Bukan sahaja permainannya menarik tapi pengalaman yang diperolehi memang tidak dapat dijual beli..

Harini Atikah menjadi DJ Radio Hitz FM dan dapat cenderamata berupa buku nota dan alat tulis..
Juga dapat juga cd untuk di pasang dirumah.. bangga sambil kembang hidung masa kita pasangkan...
Atikah juga haritu jadi Pegawai berkerja di Allianz Insurance... entahler apa kerjanya...
Atikah bekerja di kilang vitamin dan dapat satu botol vitamin... bestkan...
Katanya dia menang kuiz masa menonton wayang dapatlah sebungkus alat menulis...
Entahler macam-macam katanya permainan lagi tapi yang lain tak dapat hadiah bawak balik...
Jom baca kisah kami sebelum ini di PANDUAN DAN TIPS MELAWAT KIDZANIA KL
Tapi ini Tips untuk tahun 2013...  Boleh pakai lagi rasanya...
Harap adalah gambar anak-anak pergi ke Kidzania dalam facebook sekolah...
Kalau ada seronok gak nak tengokkan...

30 comments:

  1. ada plan gk nk bw ank p kidzania tp tktau la bila nk pegi

    ReplyDelete
  2. MMG INI LA TEMPAT impian budak2kan kak....lieya ni pun dari hari ke hari nak bawak mia mija ke sini....nak pegi time cuti sekolah takut ramai....sudahnye tak pegi2 lagi ni hah heheheeheh

    seronok tgk aktiviti yg atikah buat....dpt adiah pun mcm2....mmg redhooo jek la kak kalo sebulan die dok cite pasal bende ni lagi haahahahha

    ReplyDelete
  3. macam best jerrrr..
    banyak jugak hadiah yang dia bawa balik yer~

    ReplyDelete
  4. Akak masih lagi belum berkesempatan nak pergi kesini... anak2 Memang Teringin nak pergi.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. Kidzania mmg bgs utk bdk2...

    ReplyDelete
  6. masih belum berkesempatan nak pergi ke sana lagi. tunggu ayish besar sikit la. hehe

    ReplyDelete
  7. Saya puas pujuk anak bujang tu untuk ke sini, tak naknyer dia. Tak macho katanya. Aduhh..potong betul.

    ReplyDelete
  8. wahhh...sonok la plak tgk mcm2 xtvt yg Atikah buat kt Kidzania tu

    byk pengalaman kan...bleh jd DJ Radio plak tu..hehe

    ReplyDelete
  9. suka anak2 dapat gi kidzania ni... mcm2 bole dipelajari....:)

    ReplyDelete
  10. bebudak kalo dapat pi sini.suka sangat la sampai tak nak balik hari tu ader gak bwk uwais ngan sara pergi tapi tak dapat main semua sebab terlampo ramai sebab cuti sekolah kesian dierang dapat kejer kat stesen minyak jd pilot n dj jek yang lain tak sempat..
    banyak hadiah atikah dapat seronokla dia kan...

    ReplyDelete
  11. Danish dan Danial pun dah pergi hujung tahun lepas. kalau ditanya, mesti nak pergi lagi sebab banyak lagi yang belum diteroka hehehe

    ReplyDelete
  12. Salam..klu sebut kidzania pasti anak2 kecik truja..sbb kat sana mmg happy sgt!!

    ReplyDelete
  13. tak tau la bila boleh sampai sini kak..asyik tertangguh nak pegi..

    ReplyDelete
  14. Assalam cho
    Ha betul best kidzania ni, ank kita suka sgt
    Kalu pegi dgn cousin diorg memang happylah

    ReplyDelete
  15. wahhh bestnye dah byk kali g...danisha x sampai sini lg huhu...

    ReplyDelete
  16. cuti sekolah ni sure ramai kt KZ tu
    mmg tmpt yg kanak2 suka and teruja
    mcm2 ada kan kt situ
    amboi atikah smpai nak pi lagi x cukup2 ke haha

    ReplyDelete
  17. dalam nye lesung pipit dia.. kiut betol..

    zura kena tunggu anak2 besar & masuk sekolah baru berbaloi nak bawak dorang gi kidzania ni. Kalau bawak sekarang pun tk berbaloi, bukannye dorang ingat pun..kecik sgt lg..hihih

    ReplyDelete
  18. Amboi..Atikah dah 3 kali pegi pun nak pegi lagi..best sgt lah tu..nak pegi lagi hajak auntie JM tau heee

    ReplyDelete
  19. Wah, macam best je Cho budak-budak ni menimba ilmu 'bekerja' di Kidzania. Ni kena hantar si Abang. Baru dia tahu langit tinggi rendah cari duit untuk beli Legonya. Kena juga cari peluang bawa anak ke sini.

    ReplyDelete
  20. pandai juga dier beli macam2 kat sana yer hehehe

    ReplyDelete
  21. hahaha sampai sebulan tak abis cite yek kak.... beruntung bdk2 zmn skrg nih kan, mcm2 ada utk mereka...aiyan besar skit nnti nk jgk bwk sini...msti seronok berkwn, sambil2 tu konon2 bt keje

    ReplyDelete
  22. Bialalh nak bawa anak2 ke sini nih.

    ReplyDelete
  23. best jugak tempat camni untuk bebudak.byk barang yang dia dapat eh..

    ReplyDelete
  24. mmg setuju la kidzania ni mmg best. Kalo saya kecik, mmg nak pegi ni. Dia macam ala2 main pondok tapi versi yang canggih punye.

    ReplyDelete
  25. syurga kanak2.. org dewasa tmpg happy sekaki ;-)

    ReplyDelete
  26. Okla tu, kalau diorang happy kita pun lega..
    Lagipun tempat2 tu dapat merangsang minda diorang kan ;)

    ReplyDelete
  27. macam best jer...tapi cuti sekolah ni, mesti penuh, kan? nak kena pegi jgak ni nanti... :-)

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. Anak okje pun suka sangat gi sini CZ....nk pergi sesaja hehe...seronok agaknya yek....

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang